Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Food insider

32-33_7

Εργαλείο εξωστρέφειας που θα τη συστήνει σε όσους επισκέπτονται την Ελλάδα αλλά και σε όσους βρίσκονται στο εξωτερικό αναµένεται να αποτελέσει η πρώην εταιρεία ειδικού σκοπού «Παραδοσιακά Προϊόντων Ελλάδας», την οποία απέκτησε η Mediterra κατά 100% και τη µετονόµασε σε «Ινστιτούτο Γαστρονοµίας Μαστίχας».

olympic1

Εάν αναζητήσει κανείς τις ιστορικές καταβολές της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας θα μπορούσε να τις συνδέσει με το 1864 όταν ο Ιωάννης Φιξ έσπευσε να ανταποκριθεί στην ευρεία απήχηση που είχε η μπύρα ως προϊόν στην Ελλάδα.

lelia2

Το επενδυτικό σχήμα της οικογένειας Υφαντή – γνωστή κυρίως από την δραστηριότητά της αλλαντικά - σε έναν ακόμα κλάδο αυτόν του ελαιόλαδου αποτελεί η εταιρεία Λέλια Τρόφιμα, τα προϊόντα της οποίας τοποθετούνται αυτή τη στιγμή σε αρκετά καταστήματα σούπερ μάρκετ της ελληνικής αγοράς, αλλά και σε αρκετές χώρες του εξωτερικού.

dodoni_3

Έκλεισε το deal εξαγοράς μετοχών της Δωδώνη από τη CVC Capital Partners VII, αποτελώντας ένα ακόμα μεγάλο βήμα στον τομέα της γαλακτοβιομηχανίας μετά την εξαγορά της Δέλτα, έχοντας αποκτήσει τον όμιλο Vivartia.

krasi1

Γεγονός που επί της ουσίας διασφαλίζει τοπικές ποικιλίες οίνου σε διεθνές επίπεδο και συγκεκριμένα τις τρεις ευαίσθητες «εθνικά» ποικιλίες, αυτές της Μακεδονίας, του Αιγαίου και της Θράκης, αποτελεί η αναγνώρισή τους ως Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης. Ο Θ. Γεωργόπουλος και ο Γ. Σκούρας ενημερώνουν σχετικά το Wine Trails.

giaourti2

Να μπει σφήνα στις μεγάλες ελληνικών συμφερόντων γαλακτοβιομηχανίες που παράγουν στραγγιστό γιαούρτι επιδιώκει η γαλλική Danone, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ξεκινάει συνεργασία με τη Δέλτα, με την δεύτερη να αναλαμβάνει για λογαριασμό των Γάλλων, παραγωγή στραγγιστού γιαουρτιού στην Ελλάδα με προβιοτικά.

aigio1_2

Σε μία κίνηση με την οποία καθετοποιεί την παραγωγή της στο ελαιόλαδο προχώρησε η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, όπως αναφέρει ο πρόεδρός της Θανάσης Σωτηρόπουλος.

wonderplant4_2

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση της επένδυσης των 30 εκατ. ευρώ που πραγματοποιεί η εταιρεία παραγωγής ντομάτας, Wonderplant, για την προσθήκη επιπλέον 70 στρεμμάτων θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων στην Πετρούσσα της Δράμας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ