Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Food insider

δφγ

Σε κίνηση αγοράς των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί στα προϊόντα της κατευθείαν από τους παραγωγούς προχωράει η Gaea, ενέργεια που προς το παρόν εφαρμόζεται πιλοτικά, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Thomas Brinkmann.

kolios

Πολύ κοντά βρίσκονται αυτή τη φορά η Κολιός με την Δωδώνη στο να δώσουν τα χέρια για μία συμφωνία που θα δημιουργήσει έναν από τους τρεις μεγαλύτερους παίκτες στην αγορά των γαλακτοκομικών στη χώρα μας, εφόσον καταλήξει σε υπογραφές η καταρχάς προφορική συμφωνία και με βάση το τζίρο των δύο επιχειρήσεων αυτή τη στιγμή.

toinos3

Στην δημιουργία νέου, ιδιόκτητου οινοποιείου προχωρούν οι Τηνιακοί Αμπελώνες, T-Oinos, επένδυση η οποία αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα όπως αναφέρει ο Θάνος Γεωργιλάς επικεφαλής οινολόγος της οινοποιίας που βρίσκεται στην περιοχή του Φαλατάδου, της Τήνου.

NAXOSpampouns

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στη Νάξο αυτή την περίοδο σε ό,τι αφορά την παραγωγή του ΠΟΠ Αρσενικού, καθώς εκτός από το ήδη υπάρχον τυροκομείο Μπαμπούνη, ο οποίος είναι ο κύριος παραγωγός στο νησί σε συνδυασμό με ορισμένες οικοτεχνίες στην ορεινή και ημιορεινή Νάξο, που παράγουν το συγκεκριμένο τυρί, την είσοδό της αναμένεται να κάνει στο εν λόγω προϊόν και η ΕΑΣ Νάξου.

vivartia2

Tην απαιτούμενη έγκριση που ανοίγει τον δρόμο για την πώληση του ομίλου Vivartia στο σύνολό του στη CVC Partners έδωσε η γενική συνέλευση των μετόχων της Marfin Investment Group. Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί το πρώτο βασικό βήμα για την μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της Vivartia στο fund.

pittaras4_2

Την εισόδό του στην αγορά και με αγελαδινό κεφαλοτύρι προετοιμάζει αυτή την περίοδο το τυροκομείο Πιτταρά με έδρα τη Νάξο. Το συγκεκριμένο προϊόν αναμένεται να κυκλοφορήσει στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.

EUROCATERING4

Bήμα περαιτέρω ανάπτυξης για την επόμενη μέρα της εταιρείας λαχανικών και φρούτων, Eurocatering A.E. αποτελεί η συνεπένδυση των δύο funds, EOS Capital Partners και Elikonos 2 S.C.A. Sicar, στην επιχείρηση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που έχουμε στην διάθεσή μας.

omiros5_2

Στην απόφαση της γαλακτοβιομηχανίας Όμηρος να επενδύσει στην ανάπτυξη της ζώνης γάλακτος δεδομένων τόσο λόγω των επενδύσεων που υλοποίησε στο υπάρχον εργοστάσιο των Τρικάλων, όσο και λόγω της δημιουργίας του νέου εργοστασίου αναφέρεται ο Χρήστος Γιαννίτσης, στέλεχος της διοίκησης της εταιρείας.

agan1_2

Μία επένδυση με διαφορετικό προσανατολισμό από την ήδη υπάρχουσα δραστηριότητά του στον εφοπλισμό μέσω της εταιρείας Efshipping η οποία διαθέτει στόλο φορτηγών πλοίων ξηρού φορτίου, αποτέλεσε η ανάπτυξη της καλλιέργειας ντομάτας και ντομάτας ποικιλίας βελανίδι στην θέση Καμίνια της Μεσσήνης για τον Αριστείδη Ευσταθίου από το 2012 και ύστερα.

metaxa2

Απρόσκοπτα συνεχίστηκε η συνεργασία του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σάμου με την εταιρεία Μεταξάς καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας, παρά τη μείωση των πωλήσεων που κατέγραψε το δημοφιλές απόσταγμα κυρίως λόγω της συρρίκνωσης των πωλήσεων στο κανάλι της λιανικής μέσω καταστημάτων που βρίσκονται σε αεροδρόμια και λιμάνια (travel retail).

pyrgetos2

Σε μία κίνηση που ανοίγει το πεδίο για συσκευασμένο, επώνυμο ακτινίδιο προχωράει ο Συνεταιρισμός Πυργετού Λάρισας, καθότι μετά την ολοκλήρωση κατασκευής νέων ψυγείων, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία συσκευαστηρίου με στόχο να καθετοποιήσει την παραγωγική του διαδικασία.

SHM1

Σε στρατηγική που οδηγεί σε σταδιακή αύξηση της τιμής που πωλείται η φέτα στο εξωτερικό, όπου διατηρεί κατά κύριο λόγο δραστηριότητα με εξαγωγές στα επίπεδα του 98% της παραγωγής της κινείται η S.H.M. Hellas – Πήλιον ΑΒΕΕ, την οποία εξαγόρασε πριν από δύο περίπου χρόνια ο κολοσσός της γαλακτοβιομηχανίας, Lactalis.

agrovision_2

Στην δημιουργία ενός δικτύου επιχειρηματιών με τους οποίους συνεργάζεται προκειμένου να διαθέτει τις οινολάσπες από την παραγωγή των κρασιών της έχει προχωρήσει η Agrovision, η οποία εδρεύει στην Ιερισσό της Χαλκιδικής.

aggelakis1

«Τυχερή» χαρακτηρίζει την εταιρεία του αναφορικά με τη θέση της κατά την περίοδο της πανδημίας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της πτηνοτροφικής επιχείρησης, Αγγελάκης Α.Ε, Θάνος Αγγελάκης.

vioagros8_2

Με κεντρική κατεύθυνση την παραγωγή και διάθεση ποιοτικών τροφίμων κινείται η Βιοαγρός, η οποία αποτελεί έναν από τους κύριους παίκτες στην αγορά βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα με παρουσία από το 1990. Ταυτόχρονα αποκομίζει περίπου το 30% των πωλήσεών της από τις εξαγωγές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ