Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Food insider

aggelakis748φξ

Σε κίνηση αναδιάρθρωσης του τραπεζικού της δανεισμού, η οποία της επιτρέπει να κινηθεί απαλλαγμένη από βάρη του παρελθόντος, προχώρησε η πτηνοτροφική επιχείρηση Αγγελάκης με έδρα την Εύβοια, καθώς το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ που βρισκόταν στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της στο τέλος του 2020, πλέον έχει μεταταχθεί στις μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις, γεγονός που της δίνει το δικαίωμα σταδιακής αποπληρωμής μέσα στα επόμενα χρόνια.

32-33_2

Στη σύσταση ζώνης γάλακτος στην ευρύτερη περιοχή της Καλαµπάκας, προχωράει ο Αγροτικός Γαλακτοκοµικός Συνεταιρισµός Μετεώρων «Αγρογάλ», µε σκοπό να προβεί στη συνέχεια στην καθετοποίηση της παραγωγής µε την κατασκευή παραγωγικής µονάδας γαλακτοκοµικών προϊόντων.

1664451840705

Η ZOINOS WINERY στο πλαίσιο υλοποίησης του επενδυτικού της προγράμματος με χαρά ανακοινώνει την εξαγορά του οινοποιείου, ιδιοκτησίας του κ. Παναγιώτη Κωστόπουλου, το οποίο βρίσκεται στην θέση Κουβέλιζα Αγίου Γεωργίου, του Τ.Κ. Καλεντζίου του Δήμου Ερυμάνθειας του Ν. Αχαΐας επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Πατρών – Τριπόλεως.

44-45_39

Σε επένδυση για τη δηµιουργία σταβλικών εγκαταστάσεων, όπου θα έχει στην κατοχή της το 51%, ενώ το υπόλοιπο 49% θα ανήκει στους συνεργαζόµενους κτηνοτρόφους, µε προϋπόθεση την εισφορά ζωικού κεφαλαίου από πλευράς τους, προχωράει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισµών Νάξου.

40a_26

Το σφοδρό κύµα ανατιµήσεων, απόρροια της ενεργειακής κρίσης, και η µείωση του διαθέσιµου εισοδήµατος αλλάζουν τις αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών που στρέφονται όλο και περισσότερο σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας των σούπερ µάρκετ µε κριτήριο την τιµή κι όχι τη συσκευασία ή την ποιότητα.

midia_foto

Δέκα αγροτικά προϊόντα καθιστούν την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κορυφαία στον κλάδο της αγροδιατροφής, η οποία επιδεικνύει ιδιαίτερη ανθεκτικότητα σε περιόδους κρίσεων και ηγετικό ρόλο στις εξαγωγές και στο εθνικό προϊόν.

32-33_8

Σε επένδυση για την εγκατάσταση µονάδας παραλαβής και επεξεργασίας βιοµηχανικής ντοµάτας στη Γαστούνη Ηλείας προχώρησε εντός του 2022 ο επιχειρηµατίας, Γιώργος Λεβεντάκης, επικεφαλής της Agrοfarm µε έδρα τα Φάρσαλα.

12435445__1_

Η Τρικαλινή γαλακτοβιομηχανία των αδελφών Γιαννίτση, κορυφαία εταιρεία εξαγωγών φέτας ΠΟΠ και µια εκ των µεγαλύτερων ελληνικών εξαγωγέων τυροκοµικών προϊόντων συνεχίζει δυναμικά να αναπτύσσεται και να εκσυγχρονίζεται.

33_pin

Με αυξηµένες οικονοµικές επιδόσεις κινήθηκε η ΜΕΒΓΑΛ εντός του 2021 στην πρώτη χρονιά συµµετοχής του επιχειρηµατία, Σπύρου Θεοδωρόπουλου( Kriescendos Investments Ltd) στο µετοχικό της κεφάλαιο.

32a

Στην ιδιοκτησία του επιχειρηµατία Χρήστου Πλεξίδα περιήλθε, σύµφωνα µε ασφαλείς και απόλυτα επιβεβαιωµένες πληροφορίες, η προβληµατική γαλακτοβιοµηχανία ∆ελφοί Α.Ε. η οποία ανήκε κατά το παρελθόν στην οικογένεια ∆ανιγγέλη.

KAR_9611

Ποικιλομορφία και πολυπλοκότητα που εκφράζονται μέσα από τα διαφορετικά αμπελοτόπια της Νεμέας, είναι μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ευρύτερη περιοχή, μέσα από την κατεξοχήν οινική έκφραση του Αγιωργίτικου ΠΟΠ Νεμέα.

UMC-Bulgaria-750x400

Μία ακόμα κίνηση με την οποία διευρύνει σημαντικά το εκτόπισμά του εκτός Ελλάδας πραγματοποιεί ο όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία, που σε κοινό δελτίο Τύπο με τη Δέλτα Τρόφιμα ανακοινώνουν ότι ολοκληρώθηκε και υπογράφηκε η συμφωνία εξαγοράς από τους αδελφούς Σαράντη του 100% των μετοχών της United Milk Co.

38_2

Το µέλι παράγεται από τη φύση και δεν µπορεί να φτιαχτεί στο εργαστήριο. Με βάση αυτή τη γενική αρχή, τρία κορυφαία πανεπιστήµια της χώρας Γεωπονικό, Καποδιστριακό και Αριστοτέλειο µαζί µε φορείς του ∆ηµοσίου (ΕΛΓΟ-∆ήµητρα, ΕΦΕΤ, Γενικό Χηµείο του Κράτους) και του µελισσοκοµικού κλάδου αποτελούν την οµάδα κρούσης στην προσπάθεια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να µπει σε σωστό δρόµο η υπόθεση ελληνικό µέλι και να αποδώσει σε παραγωγούς και οικονοµία την υπεραξία που τους αναλογεί. Μάλιστα, τίθεται ως προτεραιότητα η θέσπιση ελληνικού σήµατος για τα προϊόντα µελιού και η επικράτησή του διεθνώς.

34a_2

Στο ηφαιστειογενές νησί Γκουάµ των Ηνωµένων Πολιτειών ταξιδεύει ήδη η πρώτη παρτίδα ελληνικού ελαιολάδου, προερχόµενη από τη Λέσβο και την εταιρεία Lesvion, η οποία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στη διάρκεια της πρώτης καραντίνας του 2020.

kouroushis

Την υπογραφή συμφωνίας για τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της ιστορικής βιομηχανίας γαλακτοκομικών προϊόντων «Κουρούσιης» στην Κύπρο ανακοίνωσε η εταιρεία «Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ