BACK TO
TOP

Food insider

rynoktur3-2048x1368

Η Ευρώπη υπολείπεται αρκετά από την ελάχιστη σύσταση των 400 g ημερησίως/κάτοικο φρέσκων φρούτων και λαχανικών, όπως αποκαλύπτει η τελευταία έκδοση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Κατανάλωσης Νωπών Προϊόντων της Freshfel Europe.

agrophroenix

Ελληνικής παραγωγής, με ετικέτα «made in Larissa», θα είναι εφεξής τα προηγμένης τεχνολογίας υλικά συσκευασίας, που χρησιμοποιούν για τα προϊόντα τους οι εταιρείες Kronos και Agrophoenix, μετά τη στρατηγική συνεργασία που έθεσαν σε ισχύ με τη Lariplast.

greek-strawberries

Η εποχή της φράουλας στην Ελλάδα φέτος φαίνεται να είναι πολύ θετική σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Πολυδωρόπουλο, γεωπόνο της ελληνικής εταιρείας Labidino SA.

pente-leaders-lianemporiou

Πέντε από τους κορυφαίους ηγέτες λιανεμπορίου στον κόσμο ένωσαν τις δυνάμεις τους για δημιουργήσουν ένα πρωτοποριακό συνεργατικό ταμείο επιχειρηματικού κεφαλαίου, το επονομαζόμενο W23 Global.

plant-based-meat-products-may-lack-essential-micronutrients-369389-960x540

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας ανέστειλε ένα κυβερνητικό διάταγμα που απαγόρευε τις ονομασίες κρέατος για φυτικά προϊόντα, όπως «λουκάνικο για χορτοφάγους» ή «μπιφτέκι», εν αναμονή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (ΔΕΚ).

2cherry-harvest

Οι αυξημένες για την εποχή θερμοκρασίες που επικρατούν από τα μέσα Μαρτίου έχουν επιταχύνει την εξέλιξη των βλαστικών σταδίων. Ο καλλιεργητής κερασιών Antonio Guglielmi από την περιοχή Απουλία της νότιας Ιταλίας, βρέθηκε να μαζεύει τα πρώτα κεράσια της σεζόν την Κυριακή 7 Απριλίου, περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα σε σχέση με το περασμένο έτος.

fraoula-agora-aprilios

Πλώρη για τα 150 εκατ. ευρώ σε αξία εξαγωγών βάζει φέτος η ελληνική φράουλα, έχοντας σύµµαχο τη φήµη που έχει χτίσει την τελευταία τριετία το ελληνικό προϊόν στις αγορές της ∆υτικής Ευρώπης.

Food-industry

Η παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων εισέρχεται στην εποχή του «Assurance 4.0», μια νέα εποχή διαχείρισης κινδύνου όπου η διατήρηση της ακεραιότητας των προϊόντων έχει αναδειχθεί ως βασική πρόκληση, δηλώνει ο ευρωπαϊκός οργανισμός πιστοποίησησης LRQA.

lime2

Βελτίωση παρουσίασε η ευρωπαϊκή αγορά λάιμ τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με λιγότερες αποστολές από τη Βραζιλία καθώς και αύξηση της ζήτησης. Η βασική ζήτηση αυξάνεται σε τέτοιο βαθμό που και τα φρούτα κατηγορίας II χρησιμοποιούνται όλο και πιο συχνά, σημάδι ότι το προϊόν αποκτά μεγαλύτερη απήχηση.

rodakino-sumpurhno

Η διαρκής απογύµνωση της «φαρέτρας» των παραγωγών από όπλα για την φυτοπροστασία της καλλιέργειας, η ανάγκη έγκαιρης ανακοίνωσης τιµής και η σχέση της µε την ποιότητα, η σηµασία της καθιέρωσης ενός µηχανισµού συντονισµού για να απορροφάται οµαλά η παραγωγή και ζητήµατα αναδιάρθρωσης και επενδύσεων, είναι θέµατα που «καίνε», τους εµπλεκόµενους µε την αλυσίδα αξίας στο συµπύρηνο ροδάκινο.

ydroponics_1

Σε απόλυτα κερδοφόρο επιχειρηματικό εγχείρημα εξελίσσεται αυτό των Θερμοκηπίων Δράμας, το οποίο ανήκει στον όμιλο ΙΤΑ, του επιχειρηματία Αντώνη Γερασίμου, που δραστηριοποιείται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

neo-ergostasio-zithopoia

Σε νέα επένδυση για την κατασκευή νέου ζυθοποιείου στην Κομοτηνή προχώρησε η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης. Η νέα παραγωγική μονάδα ξεκίνησε να λειτουργεί και πρόκειται για μία κίνηση που έρχεται να ενισχύσει την παραγωγική δραστηριότητα της επιχείρησης στον τομέα της μπύρας τα επόμενα χρόνια.

veltia-sevitel

Στη μεγάλη οικογένεια εργαστηριακών αναλύσεων της Veltia (Labs for Life) πέρασε το Οργανοληπτικό Εργαστήριο του ΣΕΒΙΤΕΛ το οποίο επικεντρώνεται τα τελευταία 12 χρόνια στην οργανοληπτική αξιολόγηση παρθένων ελαιόλαδων.

almee-agrifreda

Τη µετάβαση σε νέα εποχή σηµατοδοτεί η επικείµενη υπογραφή της τελικής συµφωνίας µεταξύ της Agrifreda, η οποία δραστηριοποιείται στον τοµέα της µεταποίησης κατεψυγµένων φρούτων και λαχανικών και της συνεταιριστικής κονσερβοποιίας, ΑΛΜΜΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ