BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Νέα δραστική ουσία ζιζανιοκτονίας μετά από 30 χρόνια ανακοίνωσε η Bayer

Τον πρώτο νέο τρόπο δράσης για μεταφυτρωτικό έλεγχο ζιζανίων μετά το 1990 ανακοίνωσε η Bayer. Η διαχείριση της ανθεκτικότητας των ζιζανίων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η σύγχρονη αγροτική έρευνα, καθώς έχει παρατηρηθεί παγκοσμίως ανθεκτικότητα στους 23 από τους 26 τρόπους δράσης ζιζανιοκτόνων.

pestibayer

22
1

Ως εκ τούτου, ιδιαίτερη σημασία αποκτά η ανακοίνωση της Bayer για μια νέα δραστική ουσία ζιζανιοκτονίας, την πρώτη εδώ και 30 χρόνια.

Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν νέο τρόπο δράσης μεταφυτρωτικού ελέγχου των ζιζανίων σε αροτραίες καλλιέργειες. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πολλοί και διαφορετικοί μηχανισμοί για τον έλεγχο των ζιζανίων είναι σημαντικοί για τη διαχείριση της ανθεκτικότητας στα ζιζανιοκτόνα και την χρήση πρακτικών που βοηθούν στη σημαντική μείωση των αερίων του θερμοκηπίου που προκύπτουν από τις γεωργικές εργασίες, όπως ο περιορισμός της κατεργασίας του εδάφους. Η Bayer ανήγγειλε μία δραστική ουσία στη Φάση 2 της πρώιμης ανάπτυξης, η οποία έχει επιδείξει αποτελεσματικό έλεγχο βασικών ανθεκτικών αγρωστωδών ζιζανίων. Το έργο επιδεικνύει πρόοδο που συνάδει με την μακροπρόθεσμη δέσμευση της Bayer να επενδύσει περίπου 5 δισ. Ευρώ την επόμενη δεκαετία σε πρόσθετες μεθόδους για την καταπολέμηση των ζιζανίων.

 

Το καλαμπόκι χαμηλής ανάπτυξης της Bayer αναμένεται να προσφέρει οφέλη ως προς την περιβαλλοντική βιωσιμότητα  και ως προς την ευελιξία, μεταμορφώνοντας δραστικά την διαχείριση των καλλιεργειών. Ορισμένα υβρίδια αραβοσίτου χαμηλής ανάπτυξης μπορούν να φυτευτούν πιο κοντά το ‘ένα στο άλλο, επιτρέποντας την παραγωγή περισσότερου καλαμποκιού στην ίδια έκταση γης και ενδεχομένως μειώνοντας τις απαιτήσεις σε καλλιεργήσιμη γη και νερό. Το μικρότερο ύψος θα συμβάλλει επίσης στη βελτίωση της ευστάθειας, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης αντοχής στο πλάγιασμα, συμβάλλοντας στη μείωση των απωλειών στην παραγωγή από δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες όπως δυνατοί άνεμοι.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

18-03-2020 09:18Γιαννης

Ωραία. Αλλά ποιο είναι αυτό το ζιζανιοκτόνο;!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία