BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Ενδυναμώνει συνεργασίες και προάγει τη βιώσιμη γεωργία η Bayer

Η εταιρεία αυτή την περίοδο «τρέχει» το πρόγραμμα Food Chain Partnership που όπως λέει η ίδια έχει γίνει ένας απαραίτητος σύνδεσμος μεταξύ παραγωγών, εμπόρων, μεταποιητών και εμπόρων λιανικής τα τελευταία 14 χρόνια, στοχεύοντας να ηγηθεί της εφαρμογής βιώσιμων γεωργικών πρακτικών σε 44 χώρες με εστίαση σε 76 διαφορετικές καλλιέργειες.

IMG_5296

Βασίλης Σοφός

58
0

Στην πρωτοβουλία εφαρμογής του εκπαιδευτικού προγράμματος BayGAP  καθώς και στην ανάπτυξη και πιλοτική εφαρμογή – σε ευρωπαϊκό επίπεδο- καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων ιχνηλασιμότητας  στην αλυσίδα αξίας των τροφίμων εστιάστηκε το ενδιαφέρον από το Τομέα Επιστήμης Γεωργίας της Bayer Ελλάς κατά τη συμμετοχή της στην έκθεση Fruit Logistica.

«Η συνεχής παρουσία  και ενεργή συμμετοχή του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας της χώρας μας  σε αυτό το διεθνές γεγονός,  δίνει τη δυνατότητα για  συναντήσεις με κορυφαίες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παγκόσμια αλυσίδα αξίας των τροφίμων, για εποικοδομητικές συζητήσεις, ανίχνευση των τελευταίων τάσεων στη γεωργία και ενίσχυση των σχέσεων συνεργασίας, στοχεύοντας στην ανάπτυξη περαιτέρω συνεργιών  και πρωτοβουλιών με επίκεντρο πάντα τον Έλληνα παραγωγό», δήλωσε η εταιρεία για την ενεργή συμμετοχή της στην έκθεση που έλαβε χώρα στο 6-8 Φεβρουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο Messe  του Βερολίνου.



Στελέχη από την ελληνική αποστολή στην έκθεση.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η εταιρεία υπέγραψε επίσης συνεργασία με πέντε εταιρίες εσπεριδοειδών στην Αργεντινή προκειμένου να σχεδιάσει μία ολοκληρωμένη στρατηγική ενάντια σε ένα δυνατό εχθρό: την ασθένεια Citrus Greening, επίσης ονομαζόμενη Huanglongbing (HLB).

To περίπτερο της Bayer 1.2 / Β-21 κατά τη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης.


Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου:

Η Bayer, πιστή στη δέσμευσή της για αειφόρο γεωργία, συμμετείχε και φέτος στη  Fruit Logistica που πραγματοποιήθηκε  6-8 Φεβρουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο Messe  στο Βερολίνο, προωθώντας την ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών.

 

Στελέχη του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας με παραγωγούς και συνεργάτες της ελληνική συμμετοχής.

Αυτή τη φορά,  στο χώρο του περιπτέρου φιλοξενήθηκε η   Ισραηλινή εταιρία  Netafim, ένας παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία αρδευτικών συστημάτων ακριβείας και συνοδοιπόρος της Bayer σε πρωτοβουλίες όπως το Bayer ForwardFarming, το DripByDrip, και το Better Life Farming alliance με τις οποίες επιτεύχθηκαν στοχευμένες εφαρμογές των προϊόντων φυτοπροστασίας μέσω του συστήματος άρδευσης.

Επιπλέον, παρουσιάστηκε το δυναμικό χαρτοφυλάκιο της Bayer σε σπόρους λαχανικών, με τα δύο εμπορικά σήματα, το Seminis™ Seeds για καλλιέργειες υπαίθρου και το De Ruiter™ Seeds για καλλιέργειες υπό κάλυψη.

Εντυπωσιακή συμμετοχή στο χώρο του περιπτέρου της Bayer στη Fruit Logistica 2019.

Οι  επισκέπτες είχαν ακόμη την ευκαιρία να περιηγηθούν στην πρότυπη φάρμα της Bayer “Hof ten Bosch farm” στο Βέλγιο, μέσω διαδραστικής εικονικής επίσκεψης (360ο   virtual tour), ενώ μέσω οθόνης αφής  γνώρισαν τα αποτελέσματα από  τις συνεργασίες της Bayer με τη Netafim σε Ισπανία, Τουρκία και Μεξικό.

 Η  Bayer Ελλάς συμμετείχε στη φετινή Fruit Logistica με στελέχη του τμήματος Customer Marketing και τον Γενικό Διευθυντή του Τομέα κο Απόστολο Κλοντζάρη, καθώς και εκπροσώπους των τμημάτων Πωλήσεων,  Αγρονομικής Ανάπτυξης &  Εγκρίσεων και Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Την ελληνική αποστολή συνόδευσαν  παραγωγοί από τις ομάδες επιτραπέζιου σταφυλιού Pegasus Agrifood Coop-7Grapes και QUALITY-SYMVOLO (Κορινθία και Ελαιοχώρι Καβάλας αντίστοιχα)  και συνεργάτες από τη «ΓΕΩΦΡΟΝΤΙΔΑ ΟΕ»  που δραστηριοποιείται στο  Κιάτο Κορινθίας. 

Η ενεργή  συμμετοχή τους ενδυνάμωσε την ελληνική παρουσία στο διεθνές αυτό γεγονός καθότι η Bayer σε συνεργασία με παραγωγούς και καταστήματα αγροτικών εφοδίων στην Ελλάδα, δοκιμάζει και αναπτύσσει καινοτόμες υπηρεσίες και επιχειρηματικά μοντέλα.

Για την Ελλάδα, το ενδιαφέρον εστιάστηκε στην πρωτοβουλία εφαρμογής του εκπαιδευτικού προγράμματος BayGAP  καθώς και στην ανάπτυξη και πιλοτική εφαρμογή – σε ευρωπαϊκό επίπεδο- καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων ιχνηλασιμότητας  στην αλυσίδα αξίας των τροφίμων. 

Την ελληνική αποστολή καλωσόρισε επίσημα την πρώτη ημέρα της έκθεσης ο Dr Stephan Brunner, Global Key Relation Manager, ενώ την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, η ομάδα παραβρέθηκε  στο εκθεσιακό Forum της  Bayer με  θέμα :  “Working together across the value chain in Brazil” όπου ένα ενδιαφέρον πάνελ ομιλητών, ανέπτυξε θέματα γύρω από τις συνεργασίες της Bayer  στην Αλυσίδα Τροφίμων στη Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα στη Βραζιλία. Ακολούθησε  εκδήλωση στο χώρο του περιπτέρου  για τον εορτασμό των επιτυχημένων αυτών συνεργασιών, με μουσική και εδέσματα από την τιμώμενη χώρα της Βραζιλίας. 

Ο Dr Stephan Brunner, Global Key Relation manager, καλωσορίζει την ομάδα από την Ελλάδα.

Η συνεχής παρουσία  και ενεργή συμμετοχή του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας της χώρας μας  σε αυτό το διεθνές γεγονός,  δίνει τη δυνατότητα για  συναντήσεις με κορυφαίες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παγκόσμια αλυσίδα αξίας των τροφίμων, για εποικοδομητικές συζητήσεις, ανίχνευση των τελευταίων τάσεων στη γεωργία και ενίσχυση των σχέσεων συνεργασίας, στοχεύοντας στην ανάπτυξη περαιτέρω συνεργιών  και πρωτοβουλιών με επίκεντρο πάντα τον Έλληνα παραγωγό.  

 
Σχετικά με το Bayer Food Chain Partnership

To Food Chain Partnership της Bayer έχει γίνει ένας απαραίτητος σύνδεσμος μεταξύ παραγωγών, εμπόρων, μεταποιητών και εμπόρων λιανικής τα τελευταία 14 χρόνια.

Στοχεύει να ηγηθεί της εφαρμογής βιώσιμων γεωργικών πρακτικών σε  44 χώρες με εστίαση σε 76 διαφορετικές καλλιέργειες. Η Bayer αναζητά διαρκώς νέους συνεργάτες . Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Food Chain Partnership στην ιστοσελίδα www.foodchainpartnership.cropscience.bayer.com.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία