BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Καινοτόμες εφαρμογές στη γεωργία, η δέσμευση της Syngenta Group για την κλιματική αλλαγή

Η ανθεκτικότητα της γεωργίας δοκιμάστηκε ήδη από τον κορωνοϊό. Τώρα καθίσταται ακόμη πιο ζωτικής σημασίας η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, υποστηρίζει η Syngenta Group.

Syngenta_Erik_Frywald-058-800x450

10
0

Μια παγκόσμια γεωργική έρευνα στις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Κίνα, τη Βραζιλία, την Ινδία και σε ολόκληρη την Αφρική διεξήχθη από τη Syngenta Group. Σύμφωνα με τα στοιχεία, διαπιστώθηκε ότι το 72% των αγροτών ανησυχεί για τον αντίκτυπο που θα έχει η κλιματική αλλαγή στις αποδόσεις των καλλιεργειών, στην υγεία των ζώων και στην επιχειρηματικότητα τους στα επόμενα πέντε χρόνια.

Την ίδια στιγμή, όλοι οι αγρότες κλήθηκαν, επίσης, να αντιμετωπίσουν την αναταραχή που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. Μάλιστα, σύμφωνα με μια ευρωπαϊκή έρευνα, το 46% των αγροτών δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις τους είχαν επηρεαστεί σημαντικά από την πανδημία. Ωστόσο, το 53% δήλωσε ότι η κλιματική αλλαγή εξακολουθεί να αποτελεί άμεση προτεραιότητα και το 63% συμφώνησε ότι η κλιματική αλλαγή θα είχε μεγαλύτερο αντίκτυπο στις επιχειρήσεις τους από τον κορωνοϊό τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η Syngenta Group ξεκίνησε στις 30 Ιουνίου το νέο Σχέδιο Ορθής Γεωργικής Πρακτικής, θέτοντας τον αγώνα κατά της αλλαγής του κλίματος και της απώλειας βιοποικιλότητας στον πυρήνα της ανάκαμψης της γεωργίας, από τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις των περιορισμών του κορωνοϊού.

Το νέο Σχέδιο Ορθής Γεωργικής Πρακτικής περιλαμβάνει τολμηρές νέες δεσμεύσεις για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της γεωργίας και για να βοηθήσει τους αγρότες να αντιμετωπίσουν τις ακραίες καιρικές συνθήκες που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή.

Ο Erik Fyrwald, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Syngenta δήλωσε σχετικά, «Από την έναρξή του, οι αρχές και οι προτεραιότητες του Good Growth Plan έχουν ενσωματωθεί πλήρως στον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούμαστε στη Syngenta. Το νέο σχέδιο είναι, φυσικά, μόνο η αρχή.

«Η πανδημία του κορωνοϊού αποκάλυψε την ευθραυστότητα του γεωργικού συστήματος. Όπως μια πανδημία, η αλλαγή του κλίματος είναι μια αναπόφευκτη απειλή την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε προτού να είναι πολύ αργά. Καθώς, η οικονομία και η γεωργία αρχίζουν να ανοικοδομούνται με τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών του κορωνοϊού, πρέπει να υποστηρίξουμε μια ανάκαμψη για τους αγρότες που θέτει τον αγώνα κατά της αλλαγής του κλίματος και της απώλειας βιοποικιλότητας.»

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Ipsos MORI για το Syngenta Group, προκύπτει ότι περισσότεροι από τέσσερις στους πέντε αγρότες που ερωτήθηκαν πιστεύουν ότι η κλιματική αλλαγή είχε τουλάχιστον κάποια επίδραση στην ικανότητά τους να καλλιεργούν τρόφιμα και οι περισσότεροι (59%) πίστευαν ότι η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου θα έκανε τις εκμεταλλεύσεις τους πιο οικονομικά σταθερές ή ανταγωνιστικές.

Όπως ανακοίνωσε η Syngenta Group, επιτεύχθηκαν όλοι οι στόχοι του αρχικού σχεδίου «Good Growth Plan» που ξεκίνησε το 2013, ενώ παράλληλα, επιστράφηκαν περισσότερα από 14 εκατομμυρίων εκταρίων γης από το χείλος της υποβάθμισης και ενισχύθηκε η βιοποικιλότητα σε περισσότερα από 8 εκατομμύρια εκτάρια καλλιεργήσιμης γης.

Σύμφωνα με το νέο Σχέδιο «Good Growth Plan», η Syngenta Group δεσμεύεται να επενδύσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια στη βιώσιμη γεωργία έως το 2025 και να προσφέρει δύο τεχνολογικές καινοτομίες στην αγορά κάθε χρόνο. Οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις στο νέο σχέδιο χωρίζονται σε τέσσερις τομείς:

  • Επιτάχυνση της καινοτομίας για τους αγρότες και τη φύση
  • Προσπάθεια για γεωργία με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα
  • Παροχή βοήθειας στους ανθρώπους, έτσι ώστε να παραμείνουν ασφαλείς και υγιείς
  • Συνεργασία για αντίκτυπο

Επιπλέον, η Syngenta Group δεσμεύεται για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στις δραστηριότητες της κατά 50% έως το 2030 για την υποστήριξη των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή. Η δέσμευση της Syngenta επικυρώθηκε και εγκρίθηκε από την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi). Η Syngenta Group υπέγραψε, επίσης, πρόσφατα τη δέσμευση της SBTi να αποτρέψει μια παγκόσμια αύξηση θερμοκρασίας άνω των 1,5 βαθμών.

Η Alexandra Brand, Διευθύνων Σύμβουλος Αειφορίας της Syngenta Group δήλωσε «Όταν μιλάμε με τους αγρότες, βλέπουμε ότι είναι οι πρώτοι που πλήττονται από την αλλαγή του κλίματος και την απώλεια της βιοποικιλότητας. Τώρα οι περιορισμοί που επέβαλε ο κορωνοϊός θα μπορούσαν επίσης να έχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις στον τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

«Γι 'αυτό χρειάζονται τα σημαντικά επίπεδα επενδύσεων στην καινοτομία που βλέπετε στο νέο Σχέδιο Ορθής Γεωργικής πρακτικής, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την δημιουργία ενός αγροδιατροφικού συστήματος που θα λειτουργεί αρμονικά με τη φύση».

Ένα παράδειγμα που δείχνει το βάθος της δέσμευσης που αναλαμβάνει η Syngenta Group είναι η ανακοίνωση μιας συνεργασίας με το δίκτυο Solidaridad. Στόχος του είναι να εφαρμόσει βιώσιμες λύσεις σε κλίμακα που ενδυναμώνουν τις αγροτικές κοινότητες για να επιτύχουν την επισιτιστική ασφάλεια σε ορισμένες αναπτυσσόμενες περιοχές. Αυτό το έργο επικεντρώνεται στις καλλιέργειες καφέ στην Κολομβία, με κύριο στόχο να βοηθήσει τους μικροκαλλιεργητές να αυξήσουν τα εισοδήματά τους κατά 25% αντιμετωπίζοντας τον κυριότερο εχθρό της καλλιέργειας, το Σκολύτη του καφέ.

Ο Heske Verburg, Διευθύνων Σύμβουλος της Solidaridad Europe, επισημαίνει ότι «Πιστεύουμε ότι η βιώσιμη γεωργική παραγωγή πρέπει να είναι ο κανόνας. Η συνεργασία μας με τη Syngenta στοχεύει να υποστηρίξει τους αγρότες στις αναπτυσσόμενες χώρες για να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο, παράγοντας παράλληλα σε ισορροπία με τη φύση. Τα προϊόντα της Syngenta είναι καθημερινή πραγματικότητα για πολλούς αγρότες σε όλο τον κόσμο, η συνεργασία μας θα προσφέρει σημαντικές γνώσεις για την επίτευξη βιώσιμης παραγωγής σε παγκόσμια κλίμακα».

Αυτός είναι στόχος και της ήδη καθιερωμένης εταιρικής σχέσης με το The Nature Conservancy που ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2019 για το έργο Reverte στη Βραζιλία, το οποίο στοχεύει στην αναγέννηση 1 εκατομμυρίου εκταρίων υποβαθμισμένης γεωργικής γης τα επόμενα 5 χρόνια.

Η Τζένιφερ Μόρις, Διευθύνων Σύμβουλος της The Nature Conservancy δήλωσε ότι «Η αλλαγή του κλίματος και η απώλεια βιοποικιλότητας, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ζήτηση για τρόφιμα, ασκούν αυξανόμενες πιέσεις στον πλανήτη και διαβρώνουν την παραγωγικότητα και την ανθεκτικότητα των αγροκτημάτων, των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και των ιχθυοκαλλιεργειών.»

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία