BACK TO
TOP
Τεχνική Φροντίδα

Νέες προνύμφες καρπόκαψας στις μηλιές Βορείου Ελλάδας

Ξεκίνησε η τρίτη πτήση του εντόμου λένε οι γεωπόνοι, χωρίς να έχει τελειώσει η δεύτερη. Οι συλλήψεις του εντόμου της καρπόκαψας (Cydia pomonella L., Lepidoptera: Tortricidae) σε ορισμένες περιοχές της βορείου Ελλάδας με μηλεώνες του δικτύου των φερομονικών παγίδων εμφάνισε σημαντική αύξηση τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου.

milo-icon

Ελένη Δούσκα

11
0

Οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Θεσσαλονίκης εκτιμούν ότι ξεκίνησε η τρίτη πτήση του εντόμου, χωρίς όμως να έχει μηδενίσει τελείως η δεύτερη πτήση, υπάρχει ενδεχόμενο αλληλοεπικάλυψης γενεών.

Με βάση τις θερμοκρασίες που καταγράφονται από τους μετεωρολογικούς σταθμούς της Άρνισσας και της Καστοριάς, υπολογίζεται ότι έγιναν και οι ωοτοκίες και ότι άμεσα αναμένονται εκκολάψεις των νεαρών προνυμφών.

Οι παραγωγοί, προκειμένου να πάρουν την απόφαση επέμβασης ή όχι και πότε, καλούνται να λαμβάνουν υπόψη τους τις δικές τους παρατηρήσεις και το ιστορικό του κάθε οπωρώνα. Επειδή η πλειονότητα των αυγών αποτίθεται στα ψηλά κλαδιά, να ληφθεί μέριμνα ώστε να καλυφθούν με επιμελημένη εφαρμογή του ψεκασμού και οι κορυφές των δέντρων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία