Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Food insider

KAR_8872

Μοντέλο πιστοποίησης με διαβάθμιση ποιότητας και διατροφικών χαρακτηριστικών στα πρότυπα του manuka honey ετοιμάζει ο Νίκος Κουτσιανάς, ιδρυτής και επικεφαλής της εταιρείας παραγωγής και τυποποίησης μελιού και βοτάνων, Symbeeosis.

photiades

Στην απόκτηση του συνόλου των μετοχών της μικροζυθοποιίας Siris προέβη ο κυπριακός όμιλος, Photos Photiades μέσω της θυγατρικής του Beverage World στην Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο κάνει το πρώτο του βήμα για την παραγωγή μπύρας στη χώρα μας. Πρόκειται για μία κίνηση, η οποία αρχικά είχε γίνει γνωστή ως στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, με τον επικεφαλής του ομίλου, Παύλο Φωτιάδη, να επιβεβαιώνει στο πλαίσιο σχετικής ενημέρωσης ότι πρόκειται για πλήρη εξαγορά της επιχείρησης με απόκτηση του 100% των μετοχών της.

evrofarma

Ευρύτερες επιπτώσεις που σχετίζονται με την προμήθεια των πρώτων υλών, τη διαθεσιμότητα και τις τιμές υλικών συσκευασίας, το μεταφορικό και το ενεργειακό κόστος αντιμετωπίζουν στο σύνολό τους ελληνικές επιχειρήσεις που συνδέονται άμεσα με τον πρωτογενή τομέα και είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

KAR_1544

Συνολικά έξι διαφορετικές ποικιλίες μανιταριών παράγει συστηματικά αυτή τη στιγμή η οικογενειακή παραγωγική επιχείρηση, Harma Foods με έδρα τα Ακοβίτικα Μεσσηνίας, όπως λέει ο επικεφαλής και ιδρυτής της, Λάμπρος Καραγγελής.

image003_4

Έντονη  σύγχυση έχει προκαλέσει η ενεργειακή κρίση των τελευταίων μηνών σε πιστοποιημένες  επιχειρήσεις ελληνικών προϊόντων, με μεγάλη αβεβαιότητα να επικρατεί στις συζητήσεις μεταξύ επιχειρηματιών που συναντήθηκαν στην εκδήλωση «Ελλα-δικά μας» της 9ης Μαΐου. 

34c

Μια νέα σειρά χειροποίητων επεξεργασµένων λαχανικών σε µορφή τουρσί, µε το brand «The Stuffers», σε οκτώ διαφορετικούς κωδικούς και µε ετικέτες που παραπέµπουν σε έργα τέχνης, λανσάρει τους τελευταίους µήνες η Lagadas Farm.

KAR_1184f

Mε δραστηριότητα στο ημιορεινό χωριό Καστανιώτισσα της Βόρειας Εύβοιας, η οικογένεια Μοσχούτα παράγει, αποξηραίνει και συσκευάζει βιολογικά σύκα και είναι αποκλειστικά επικεντρωμένη στις βιολογικές καλλιέργειες.

kalavrita1

Στα σκαριά βρίσκεται η παραγωγή συσκευασµένης βιολογικής Φέτας από τον Αγροτικό Γαλακτοκοµικό Συνεταιρισµό Καλαβρύτων, η οποία θα διατίθεται επίσης αποκλειστικά από τον Σκλαβενίτη όπως αναφέρει ο πρόεδρός του, Παύλος Σατολιάς.

alibaba

«Κατά την διάρκεια συνάντησης του Γραφείου μας με αντιπροσωπεία της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου «Alibaba.com», υπό τον Επικεφαλής Στρατηγικών Συνεργασιών, κ. Tim Song (11.3.2022), ο τελευταίως εξέφρασε την επιθυμία της επιχείρησής του να προωθήσει το ελληνικό ελαιόλαδο στην κινεζική, αγορά.», αναφέρει το Γραφείο ΟΕΥ Πεκίνου.

12ργεργτ-1536x1152

Με ένα… Βετούλι ετοιμάζεται το οικογενειακό τυροκομείο «Ζωζεφίνος» της Σύρου να ενισχύσει άμεσα την πλούσια προϊοντική του γκάμα, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το φημισμένο ΠΟΠ τυρί «Σαν Μιχάλη».

honey_6

Μονοπάτι ευκαιρίας για την ανάπτυξη των πωλήσεων ανοίγει η επικρατούσα κατάσταση στην Ουκρανία, δεδομένου ότι όπως λέει ο επικεφαλής της εταιρείας, Stayia Farm, Γιάννης Καρυπίδης, στην Agrenda, η συγκεκριμένη χώρα παράγει το 30% των ποσοτήτων μελιού που διοχετεύονται στην Ευρώπη.

stypsi

Σε καινοτόμες διαδρομές ελαιοπαραγωγής βαδίζει αυτή την περίοδο ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Στύψης με έδρα το χωρίο Στύψη της Λέσβου, καθώς σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, διερευνά την παραγωγή έξτρα παρθένου και παρθένου ελαιολάδου από τα φύλλα του ελαιόδεντρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ