Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Food insider

32a_11

Προτιµητέος επενδυτής για την απόκτηση της συνεταιριστικής κονσερβοποιίας, ΑΛ.Μ.ΜΕ αναδείχθηκε η Agrifreda, στην οποία θα θυµίσουµε ότι έχει επενδύσει το fund, EOS Capital Partners, του οποίου ηγείται ο πρώην τραπεζίτης, Απόστολος Ταµβακάκης.

6-7_6

Στους περίπου 62.000 τόνους αναμένεται να φτάσει φέτος η παραγωγή βυνοποιήσιμου κριθαριού, μέσω του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας, που εφαρμόζει για 15η χρονιά η «Αθηναϊκή Ζυθοποιία», έχοντας συνάψει συμβάσεις με 2.500 παραγωγούς με εγγυημένη τιμή στα 24 λεπτά το κιλό.

32_pin_10

Σε αύξηση της παραγωγικής της δυνατότητας προχωράει η Μέλισσα Κίκιζας, κάτι που θα ενισχύσει τις ποσότητες που παραλαµβάνει σε ετήσια η ελληνική βιοµηχανία ζυµαρικών από τους παραγωγούς σίτου ανά την Ελλάδα.

38_29

Στη σύµπραξη µε αγροτικούς συνεταιρισµούς στη Βόρεια Ελλάδα και στο Μεσολόγγι, δηµιουργώντας καινοτόµα τρόφιµα υψηλής θρεπτικής αξίας, τα οποία θα παράγονται µε πρώτη ύλη βιολογικά εσπεριδοειδή, ελιά και άλλα φρούτα προχωράει ο Συνεταιρισµός Bio Net West Hellas, µε έδρα τη Γαστούνη Ηλείας.

thumbnail_elixi2

Στην πλήρη εξαγορά της ζυθοποιίας Έλιξη με έδρα τη Χαλκίδα προχώρησαν οι αδελφοί Σοφοκλής και Γιώργος Παναγιώτου, ιδρυτές και ιδιοκτήτες της Ζυθοποιίας Septem, που βρίσκεται στην περιοχή του Αυλωναρίου δήμου Κύμης στην Εύβοια

38_27

Μία εξόχως ενδιαφέρουσα περίοδος µέχρι το 2040 βρίσκεται προ των πυλών για την βιοµηχανία τροφίµων µε τους ειδικούς να µιλούν για καινοτοµίες που θα εστιάζουν στη βιωσιµότητα του πλανήτη, καλύπτοντας τις διατροφικές ανάγκες µε λιγότερους πόρους.

34a_17

Mία νέα επιχειρηµατική προσπάθεια µε έδρα τη Σπάρτη αποτελεί η Sparta Gourmet, η οποία - κατά 80% εξαγωγική - παράγει και συσκευάζει επιτραπέζια ελιά Καλαµών καθώς και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από κορωνέικη ποικιλία.

thumbnail_toumpos-giorgos

Στη σύσταση μαστιχώνα στη Νότια Χίο όπου με το νεοσυσταθέν Κέντρο Έρευνας Μαστίχας, θα πραγματοποιηθούν δοκιμές και εφαρμογές για την καλλιέργεια της μαστίχας, προχώρησε η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

36_29

Η PanProd Παντελόπουλος ΑΕ αξιοποιεί υφιστάµενες εγκαταστάσεις παραγωγών σε όλη την ελληνική επικράτεια, παραχωρώντας µηχανολογικό εξοπλισµό και υλικά συσκευασίας, προκειµένου, υπό την επίβλεψη των δικών της γεωπόνων, να καλλιεργούν συγκεκριµένες ποσότητες υπό συγκεκριµένες ποιοτικές προδιαγραφές.

34_36

Σε νέες ποικιλίες ακτινιδίου προσανατολίζεται το τελευταίο διάστηµα ο Αγροτικός Συνεταιρισµός «Νέστος», καθώς εκτός από το πράσινο ακτινίδιο, αναµένεται ότι σταδιακά θα εισέλθει και στην καλλιέργεια κίτρινου και κόκκινου ακτινιδίου, εναρµονιζόµενος µε τις απαιτήσεις της διεθνούς αγοράς.

38a_8

Το ηλεκτρονικό εµπόριο και η συµβολαιακή γεωργία και κτηνοτροφία είναι δύο τα κυρίαρχα επιχειρηµατικά µοντέλα που θα αναδειχθούν περαιτέρω τα επόµενα χρόνια στην ελληνική αγορά, µέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον που καλείται να απαντήσει σε προκλήσεις όπως οι µεταβαλλόµενες καταναλωτικές συνθήκες και η κλιµατική αλλαγή. Οι παρεχόµενες on-line δυνατότητες, ειδικά µετά την covid -19, έχουν αυξηθεί σηµαντικά, ενώ και η δηµοτικότητα των υπηρεσιών απευθείας διάθεσης γεωργικών προϊόντων θα συνεχίσει να κερδίζει έδαφος στη χώρα µας.

33b_2

Τα καλοκαιρινά φρούτα µε υψηλή προστιθέµενη αξία, όπως ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, κεράσια και σταφύλια, είναι το επόµενο project στο πλάνο, που έχει εκπονήσει και εφαρµόζει η εταιρεία τυποποίησης και εµπορίας εσπεριδοειδών, ακτινιδίων και καρπουζιών, «Krop», για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της.

32a_10

Κίνηση προκειµένου να δηµιουργήσει ιδιόκτητο συσκευαστήριο και ψυγεία για τα παραγόµενα φρούτα, ετοιµάζει κατά το προσεχές διάστηµα η Γαία Φρουΐτ, ήτοι η οργάνωση παραγωγών Αγροτικού Συνεταιρισµού ∆ένδρων Τυρνάβου.

34c_3

Έχοντας εξαγοράσει την τυροκοµική µονάδα «Οικοφάρµα» στη Σκοπή Αρκαδίας, η οποία κατά το παρελθόν ανήκε στην οικογένεια Σπυρόπουλου, ο όµιλος Ηπειρώτικες Πρωτεΐνες κάνει ένα ακόµα βήµα, µε σκοπό να αυξήσει την παραγωγικότητα των συνεργαζόµενων παραγωγών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ