
Η παραπάνω πληροφορία, έρχεται να διαψεύσει το σενάριο που ήθελε τον όμιλο Θεοδωρόπουλου και την Bespoke SGA Holding να τοποθετείται, έστω και μειοψηφικά στο μετοχικό κεφάλαιο της Νιτσιάκος ΑΕΒΕ, εκτός και αν με την πάροδο του χρόνου συμβούν και τα δύο.
Το βέβαιο πάντως είναι η σαμπάνια που άνοιξε πριν από μερικές εβδομάδες με τη συμμετοχή των ηγετικών ομάδων των δύο πλευρών, είχε να κάνει με τη συμφωνία εξαγοράς της αλαντοβιομηχανίας Νίκας από τα κοτόπουλα Νιτσιάκος.
Άλλωστε, η πληροφορία ότι η Νίκας οδεύει προς πώληση διοχετεύεται τεχνηέντως εδώ και μέρες στα μέσα ενημέρωσης. Αυτό που δεν κολλάει στο λεγόμενο επιχειρηματικό ρεπορτάζ είναι πως, ένας επιχειρηματίας όπως ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος που μετά την πώληση της Chipita κινείται μεθοδικά μόνο προς την κατεύθυνση της εξαγοράς εταιρειών, θα μπορούσε τόσο γρήφορα να αποεπενδύσει από τη Π. Γ. Νίκας ΑΕ.
Σημειωτέον ότι το 2024 οι πωλήσεις της Νίκας ΑΒΕΕ η οποία εν τω μεταξύ έχει απορροφήσει και την Έδεσμα, ανήλθαν στα 73,9 εκατ. ευρώ με ζημιές που υπολογίζονται στα 7,8 εκατ. ευρώ.