Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Food insider

galaktokomeia1

Σε σημαντική αύξηση των ποσοτήτων αιγοπρόβειου γάλακτος που παραλαμβάνει από τους κτηνοτρόφους για την παραγωγή φέτας θα προβεί από το 2022 ο όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία, κάτι που ανέφερε μιλώντας στo agronews.gr ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Μιχάλης Σαράντης.

32_13

Η τυροκοµική παραγωγή στη χώρα µας θα µπορούσε να διέπεται από τέσσερις άξονες, προβληµατικές ή όπως αλλιώς θα ήθελε κανείς να τις χαρακτηρίσει. Στο πρόσφατο συνέδριο του κλάδου, The Dairy Conference, ο διευθύνων σύµβουλος της ∆ωδώνη Μιχάλης Παναγιωτάκης, αναφέρθηκε στη συγκέντρωση που θα παρουσιάσει η βιοµηχανία της φέτας, λέγοντας µάλιστα χαρακτηριστικά ότι «η συγκέντρωση στον κλάδο µόλις τώρα αρχίζει και θα είναι εντονότερη κι από αυτή που έχουµε δει να παρουσιάζεται στον κλάδο των σούπερ µάρκετ».

episkopi1

Κίνητρα για ανάπτυξη των καλλιεργειών στα ακτινίδια δίνει στους παραγωγούς ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Επισκοπής Νάουσας, μέσω της διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αυτό το πλαίσιο για την εγκατάσταση νέων φυτειών η επιδότηση της αξίας της επένδυσης ανέρχεται στο 50%, ενώ το υπόλοιπο 50% αντιστοιχεί στο ποσοστό επένδυσης από πλευράς του παραγωγού.

nitsiakos1

Στην παραγωγή μοσχαρίσιου και αρνίσιου κρέατος εισέρχεται η Νιτσιάκος, καθώς ολοκλήρωσε την επένδυση που είχε προγραμματίσει για την δημιουργία νέας μονάδας αποστέωσης και συσκευασίας, η οποία βρίσκεται στην βιομηχανική περιοχή των Ιωαννίνων.

medolio_2

Στην εξαγορά της εταιρείας Medolio, προχώρησε ο Στέφανος Παντελιάδης, ιδιοκτήτης της εταιρείας Optima που δραστηριοποιείται στο εμπόριο τυροκομικών προϊόντων. Πρόκειται για εταιρεία με πωλήσεις 341.497 ευρώ, που δραστηριοποιείται στον κλάδο παραγωγής και εμπορίας ελαιολάδου την οποία είχαν συστήσει οι επιχειρηματίες Παναγιώτης Nίκας και Πέτρος Βενέτης.

KAR_2110

Σε πειραματικό στάδιο βρίσκεται η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης που εξετάζει την είσοδό της στην διαδικασία της βυνοποίησης, κάτι που ωστόσο θα αποφασιστεί κατά το προσεχές χρονικό διάστημα. Παράλληλα διατηρεί τις συνεργασίες της σε περιοχές όπως είναι ο Δομοκός, μέσω συμβολαίων που έχει συνάψει μαζί τους.

komposta1

Μία χρονιά με βελτιωμένες επιδόσεις ήταν το 2020 για τους δύο μεγάλους της κομπόστας, την Πρόδρομος Παυλίδης και την Κρόνος, κάτι που προκύπτει από τα οικονομικά αποτελέσματα των δύο εταιρειών.

Screenshot_2021-10-27_at_13_57_54

Και με τη βούλα στην ΕΑΣ Πάρου εισήλθε μετοχικά ο Νίκος Βαρδινογιάννης γιος του Θεόδωρου Βαρδινογιάννη, καθώς πριν από λίγα εικοσιτετράωρα πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση στον Συνεταιρισμό, η οποία άνοιξε και ουσιαστικά τον δρόμο για την είσοδο του επιχειρηματία με ποσοστό 35%, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε στην διάθεσή μας, αποκτώντας ποσοστό συμμετοχής που αποτελεί το ανώτερο επιτρεπόμενο όριο συμμετοχής ιδιώτη σε αγροτικό συνεταιρισμό.

athinaiki3

Σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία ο τουρισμός άλλαξε τις ισορροπίες στην αγορά της μπύρας, με την αγορά να κινείται ήδη ανοδικά στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, κατάφερε να αντιστρέψει πλήρως το νόμισμα των πωλήσεών της κατά τους εννέα πρώτους μήνες του έτους.

xrysafi1

Σε διαδικασία ανάδειξης και ανάπτυξης της ντόπιας φυλής προβάτων της Λήμνου βρίσκονται οι φορείς του νησιού που σχετίζονται με την κτηνοτροφία, δεδομένου ότι σημαντικό μέρος του ζωικού πληθυσμού αποτελείται από πρόβατα διασταυρωμένα με χιώτικη ποικιλία, όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της φερώνυμης τυροκομικής επιχείρησης, Μιχάλης Χρυσάφης.

manitaria7

Σε συνολική επένδυση ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ προχωράει η εταιρεία Μανιτάρια Κεχαγιάς από τη Βόρεια Ελλάδα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για παραγωγή λευκού μανιταριού τύπου agaricus καθώς και portobello στην Ελλάδα, στην περιοχή του Πεδινού Κιλκίς.

44

Επιχειρήσεις από την Αττική έως τη Δράμα και την Κρήτη επιλέγουν να παρουσιάσουν ένα διαφορετικό προϊόν, περιορισμένης παραγωγής σε μία περίοδο που το καταναλωτικό κοινό αναζητά γεύσεις με τοπικό αποτύπωμα και έρεισμα στην ελληνική παραγωγή.

stylida1

Κατεξοχήν εξαγωγικός είναι ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Στυλίδας που διαθέτει στο εξωτερικό έως και το 80% της παραγωγής του, όπως λέει ο επικεφαλής Οικονομικών, Χρήστος Στάμος, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην διεθνή έκθεση τροφίμων, Anuga, στην Κολωνία της Γερμανίας.

32a_3

Ελληνο-ιταλική γεύση και άρωµα θα έχει το νέο club, που έχει «στηθεί» µε αιχµή τις κιτρινόσαρκες ποικιλίες ακτινιδίων κι αναµένεται να δώσει, εκτός απροόπτου, µέσα στον ερχόµενο χειµώνα, καρπούς, εγγράφοντας τα πρώτα µέλη του, µέσω της σύναψης κλειστών συνεργασιών.

8-9

Διαφεύγουν κατά πώς φαίνεται από την εγχώρια βιομηχανία τροφίμων δύο ουσιαστικές μεταβλητές αξιολόγησης των τελικών προϊόντων από τους καταναλωτές, οι οποίες αποκτούν και μεγαλύτερη βαρύτητα στη νέα περίοδο που διαδέχεται τις μανίες της πανδημίας.

KAR_7481TRIA_ALFA_OKT_21_

Στην αναγραφή των Ελλήνων παραγωγών οσπρίων με τους οποίους συνεργάζεται πάνω στη νέα συσκευασία που δημιούργησε προχώρησε η 3 άλφα. Όπως ανέφερε σχετικά με το μοντέλο συνεργασίας που εφαρμόζεται με τους Έλληνες παραγωγούς ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άγης Καραγεωργίου, οι νέες συσκευασίες «διαχωρίζονται σε εκείνες που έχουν μία χρυσή ταινία επάνω και προέρχονται από την ελληνική παραγωγή, στις οποίες αναγράφεται το όνομα του εκάστοτε παραγωγού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ