BACK TO
TOP
Food insider

Ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών το πρόβειο κρέας φυλής Ορεινό Ηπείρου δείχνει έρευνα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ισχυρή προτίμηση στο πρόβειο κρέας φυλής Ορεινό Ηπείρου φαίνεται να δείχνουν οι καταναλωτές, σύμφωνα με νέα έρευνα αγοράς του Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία παρουσιάστηκε στο διεθνές συνέδριο International Electronic Conference of Foods (28-30 Οκτωβρίου).

boutsiko2_3

22
0

Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια του κοινού εγχειρήματος «Ηπειρωτική Γαστρονομία» που τρέχουν από κοινού η Περιφέρεια Ηπείρου, το Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η Ένωση Γαστρονομίας Ηπείρου και το Σωματείο Εστιατορίων «Παμβώτις» το περασμένο Πάσχα προωθήθηκαν στην αγορά επώνυμα πρόβατα της φυλής Ορεινό Ηπείρου (κυρίως Μπούτσικο), μέσω επιλεγμένων κρεοπωλείων με το Σωματείο Κρεοπωλών Ιωαννίνων.

Εν συνεχεία, με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου το Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ζήτησε την άποψη των καταναλωτών που αγόρασαν και κατανάλωσαν Ορεινό Ηπείρου  για το συγκεκριμένο κρέας έναντι του «συμβατικού» που αγόραζαν μέχρι πρόσφατα από εισαγόμενες φυλές. Τα αποτελέσματα, τα οποία φαίνονται και στον παρακάτω πίνακα, απέδειξαν πως η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών έδειξε προτίμηση στο Ορεινό Ηπείρου σε όλα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που μελετήθηκαν.

Μάλιστα, οι καταναλωτές φαίνεται να υποδεικνύουν την προτίμηση τους στο επώνυμο κρέας (κατά 92,85%) και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερο (κατά 92,86%) για ένα ποιοτικό «Ηπειρωτικό» τρόφιμο αν το βρουν διαθέσιμο στην αγορά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία