BACK TO
TOP
Food insider

Το μέλι της ελληνικής φύσης στην καλύτερη έκφρασή του παράγει η Asimakopoulos Bee Products

Αφορµώµενοι από το χωριό Σειρές Καλαβρύτων στην ορεινή Πελοπόννησο, ο Αργύρης Ασηµακόπουλος και η γυναίκα του Ειρήνη, άρχισαν να ασχολούνται επαγγελµατικά µε τη µελισσοκοµία από το 2021. Έκτοτε έχουν καταφέρει να πετύχουν σηµαντικά βήµατα για την εξέλιξη της επιχείρησης µε την επωνυµία «Ασηµακόπουλος Bee Products».

40-41_01_42

Ηλίας Ανδρεάκης

23
0

Όντας πρώτης γενιάς παραγωγοί, η ενασχόληση του ζευγαριού µε το χώρο της µελισσοκοµίας είχε ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν την έναρξη του επαγγελµατικού τους ταξιδιού, και πιο συγκεκριµένα από το 2016. Τότε ο αδερφός του Αργύρη, Θανάσης Ασηµακόπουλος είχε αγοράσει λίγα µελίσσια, προκειµένου η οικογένεια να µπορέσει να καλύψει τις ιδίες ανάγκες της.



Τα προϊόντα της «Ασηµακόπουλος Bee Products» παρασκευάζονται µε µεράκι µε συνδυασµό παραδοσιακών µεθόδων και σύγχρονης τεχνολογίας, ενώ λαµβάνονται όλα τα απαραίτητα µέτρα για να βεβαιωθεί η ασφάλεια και η ποιότητα τους. Το ζευγάρι ασκεί νοµαδική µελισσοκοµία, και ταξιδεύει από τα ορεινά του Ερυµάνθου στην Πελοπόννησο, µέχρι και τη Βόρεια Εύβοια.

Αυτή τη στιγµή στη γκάµα της εταιρείας διατίθενται οκτώ διαφορετικά είδη µελιού, ενώ παρέχονται ακόµα και παράγωγα προϊόντα της µέλισσας όπως κεραλοιφές, βασιλικός πολτός και γύρη.

Τα προϊόντα της επιχείρησης διατίθενται τόσο τοπικά στα Καλάβρυτα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στόχος του Αργύρη και της Ειρήνης είναι η
περαιτέρω επέκταση και η διαρκής εξέλιξη, ενώ στα σχέδια τους είναι η επένδυση σε νέο ακόµα πιο προηγµένο εξοπλισµό.



Με όχημα το μέλι Ελάτης Βανίλια - Πέρλα στα ορεινά του Ερύμανθου και του Χέλμου

Αυτή τη στιγµή η «Ασηµακόπουλος Bee Products» παράγει οκτώ διαφορετικά είδη µελιού, ανάµεσα στα οποία δηµοφιλέστερο είναι το βραβευµένο Μέλι Έλατο Βανίλια – Πέρλα, το οποίο συλλέγεται στα ορεινά του Ερυµάνθου και περιοχές Natura στο Χέλµο, το οποίο διακρίνεται για τη µικρή συγκέντρωση του σε σάκχαρα. Πρόκειται για ένα µέλι µε ελαφρώς παχύρευστη υφή που θυµίζει καραµέλα και ξεχωρίζει για τη διακριτική, φυσική γλυκύτητα του, αλλά και το γεγονός ότι είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά συµβάλλοντας στην ευεξία του οργανισµού.



Πέρα από αυτό, η επιχείρηση παράγει ακόµα τα παρακάτω είδη µελιού:

  •  Μέλι Βελανιδιάς (σκέτο όχι ρίγανη) από το μεγαλύτερο δρυοδάσος των Βαλκανίων στη Φολόη.
  •   Μέλι Θυµαριού από περιοχές της Πελοποννήσου.
  •  Μέλι Ερείκης από την Ορεινή Ηλεία.
  •   Μέλι ∆άσους από περιοχές της Πελοποννήσου και της Βόρειας Εύβοιας.
  •   Μέλι Ρείκη από την ορεινή Ηλεία. 
  •   Μέλι Ανθέων από τα Καλάβρυτα.
  •  Μέλι Πεύκου από την Εύβοια.

Προκειµένου να µπορέσουν να πετύχουν το όραµα τους για διαρκή εξέλιξη και να µπορέσουν να κερδίσουν το στοίχηµα της περαιτέρω επέκτασης, ο Αργύρης και η Ειρήνη έχουν ενταχθεί στο πρόγραµµα Νέων Αγροτών στην προκήρυξη του έτους 2022, και θα προσπαθήσουν να µπουν σε κάποια από τα νέα Σχέδια Βελτίωσης. Αυτή τη στιγµή σκοπός της επιχείρησης είναι, κυρίως, να προχωρήσει στην αγορά νέων µηχανηµάτων.



Παρά τις δυσκολίες που έχουν φέρει η ξηρασία και ο καιρός, παράγοντες που έχουν δυσχεραίνουν το έργο της συλλογής µελιού, η εκτίµηση του Αργύρη Ασηµακόπουλου είναι ότι η φετινή χρονιά θα κυµανθεί σε παρόµοια επίπεδα µε πέρυσι.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία