Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Συμφωνία BASF με Corteva Agriscience για το σύστημα Clearfield Plus

Η BASF και η Corteva Agriscience™, ο τομέας Γεωργίας της DowDuPont, ολοκλήρωσαν τη συμφωνία παραχώρησης άδειας για το σύστημα παραγωγής ηλίανθου Clearfield® Plus, που θα προσφέρει νέες επιλογές στους καλλιεργητές ηλίανθου παγκοσμίως.

logos_basf_sinergasia_new2

Μαρία Γιουρουκέλη

73
0

Τα προϊόντα Pioneer® και Brevant™ της Corteva Agriscience ™ που αναπτύσσονται με το σύστημα παραγωγής Clearfield Plus® θα είναι διαθέσιμα στους καλλιεργητές ηλίανθου με το ξεκίνημα αυτής της σεζόν. Να σημειωθεί ότι οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν γνωστοποιήθηκαν.

Η BASF έχει παραχωρήσει στην Corteva Agriscience™ μια παγκόσμια εμπορική άδεια για την ανάπτυξη υβριδίων ηλίανθου ανθεκτικών στα ζιζανιοκτόνα Clearfield Plus® της BASF σε όλα τα εμπορικά σήματα σπόρων της Corteva Agriscience™ ανά την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Λατινική Αμερική.

«Καθώς η αγορά ηλίανθου συνεχίζει να επεκτείνεται παγκοσμίως, οι καλλιεργητές χρειάζονται προηγμένες και βιώσιμες λύσεις για να προστατεύσουν τη σοδειά τους από τον ανταγωνισμό των ζιζανίων», δήλωσε ο Larry Robertson, παγκόσμιος εμπορικός διευθυντής χαρτοφυλακίου για τους ελαιοποιήσιμους σπόρους της Corteva Agriscience™.

«Αυτή η συμφωνία δίνει τη δυνατότητα στην Corteva Agriscience™ να προσφέρει στους πελάτες ολοκληρωμένες λύσεις σπόρων και φυτοπροστασίας, που παρέχουν ευρύτερες επιλογές για τον έλεγχο των ζιζανίων σε όλα τα εμπορικά μας σήματα παγκοσμίως. Οι καλλιεργητές θα επωφεληθούν από το συνδυασμό της αποδεδειγμένης καινοτομίας στον έλεγχο των ζιζανίων και της ευρύτερης γκάμας προηγμένων σπόρων του χώρου μας, σε αυτή τη σημαντική καλλιέργεια για τους καταναλωτές».

Το σύστημα παραγωγής ηλίανθου Clearfield Plus® συνδυάζει ανθεκτικά υβρίδια, τα οποία αναπτύσσονται μέσω παραδοσιακών μεθόδων αναπαραγωγής προηγμένης γενετικής, με ζιζανιοκτόνα προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε περιοχής. Όταν συνδυαστεί με αξιόπιστα προγράμματα διαχείρισης και πιστοποίησης, παρέχει έλεγχο των ζιζανίων για όλη τη σεζόν και μεγαλύτερη αντοχή της καλλιέργειας σε περιβαλλοντικές καταπονήσεις, καθώς και δυναμικό μεγαλύτερης παραγωγής και περιεκτικότητας σε ηλιέλαιο.

«Η συνεργασία μας με την Corteva Agriscience™ αποτελεί παράδειγμα για τη δέσμευση της BASF σε καινοτόμες συνεργασίες που αυξάνουν την παγκόσμια εμβέλεια μιας από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους ζιζανιοκτονίας και διαχείρισης για τον ηλίανθο», δήλωσε ο Jonathan Bryant, Αντιπρόεδρος παγκόσμιου στρατηγικού μάρκετινγκ, του τμήματος αγροτικών λύσεων της BASF. «Είμαστε αφοσιωμένοι στη δημιουργία βιώσιμων λύσεων που παρέχουν στους καλλιεργητές ευκαιρίες να αυξήσουν την πρόσβασή τους στη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών που αυξάνουν βιώσιμα την παραγωγή».

Σχετικά με το τμήμα γεωργικών λύσεων της BASF

Με τον παγκόσμιο πληθυσμό συνεχώς να αυξάνεται, ο κόσμος εξαρτάται όλο και περισσότερο από την ικανότητά μας να αναπτύσσουμε και να διατηρούμε μια βιώσιμη γεωργία και ένα υγιές περιβάλλον. Δουλεύοντας με τους αγρότες, τους επαγγελματίες του τομέα της γεωργίας, τους εμπειρογνώμονες για τη αντιμετώπιση των παρασίτων και άλλους ειδικούς, έχουμε βασικό ρόλο στο να βοηθήσουμε να γίνει αυτό πραγματικότητα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επενδύουμε σε ένα ισχυρό τομέα έρευνας και ανάπτυξης και σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων , που περιλαμβάνει σπόρους, χημική και βιολογική προστασία, διαχείριση του εδάφους, φυτική υγεία, έλεγχο των παρασίτων, καθώς και λύσεις ψηφιακής γεωργίας. Με ομάδες εμπειρογνωμόνων στο εργαστήριο, στον αγρό, στο γραφείο και στην παραγωγή, συνδυάζουμε την καινοτόμο σκέψη με δράσεις στον αγρό, στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε ρεαλιστικές ιδέες που λειτουργούν - για τους αγρότες, την κοινωνία και τον πλανήτη. Το 2017, το τμήμα μας είχε πωλήσεις ύψους € 5,7 δισ. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.aqriculture.basf.com ή κάποιο από τα κανάλια κοινωνικών δικτύων μας.

Σχετικά με την Corteva Agriscience™

Η Corteva Agriscience ™, που αποτελεί τον τομέα Γεωργίας της DowDuPont (NYSE: DWDP), προορίζεται να γίνει μια ανεξάρτητη, δημόσια εισηγμένη εταιρεία, μέχρι τον Ιούνιο του 2019. Το τμήμα συνδυάζει τα δυνατά σημεία της DuPont Pioneer, της DuPont Crop Protection και της Dow AgroSciences. Η Corteva Agriscience ™ παρέχει στους καλλιεργητές σε όλο τον κόσμο το πιο ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο της βιομηχανίας - συμπεριλαμβανομένων μερικών από τις πιο αναγνωρισμένες μάρκες στη γεωργία: Pioneer®, Encirca®, τα καινούργια προϊόντα σπόρων Brevant™, καθώς και βραβευμένα προϊόντα Προστασίας Καλλιεργειών - ενώ παράλληλα εισάγει νέα προϊόντα στην αγορά μέσω του σωστού συνδυασμού χημείας και τεχνολογίας.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.corteva.com.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία