Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Food insider

Greenhouses_future

Νέο διετές επενδυτικό πλάνο αξίας 14,5 εκατ. τίθεται σε εφαρμογή από την Θερμοκήπια Θράκης Α.Ε., την κοινοπραξία του Ομίλου Πλαστικά Θράκης και της Έλαστρον, το οποίο έρχεται να συμπληρώσει τις ήδη υλοποιημένες επενδύσεις ύψους 19,8 εκατ. ευρώ που έχουν  πραγματοποιηθεί από την εταιρεία από την έναρξη του σημαντικού αυτού έργου το 2014.

32a_13

Προς αξιοποίηση της τυροκοµικής δραστηριότητας που διατηρεί στα Ιωάννινα µε το εργοστάσιο παραγωγής φέτας που κυκλοφορεί στην αγορά µε την εµπορική ονοµασία «Χωριό» προσανατολίζεται η Μινέρβα, η οποία είχε ξεκινήσει διαδικασία πώλησης του συγκεκριµένου εργοστασίου πριν από περίπου ένα έτος και αίφνης η συγκεκριµένη διαδικασία διακόπηκε.

4332

Την εξαγορά του 80% της εταιρείας ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΒΕΕ, μίας ελληνικής εταιρείας με μακρά και επιτυχημένη παρουσία στον κλάδο της αγροδιατροφής, ανακοίνωσε η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, θυγατρική της Vivartia, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ της Agrenda και του Agronews.

45_9

Τα πάνω – κάτω έχουν έρθει στην καλλιέργεια κρόκου Κοζάνης. Το περιζήτητο µπαχαρικό αντιµετωπίζει προβλήµατα και πλέον ζητούµενο για τον τοπικό συνεταιρισµό δεν είναι πού θα διοχετεύσει την παραγωγή των µελών του, αλλά πώς θα βάλει φρένο στη δραµατική πτώση που εµφανίζουν τα τελευταία χρόνια οι αποδόσεις στα χωράφια.

34-01

Στην επέκταση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων κατά τουλάχιστον 70%, προκειµένου να καλύψει την έντονη ζήτηση που υφίσταται για τα προϊόντα της, προχώρησε η αττική µικροζυθοποιία Noctua.

Screenshot_2023-11-27_at_10_48_44

Σε όμιλο τροφίμων στη Σαουδική Αραβία περνά η Elawon, το κυριολεκτικά χρυσό brand ελαιoλάδου του Γιάννη Καμπούρη, το οποίο από το 2014 μέχρι σήμερα κυριάρχησε σε premium αγορές όπως είναι το Dubai και η ευρύτερη γειτονιά της αραβικής χερσονήσου.

36943_2_1202583_e

Μια νέα πρωτοβουλία για τη χρηματοδότηση καινοτόμων βιώσιμων λύσεων έχει ξεκινήσει η Zespri International Limited, ο μεγαλύτερος έμπορος ακτινιδίων στον κόσμο, επενδύοντας ετήσιο κεφάλαιο ύψους 2 εκατ. δολαρίων.

lotos1

Στη σύσταση ομάδας παραγωγών, με αντικείμενο στην καλλιέργεια του λωτού, την πρώτη που θα λειτουργήσει σε όλη την Ελλάδα ετοιμάζονται να προχωρήσουν καλλιεργητές του προϊόντος από το νομό Πέλλας.

393703214_18211313401261593_7697411965782594723_n_2

Ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ινδία διαμορφώνει το μνημόνιο συνεργασίας που ήλθε προς κύρωση στη Βουλή και αναβαθμίζει τη σχέση των δύο χωρών, μέσα από τον αγροδιατροφικό τομέα, σε στρατηγική σχέση.

main_46

Λίγα χιλιόµετρα από το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται η φάρµα των 26 στρεµµάτων του ∆ηµήτρη Χατζηδηµητρίου και του Ανδρέα Παξινού, που αποτελεί βασικό τροφοδότη του µοναδικού εστιατορίου στην Ελλάδα µε δύο αστέρια Michelin.

Vegan-burgers

Τα προϊόντα φυτικής προέλευσης έχουν αποκτήσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, καθώς οι αλυσίδες γρήγορου φαγητού και τα εστιατόρια σε ολόκληρη την Ευρώπη προσφέρουν τρόφιμα που ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών για βιώσιμες, υγιεινές επιλογές μενού.

KAR_3013_SGPA_ELPOY_NOEM_23

Η ζήτηση για φρέσκα νωπά ψάρια που προορίζονται για ωμή κατανάλωση όπως sushi και sashimi, αυξάνεται σταθερά στην Ευρωπαϊκή αγορά. Οι σύγχρονες καταναλωτικές συνήθειες των ευρωπαίων καταναλωτών επηρεάζονται από τη γαστρονομική κουλτούρα των ασιατικών χωρών με παράδοση στην ωμή κατανάλωση ψαρικών.

53300232582_85d550f9f6_b

Ρυθμιστής στις παγκόσμιες αγορές κομπόστας παραμένει η ελληνική βιομηχανία μεταποίησης ροδάκινων, όπως διαπιστώθηκε στο 15ο Παγκόσμιο Συνέδριο CanCon15 που έγινε στο Pelotas της Βραζιλίας από 29 Οκτωβρίου μέχρι 01 Νοεμβρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ