Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Διαφυλλικός ψεκασµός στην άνθηση και την καρπόδεση

Το Βoroagro (17,5% βορικό νάτριο) που διανέµει αποκλειστικά η Αgrohellas Α.Ε., εξασφαλίζει την ταχύτερη απορρόφηση βορίου

34_15

339
0

Η Αgrohellas Α.Ε. έχει ως αντικείμενο την παράγωγη και την εµπορία λιπασμάτων, ζωοτροφών όπως επίσης και την εµπορία γεωργικών εφοδίων. Στόχος της είναι η παραγωγή λιπασμάτων ομοιόμορφης κοκκοµετρίας, υψηλής υδατοδιαλυτότητας, απαλλαγµένα σκόνης. Ταυτόχρονα εισάγει και διανέµει αποκλειστικά στην Ελλάδα υδατοδιαλυτά  λιπάσματα όπως και ένα ευρύ φάσµα προϊόντων ειδικής θρέψης για υδρολίπανση και διαφυλλική εφαρμογή της πολυεθνικής εταιρίας Εurosolids.

Η ελιά αποτελεί µία από τις σηµαντικότερες καλλιέργειες στη χώρα µας. Εντοπίζεται σε µεγάλο εύρος γεωγραφικών περιοχών στη χώρα µας και λόγω του Μεσογειακού µας κλίµατος παράγει εξαιρετικής ποιότητας βρώσιµου καρπού και ελαιόλαδου.

Σε αρδευόµενους ελαιώνες, αν κρίνεται απαραίτητο, συνίσταται η εφαρµογή επιφανειακής αζωτούχο λίπανσης αµέσως µετά την καρπόδεση και χρήση της θειϊκής αµµωνίας σε δόση περίπου 1 – 3 κιλά/δένδρο. Επιπρόσθετα σε ελαιώνες βρώσιµης ελιάς ενδείκνυται η προσθήκη λίπανσης µε Κάλιο (Ιούλιος – Αύγουστος)  για  αύξηση του µεγέθους, του βάρους, των ολικών διαλυτών στερεών και της οµοιοµορφίας ανάπτυξης των καρπών σε δόση 0,5 – 1,5 κιλά/δένδρο. Κατάλληλα λιπάσµατα για την συγκεκριµένη περίοδο είναι η εφαρµογή θειϊκού καλίου 0-0-50 ή 0-0-30 + 10Mg. Αξίζει να σηµειωθεί ότι σε προβληµατικά εδάφη λόγω αλατότητας είναι προτιµότερο το κάλιο να βρίσκεται σε µορφή θειϊκού καλίου.

Επιπλέον, το Βόριο (B) είναι το σπουδαιότερο ιχνοστοιχείο για την ελιά. Η έλλειψή του προκαλεί ανθόρροια, καρπόπτωση, ανοιχτό κιτρινοπράσινο χρώµα στα φύλλα και παραµορφώσεις στους καρπούς. Έτσι έχουµε µείωση της παραγωγής. Για την αντιµετώπιση της τροφοπενίας Βορίου συνίσταται κάθε 2-3 χρόνια ξεχωριστή λίπανση µε τη µορφή βόρακα (250γρ το δένδρο) ενώ για την ταχύτερη απορρόφηση του Βορίου µπορεί να γίνει διαφυλλικός ψεκασµός µε το σκεύασµα BoroAgro (17,5% Βορικό Νάτριο), το µόνο προϊόν της αγοράς µε αυτή την περιεκτικότητα Βορίου που διανέµεται αποκλειστικά από την Agrohellas Α.Ε., την περίοδο της άνθισης και της καρπόδεσης. Κλείνοντας σηµαντικό είναι να γνωρίζουµε ότι για την προσαρµογή λίπανσης ακριβώς στης ανάγκες του κάθε ελαιώνα, πολύτιµοι σύµβουλοι είναι η εδαφοανάλυση και η φυλλοδιαγνωστική.

 

Τμήμα Marketing Agrohellas A.E.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία