Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Food insider

MELI1

Το πρωί της Τετάρτης 21 Ιουλίου ο ΕΦΕΤ εξέδωσε μία ανακοίνωση. Σε αυτήν ανέφερε ότι το θυμαρίσιο μέλι «Χρυσή Κρήτη» της εταιρείας Μελισσοκομική Συνεργασία Κρήτης Α.Ε. στην οποία βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αττικής Μελισσοκομικής Εταιρείας, Γιώργος Πίττας, θα έπρεπε να αποσυρθεί από την αγορά.

marathon6_1_

Mία άγνωστη σε πολλούς δραστηριότητα του επιχειρηματία Γρηγόρη Σαράντη, επικεφαλής του κραταιού ομίλου στον τομέα των καλλυντικών και των προϊόντων περιποίησης σπιτιού, Sarantis Group αποτελούν οι βιολογικές εκτάσεις καλλιέργειας στο Κάτω Σούλη Μαραθώνα, υπό την ονομασία «Πολυαγρόκτημα Γη μας».

image001_26

Τη στιγμή που η δεύτερη γενιά επιχειρηματιών συμμετέχει ήδη στα πεπραγμένα της Intercomm Foods, η εταιρεία από τη Λάρισα συνεχίζει να διατηρεί τον καινοτόμο και αναπτυξιακό χαρακτήρα της στην αγορά, έχοντας υπερβεί τα τριάντα χρόνια διαδρομής.

karditsa4

Στην προσθήκη επιπλέον 30 στρεμμάτων θερμοκηπιακής καλλιέργειας με την μέθοδο της υδροπονίας προχωρούν οι Κήποι Καρδίτσας, με δραστηριότητα στην περιοχή Προφήτης Ηλίας της Καρδίτσας.

thumbnail_tetramythos1

Ακολουθώντας τον βηματισμό που έχει διαγράψει μέχρι τώρα, παρουσιάζοντας παλιές ξεχασμένες αυτόρριζες ποικιλίες όπως για παράδειγμα η οινοποίηση του Σιδερίτη ο οποίος κυκλοφόρησε φέτος για πρώτη φορά, πορεύεται το οινοποιείο Τετράμυθος.

PLANTKON2

Σε τρεις φάσεις διαρθρώνεται η επένδυση συνολικού ύψους 18 εκατ. ευρώ στη Σκάρφεια Φθιώτιδας, η οποία υλοποιείται από την Plankton First, θυγατρική της ελβετικής εταιρείας, Nano Algae Solutions AG στην Ελλάδα.

eza1

Στη δυσκολία εξεύρεσης στελεχών για τον κλάδο της ζυθοποίας καθώς και στη στόχευση να δημιουργηθεί μία νέα γενιά στελεχών που θα φέρει στην αγορά νέες ελληνικές συνταγές, στεκόμενος ταυτόχρονα στη σημασία «ελληνοποίησης» της μπύρας μέσα από το χτίσιμο αυτών των στελεχών, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, Θανάσης Συριανός στο πλαίσιο ειδικής διαδικτυακής εκδήλωσης.

karamouzis2

Νέες εξαγορές έχει θέσει στο στόχαστρο της στρατηγικής του το SMERemediumCap, fund, εκτελεστικό μέλος και επικεφαλής του οποίου είναι ο Νίκος Καραμούζης, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση του θέματος.

omega3

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ορυζοβιομηχάνων για προάσπιση της ελληνικότητας των προϊόντων και των σχέσεων με τους αγρότες, με αντικείμενο τη διασφάλιση επάρκειας σε ελληνικό προϊόν αλλά και τον καθορισμό συγκεκριμένων ποικιλιών που θα καλλιεργούνται αλλά και των ποιοτικών κριτηρίων που θα τα συνοδεύουν.

LUCIAS3

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την περίοδο συζητήσεις μεταξύ του ομίλου Ευθυμίαδη και του fund Fortress, το οποίο αγόρασε με ευνοϊκούς όρους το δάνειο που διατηρούσε η εταιρεία συμφερόντων του ομίλου, Agritex, στην Alpha Bank.

beverages4

Μία νεοσύστατη εταιρεία, η οποία γεννήθηκε στο κατώφλι της υγειονομικής κρίσης και βασίζει σημαντικό μέρος της δραστηριότητάς της στα ελληνικά βότανα, αποτελεί η In Beverages, η οποία προμηθεύεται τσάι βουνού από παραγωγούς που διατηρούν οργανωμένη δραστηριότητα στον Όλυμπο καθώς και άλλα βότανα όπως είναι ο αστράγαλος, η τσουκνίδα, το μελισσόχορτο.

thrace3

Προοπτική σε προϊόντα όπως είναι η μελιτζάνα αλλά και οι φράουλες για παραγωγή με τη μέθοδο της γεωθερμίας, βλέπουν τα Θερμοκήπια Θράκης, όπως ανέφερε στην Agrenda ο διευθύνων σύμβουλος της Έλαστρον ΑΕΒΕ, Θανάσης Καλπίνης.

gala1

Η Friesland Campina, η οποία παράγει το γάλα εβαπορέ Νουνού στην Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος παίκτης βάσει πωλήσεων στην κατηγορία του γάλακτος, όπως προκύπτει με βάση πρόσφατα στοιχεία της NielsenΙQ που έχουμε στη διάθεσή μας.

creta

Την ποιότητα του ελαιολάδου που παράγει μπορεί να ελέγχει πλήρως η Terra Creta μέσα από την απευθείας συνεργασία που διατηρεί με ομάδες παραγωγών, καθετοποιώντας την παραγωγή της από το χωράφι έως την έκθλιψη και τη συσκευασία του προϊόντος. Η εταιρεία που διατηρεί παρουσία σε 45 χώρες του κόσμου, βασίζει σημαντικό μέρος του τζίρου της στον εξαγωγικό τομέα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ