Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Food insider

φρεσκουλης_εξωτερικη

Στην εξαγορά επιχείρησης στη Βουλγαρία προχώρησε η Eurocatering με σκοπό να διευρύνει την δραστηριότητά της, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χρυσόστομος Μαυρόπουλος.

Printzos_-_Copy

Δύο κέντρα διανομής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εντάσσει στην επενδυτική ατζέντα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου ο επικεφαλής της ΕΒΟΛ, Νικήτας Πρίντζος, σε μια κίνηση που φιλοδοξεί να τοποθετήσει τον Συνεταιρισμό στο επίκεντρο της αγοράς, της διακίνησης, της διανομής και της κατανάλωσης.

KAR_5698

Σημαντική στροφή κάνει το τελευταίο διάστημα ως προς την φιλοσοφία παραγωγής των σταφυλιών που χρησιμοποιεί για την παραγωγή των κρασιών του το Κτήμα Λαφαζάνη, όπως λέει στο Winetrails ο επικεφαλής του Κτήματος, Σπύρος Λαφαζάνης. «Σταδιακά κατά τα τελευταία πέντε χρόνια καταλάβαμε ότι ένα μέρος των σταφυλιών που χρησιμοποιούμε, πρέπει να είναι δικής μας παραγωγής για να το ελέγχουμε πλήρως.

vivartia_4

Ένα βήμα που ενισχύει ακόμα περισσότερο τις δυνάμεις της στην ελληνική αγορά πραγματοποίησε η Vivartia, η οποία μπορεί εν τέλει να μην ήρθε σε συμφωνία για την απόκτηση του ποσοστού της ΜΕΒΓΑΛ, στην οποία εισήλθε μετοχικά εν τέλει ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, εντούτοις κινήθηκε για να αποκτήσει μεγαλύτερο ποσοστό που της δίνει ουσιαστικά και τον έλεγχο στις δύο εταιρείες κατεψυγμένης ζύμης με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ήτοι την Ελληνική Ζύμη και την Άλεσις (Χρυσή Ζύμη).

galaktokomeia

Στις εξαγωγές ποντάρει και για το 2021 ο όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία, επιδιώκοντας να αντισταθμίσει τους αυξημένους επιχειρηματικούς κινδύνους που έχει φέρει η παγκόσμια υγειονομική κρίση στην αγορά.

fakes

Σε ενδυνάμωση των συνεργασιών που ήδη διατηρεί με τους παραγωγούς στον τομέα των οσπρίων σε περιοχές όπως είναι η Καστοριά και τα Φάρσαλα, προχωράει η Agrino, όπως αναφέρει στο agronews.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τάσος Πιστιόλας.

Screenshot_2021-08-30_at_10_40_56_AM

Εάν κανείς αναζητούσε τα ίχνη του κερκυραϊκού κρασιού στον οινικό χάρτη της Ελλάδας, πιθανότατα δεν θα εντόπιζε παρά μερικά ψήγματα παραγωγικών εγχειρημάτων, όπου συχνά υπερκαλύπτονται από το ισχυρό τουριστικό ρεύμα του νησιού.

eza1

Ισχυρούς κλυδωνισμούς υπέστησαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, ως απόρροια της ευρύτερης πτωτικής εικόνας που παρουσίασε στη διάρκεια του 2020 η εγχώρια αγορά μπύρας.

minerva2

Mε τρεις κινήσεις εντός του τελευταίου οκταµήνου η Μινέρβα κατάφερε όχι µόνο να καταστεί ένας διευρυµένος όµιλος στον τοµέα των τροφίµων µετά την εξαγορά της από τη Deca Investments, αλλά και να µπει για τα καλά στο χορό της ντοµάτας και των συναφών µ’ αυτή προϊόντων.

χδς

Τον δρόμο για συνέργειες στους κλάδους των γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων από τις εταιρείες ΔΕΛΤΑ και «Δωδώνη» με στόχο την κατάκτηση ηγετικής θέσης ανοίγει η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού να εγκρίνει την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» από το fund CVC Capital Partners, στο οποίο ήδη ανήκει η Vivartia, θυγατρική της οποίας είναι η ΔΕΛΤΑ.

36_19

Η προσπάθεια του Παναγιώτη Γιάννου βασίστηκε στα θεμέλια της οικογενειακής επιχείρησης, την οποία κληρονόμησε από τον πατέρα του, ο οποίος μάλιστα ανέλαβε αρκετά χρόνια πριν την πρωτοβουλία να δημιουργήσει σταβλικές εγκαταστάσεις και να φιλοξενήσει αγελάδες στην Κω.

athinaiki1

Να ακολουθήσει την πορεία που ακολούθησε στο σύνολό της και η αγορά της μπύρας στην Ελλάδα, υποχρεώθηκε εκ των πραγμάτων και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία εντός του 2020, δεδομένης της εξάπλωσης της πανδημίας και των περιοριστικών κρατικών μέτρων που επιβλήθηκαν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ