BACK TO
TOP

Food insider

bins_greenhouse_peppers_2

Σεμινάριο με επίκεντρο τις γλυκές πιπεριές, δεδομένης της ανάπτυξης που γνωρίζουν στην ασιατική αγορά, διοργανώνει στις 3 Σεπτεμβρίου, μια ημέρα πριν από την Asia Fruit Logistica στο Χονκ Κονγκ, η πολυεθνική εταιρεία ανάπτυξης ποικιλών οπωρολαχανικών, Rijk Zwaan.

ecec80767b664e6584b4eec55450fbe8

Kατά πόσον τα έντομα, τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης ή το κρέας που παράγεται με εργαστηριακές τεχνικές θα μπορούσαν να «θέσουν σε κίνδυνο» τις ενδοκοινοτικές γαστρονομικές παραδόσεις, συζητούν οι υπουργοί Γεωργίας τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών, με πρωτοβουλία της ουγγρικής προεδρίας.

130222_modelofnewmarket_491200-1024x576

Την μεγαλύτερη παγκοσμίως εγκατάσταση εμπορίας τροφίμων, φρούτων και λαχανικών ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το Ντουμπάι. Το έργο αναμένεται να διπλασιάσει το τρέχον μέγεθος της αγοράς οπωροκηπευτικών της χώρας και θα περιλαμβάνει συνδέσμους με παγκόσμιες αγορές.

b7f5ed_215228b0289445d2ae3ee4e8da3a381f_mv2_d_4740_3164_s_4_2-1200x801

Τη θετική επίδραση που ο κλάδος Τροφίμων και Ποτών διατηρεί σε κρίσιμους δείκτες ανάπτυξης, αλλά και σημαντικά ευρήματα που διευκρινίζουν τον ρόλο του κλάδου στα τυποποιημένα (επεξεργασμένα) τρόφιμα, ειδικά την τελευταία τετραετία, σε σχέση με τις γενικότερες πληθωριστικές πιέσεις ανέδειξαν δύο μελέτες που εκπόνησε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για λογαριασμό του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων.

32-33_02_6

Έναν νέο κωδικό, φιλοδοξεί να δηµιουργήσει η Ένωση Αγροτικών Ενώσεων Ηρακλείου, που χρησιµοποιεί το οξοποιείο της για να λανσάρει για πρώτη φορά ξύδι από ντοµάτες. Το υπό δοκιµή προϊόν, αναµένεται να κυκλοφορήσει το επόµενο τρίµηνο, και αρχικά θα είναι διαθέσιµο δωρεάν στην εστίαση της Κρήτης και στη συνέχεια, εφόσον το εγχείρηµα στεφθεί µε επιτυχία, θα κυκλοφορήσει πανελλαδικά.

ed035d9ce2b294b9210ec265630097ec_XL

Η Ποτοποιία Βαρβαγιάννη προχωρά στην κατασκευή νέου εργοστασίου παραγωγής αλκοολούχων ποτών στην έδρα της, στο Πλωμάρι της Λέσβου, μετά την ένταξη του επενδυτικού της προγράμματος στον Αναπτυξιακό Νόμο.

qr-code-for-feedback-on-gin-bottle

Στην Ευρώπη, περισσότερα μπουκάλια αλκοολούχων ποτών από ποτέ διαθέτουν πληροφορίες για τους καταναλωτές στη συσκευασία και στο διαδίκτυο. Οι ευρωπαίοι παραγωγοί αλκοολούχων ποτών, συμπλήρωσαν 5 επιτυχημένα χρόνια εκπλήρωσης της δέσμευσής τους να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τη θερμιδική αξία στις ετικέτες, ενώ πλέον διαθέτουν κατάλογο συστατικών μέσω ειδικών ηλεκτρονικών ετικετών για κάθε προϊόν.

202407040826228359-1200x800

Ακτινίδιο Πιερίας, Αµύγδαλο Συκουρίου, Μήλο Πηλίου, Πορτοκάλια Χανίων, Φασόλια Πρεσπών, Αβοκάντο Χανίων, Σύκα Μεσσηνίας, Σταφίδα Κορίνθου, είναι ορισµένα ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα που µπορούν, πλέον, και µε αποδείξεις να αναγράφουν ισχυρισµούς υγείας πάνω στην ετικέτα τους, αποκτώντας πρόσθετη υπεραξία.

2024_07_04_Velvita_Gold_Event_7

Ντεπούτο κάνει στην αγορά το νέο πολλά υποσχόμενο για την σταθερή του ποιότητα και γεύση brand του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, Velvita Gold, που περιλαμβάνει 13 ποικιλίες, ήτοι 6 νεκταρινιών, 6 ροδακίνων και μια λευκόσαρκου νεκταρινιού.

planta-danone

Η Danone Ισπανίας προωθεί μια στρατηγική πέντε βημάτων για την αντιμετώπιση των μελλοντικών αναγκών της κατηγορίας του γιαουρτιού βάζοντας στο επίκεντρο τη μετατροπή ολόκληρης της αλυσίδας αξίας του προϊόντος από το αγρόκτημα.

fae4e6389e2ed023cc57eb3b791ceba3_XL

H Desserta Hellas Α.Ε. ανακοίνωσε την εξαγορά της Δωρικής A.E. από την Μινέρβα Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων Α.Ε., με στρατηγικό στόχο την εδραίωση στις αγορές του εξωτερικού και την ανάπτυξη της γκάμας των υψηλής ποιότητας ελληνικών τυροκομικών προϊόντων.

44-45-960x576

Το «νερό, νεράκι» έχουν αρχίσει, ήδη, να λένε οι ελαιοπαραγωγοί στη Χαλκιδική, όσο και στην Καβάλα, τα δύο βασικά παραγωγικά κέντρα της πράσινης επιτραπέζιας «ελιάς Χαλκιδικής», σε µια χρονιά που, παρόλα αυτά, δείχνει, για την ώρα, ότι αφήνει πίσω της την περσινή ακαρπία κι επιστρέφει σε κανονικότητα, όσον αφορά το προσδοκώµενο τονάζ.

anevazei-times-emporeumata-trofima

Η εισαγωγή νέων κανονισμών για τη βιωσιμότητα, όπως ο κανονισμός της ΕΕ για την αποψίλωση των δασών (EUDR), θα μπορούσε να έχει αξιοσημείωτο αντίκτυπο στις αλυσίδες εφοδιασμού εμπορευμάτων, με αποτέλεσμα αυξήσεις τιμών.

γευματα1

Eργασία από το σπίτι, τεχνολογικές εξελίξεις και δημογραφικές αλλαγές έχουν αναδιαμορφώσει τον τρόπο ζωής και τις καταναλωτικές συνήθειες. Η ταχύτητα και η ευκολία αποτελούν πλέον λέξεις - κλειδιά που καθορίζουν τις επιλογές. Η νέα καταναλωτική δυναμική καθιστά την κατηγορία των έτοιμων προς κατανάλωση τροφίμων στις ΗΠΑ ιδιαίτερα ελκυστική για ανάπτυξη.

paragwgh-mhlou-zagora

Επιστροφή στην κανονικότητα, µετά τη δυσάρεστη περσινή παρένθεση και τις µεγάλες καταστροφές, που προκάλεσαν οι θεοµηνίες Daniel και Elias, προοιωνίζεται η φετινή χρονιά για τον µηλεώνα της Ζαγοράς, στη Μαγνησία, ενώ βορειότερα, στη Μακεδονία, η καλλιέργεια δοκιµάζεται και απ’ ό,τι φαίνεται η παραγωγή θα είναι αρκετά µειωµένη.

kalliergimena-kreata

Σχεδόν το 45% των Ελλήνων* είναι πρόθυμο να δοκιμάσει καλλιεργημένο κρέας, εάν αυτό ήταν διαθέσιμο και ένα 17% θα αντικαθιστούσε κάποια ποσότητα από το κρέας που ήδη καταναλώνει με καλλιεργημένο κρέας, σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήχθη από το YouGov και ανατέθηκε από το ΜΚΟ think tank Good Food Institute Europe.

diafwnia-gia-nutriscore

Την ελπίδα ότι μέσα από τη συνεννόηση και τη συνένωση δυνάμεων, στον νέο πενταετή κύκλο που ξεκινά, η ΕΕ θα κληθεί να λάβει σημαντικές αποφάσεις για την ενίσχυση της παραγωγικής δραστηριότητας του αγροτικού κόσμου, αλλά την προστασία των Ευρωπαίων καταναλωτών, εξέφρασε στο πρώτο του συμβούλιο υπουργών Γεωργίας, ο Κώστας Τσιάρας, βάζοντας στο επίκεντρο και το Νutri Score, το διατροφικό… σηµατοδότη που διχάζει την ΕΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ