BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Προϊόντα-ασπίδα στην φυτοπροστασία των σιτηρών από την Bayer

«Σε κάθε αγροτικό προϊόν υπάρχει μια ιστορία, πίσω από κάθε φρούτο, λαχανικό αλλά και ρούχο υπάρχει ένας άνθρωπος, που καλείται να παράγει ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα μέσα σε ένα όλο και δυσκολότερο οικονομικό και κλιματικό περιβάλλον. Σε αυτόν τον άνθρωπο εμείς οι άνθρωποι της Βayer χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και δεσμευόμαστε να τον στηρίξουμε με την έρευνα, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας».

Bayer-1

Βασιλική Πασχάλη-Τσαντοπούλου

157
0

Με τα παραπάνω λόγια άνοιξε την ημερίδα της εταιρείας ο γεωπόνος Γεώργιος Γαλούσης, Field Marketing Mngt Central του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας της Bayer Ελλάς, το βράδυ της Δευτέρας 11 Φεβρουαρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού στον Βόλο.

Ο γεωπόνος Γεώργιος Γαλούσης, Field Marketing Mngt Central του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας της Bayer Ελλάς μίλησε για τα  καινοτόμα προϊόντα της εταιρείας.
 
Καινοτόμα φυτοπροστατευτικά προϊόντα - ασπίδα στην φυτοπροστασία των Σιτηρών, ορθή ζιζανιοκτονία, προστασία από τους μύκητες , ατομικά μέτρα προστασίας και απαντήσεις σε επίκαιρα ερωτήματα καλλιέργειας, ήταν τα θέματα της ημερίδας που διοργάνωσε ο Τομέας Επιστήμης Γεωργίας της Βayer Eλλάς, στην οποία συμμετείχαν παραγωγοί και γεωπόνοι από την ευρύτερη περιοχή, αλλά και στελέχη της εταιρείας ανά την Ελλάδα.

Ο γεωπόνος κ. Γαλούσης αναφέρθηκε στα κρίσιμα στάδια προστασίας της καλλιέργειας από μυκητολογικές προσβολές, κάνοντας μια ανάλυση των τεχνικών προδιαγραφών των δραστικών ουσιών που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των μυκήτων στα σιτηρά.

Στελέχη της Bayer και παραγωγοί σιτηρών από την Θεσσαλία είχαν την ευκαρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για τα προβλήματα και τις προοπτικές της καλλιέργειας,

Δύο κινήσεις του καλλιεργητή οι οποίες μπορούν να πολλαπλασιάσουν την σοδειά ή να την μειώσουν είναι σύμφωνα με τον κ. Γαλούση ο ψεκασμός στον σωστό χρόνο και η σωστή ποσότητα νερού. Όσο για την προστασία από τους μύκητες σιτηρών, αυτή αυξάνεται όσο αυξάνεται και η γνώση για την ταυτότητα του καθενός, τις ζημιές που προκαλεί και  τον χρόνο και την επανάληψη των εφαρμογών, θεωρώντας ναυαρχίδα της Bayer το μυκητοκτόνο Madison με βάση τις δραστικές ουσίες trifloxystrobin και prothioconazole που εφαρμόζεται στο σιτάρι, το κριθάρι, τη σίκαλη και το τριτικάλε.

Την σωστή ρύθμιση στην πράξη των ψεκαστικών μηχανημάτων και τα μέτρα προστασίας του χρήστη ανέλυσε ο argonomic development expert  Χριστόφορος Καλλιώρας. Με την ρήση «Πρόληψη αντί θεραπείας» ο κ. Καλλιώρας επισήμανε την σωστή επιλογή των γαντιών, την ορθή διαδικασία για να βγουν και άλλες 10 συμβουλές για την χρήση τους, καθώς μαζί με την φόρμα προστατεύουν τον χρήστη από τυχόν υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων στον ψεκαστήρα.

Τέλος και ο Head of Field Marketing and Campaign Management του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας της Bayer Ελλάς, Γρηγόριος Μοσχόπουλος,  ο οποίος αναφέρθηκε στη μακροχρόνια στήριξη των σιτοπαραγωγών μέσα από καινοτόμα φυτοπροστατευτικά προϊόντα και ο Customer Advisory & Sales Representative Κλεομένης Μπουγανοσόπουλος συζήτησαν με τους παρευρισκομένους για τεχνικές πρακτικές στην φυτοπροστασία.

Την σωστή ρύθμιση στην πράξη των ψεκαστικών μηχανημάτων και τα μέτρα προστασίας του χρήστη ανέλυσε ο argonomic development expert  Χριστόφορος Καλλιώρας.

Ρεπορτάζ- Φωτογραφίες: Βασιλική Πασχάλη-Τσαντοπούλου

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία