Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Food insider

33_11

Το «παράθυρο» εµπορικής ευκαιρίας που υπάρχει στην εγχώρια αγορά πατάτας και κυρίως στο κοµµάτι της προτηγανισµένης και των «τσιπς», θέλει να αξιοποιήσει η Οµάδα Πατατοπαραγωγών Κάτω Νευροκοπίου, µέσα από την απόφασή της να καθετοποιήσει τη δραστηριότητά της.

Ladi

Κερδίζει έδαφος στην εγχώρια αγορά τα τελευταία έτη ο κλάδος των σπορέλαιων με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης παραγωγής 4,2%, ενώ σε χαμηλά επίπεδα κυμαίνεται η αγορά των μαργαρινών στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία κλαδικής μελέτης της ICAP CRIF για τα Σπορέλαια – Μαργαρίνες.

Fruit-and-Veg-Market-Prices-South-Africa-e1617101077257

Ίσως να φαίνεται, πως η Νότια Αφρική ευρίσκεται πολύ μακριά για την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, κάτι όμως που αποτελεί μάλλον παρεξήγηση, αφού αυτό αφορά μόνο γεωγραφική απόσταση.

32_25

Σε επένδυση συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ µε σειρά κινήσεων που αφορούν τον διπλασιασµό της δυναµικότητας παστερίωσης µε καινούργιες κτιριακές εγκαταστάσεις και εξοπλισµό προχωράει αυτή την περίοδο η γαλακτοβιοµηχανία Ρούσσας.

sterea

Το 9,3% της καλλιεργήσιμης έκτασης της Ελλάδας καταλαμβάνει η Στερεά Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της εν λόγω Περιφέρειας, ενώ μεταξύ των αγροτικών προϊόντων που παράγει συγκαταλέγονται 11 Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης και 20 κρασιά Προστασίας Γεωγραφικής Ένδειξης.

97dc9990cbed49938b3f6368cc86ab88

Στον Πλατύκαμπο Θεσσαλίας αναμένεται μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες αντιπροσωπεία του ιαπωνικού κολοσσού "Wakunaga", η οποία έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της να επενδύσει στην περιοχή και να δημιουργήσει μονάδα μεταποίησης σκόρδου.

86a

Έλκει το όνοµά του από τον πρώτο Κυβερνήτη του Νέου Ελληνικού Κράτους, Ιωάννη Καποδίστρια, µε καταγωγή από την Κέρκυρα, και έχει εγχάρακτη τη µορφή του σαν ένα είδος σφραγίδας στο µπουκάλι.

34a_8

Με προγραµµατισµό να επεκτείνει την καλλιεργητική της δυναµική, προσθέτοντας στρέµµατα γης στα ήδη υπάρχοντα, η οικογένεια Φλόκαρη µε έδρα τη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης, έχει επικεντρώσει ένα σηµαντικό µέρος της δραστηριότητάς της στον κολοκυθοανθό δεδοµένης της προστιθέµενης αξίας που προσφέρει και της υψηλότερης τιµής που δύναται να απολαµβάνει ο εκάστοτε παραγωγός.

32-33_10

Στο Ηράκλειο της Κρήτης είναι ο επόµενος κρίκος στην εγχώρια αλυσίδα µε τις σύγχρονες υποδοµές παραγωγής εργαστηριακών αναλύσεων που αναπτύσσει ο όµιλος Veltia Labs for Life (σ. σ. πρώην Agrolab-RDS) ο οποίος ταυτόχρονα, προχωρά σε περαιτέρω επέκταση της παρουσίας του και στην Τουρκία.

ηθδοιθσφ

Το κενό που υφίσταται έως τώρα στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας στον τομέα της μικροζυθοποιίας επιδιώκει να καλύψει ο επιχειρηματίας, Χρυσόστομος Γεωργιάδης, ο οποίος προχώρησε στη σύσταση της Beavers Beer.

38_24

Κρισιµότερος από ποτέ, εν µέσω έντονης µεταβλητότητας στις αγορές, είναι ο ρόλος των Οµάδων Παραγωγών οπωροκηπευτικών σύµφωνα µε νέα µελέτη της Κοµισιόν, που καταδεικνύει ότι η ένταξη σε συλλογικά σχήµατα αποτελεί κρίσιµη παράµετρο για την εµπορική αξία των προϊόντων αλλά και ασπίδα προστασίας - µέσω της παρεχόµενης χρηµατοδοτικής στήριξης - από τυχόν αναταράξεις στις αλυσίδες εφοδιασµού.

25_21

Το έτος που ολοκληρώνεται πυροδότησε πολλές κοινωνικοοικονοµικές αλλαγές, ωθώντας τους καταναλωτές να επαναξιολογήσουν τι είναι πραγµατικά σηµαντικό στον τρόπο ζωής τους και τα προϊόντα που αγοράζουν.

IMG_0064

Διαφοροποιημένο αποτέλεσμα ως προς τα ήδη παραγόμενα προϊόντα, εισάγοντας στη γκάμα των καλλιεργούμενων ειδών και ποικιλίες έγχρωμού κουνουπιδιού επιδιώκει να εισάγει στην αγορά η MS Farm, η οποία διατηρεί ισχυρή παρουσία στην καλλιέργεια του μπρόκολου με περίπου 1.000 στρέμματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ