BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Τα specialty fertilizers στο επίκεντρο του Argus Europe 2018

Mεγάλος είναι ο ανταγωνισµός που αναδύεται µε τα specialty λιπάσµατα, δηλαδή αυτά που ενσωµατώνουν διάφορες τεχνολογίες (π.χ βραδείας αποδέσµευσης, µε βιοδιεγέρτες κ.ο.κ). σύμφωνα με όσα είπαν οι έμποροι του κλάδου, που παρευρέθηκαν στο παγκόσμιο συνέδριο λιπασμάτων που διοργανώνεται από την εταιρεία Argus, 24 με 26 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Intercontinental.

KAR_1416_copy

Βασίλης Σοφός

9
0

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση για τα λιπάσματα στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τη διασύνδεση επαγγελματιών του κλάδου, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία στους παραγωγούς να βρουν πρακτικές και καινοτόμες λύσεις για ορθολογικότερη χρήση των λιπασμάτων στις εκμεταλλεύσεις τους.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο συνέδριο, σε στρατηγικό και σε εμπορικό επίπεδο, οι εταιρείες  διεθνώς υιοθετούν έναν προσανατολισμό που να τους επιτρέπει να ανταποκριθούν στη ζήτηση αλλά και να συμμορφωθούν με τα περιβαλλοντικά ζητήματα, για τα οποία όλο και εντείνονται οι συζητήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Πάντως θετικό στοιχείο αλλά και παράγοντας που μπορεί να θέσει τις εταιρείες  εντός του παγκόσμιου ανταγωνισμού  είναι οι νέες τεχνολογικές καινοτομίες που αναδύονται, και ενσωματώνονται στα νέα είδη των λιπασμάτων, τα Specialty Fertilizers όπως  ονομάζονται.  

Η αύξηση των νέων γεωργικών πρακτικών σε όλο τον κόσμο και η αναγνώριση των πλεονεκτημάτων που αυτά τα είδη λιπασμάτων έχουν στις καλλιέργειες, ωθούν όλο και περισσότερο τους παραγωγούς στο να αναζητήσουν τη δική τους «καινοτόμα φόρμουλα» που θα βελτιώσει την απόδοση του χωραφιού, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην Agrenda, ο πρόεδρος του ΣΠΕΛ, Νίκος Κουτσούγερας, συμπληρώνοντας πως «αυτή η διοργάνωση, που γίνεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά, αποτελεί τιµή για την χώρα και βεβαίως για τον Σύνδεσµο».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία