BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Υπέρβαση budget στην Επιστρεπτέα λόγω ρεκόρ αιτήσεων

Ρεκόρ αιτήσεων αλλά και δικαιούχων στον τέταρτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Την ώρα που πάνω από 220.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις έχουν ήδη μοιραστεί 1,12 δισ. ευρώ, οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα του MyBusinessSupport έχουν ξεπεράσει τις 328.000. Όσον αφορά το ποσό που θα δοθεί συνολικά, σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμάται πως έως και τη Δευτέρα που ολοκληρώνονται οι αιτήσεις θα ξεπεράσει κατά πολύ ακόμη και το 1,5 δις ευρώ, από 1,2 δισ. ευρώ που είχε αρχικά προϋπολογιστεί.

επιστρ_προκ_4

10
0

Ισχυρό κίνητρο για επιχειρήσεις και επαγγελματίες αποτελεί το γεγονός ότι το 50% της ενίσχυσης που θα λάβουν δεν θα επιστραφεί. Στην ήδη διευρυμένη λίστα των δικαιούχων, προστέθηκαν πρόσφατα και οι αγρότες. Βασικός στόχος είναι τα χρήματα που θα λάβουν οι αγρότες  να καλύψουν τις καλλιεργητικές τους ανάγκες. Ειδικότερα, δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι :

  • όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες οι οποίοι παρουσίασαν έσοδα τουλάχιστον 300 ευρώ το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου ή ο τζίρος ήταν μειωμένος κατά τουλάχιστον 20% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019
     
  • ειδικά για τις πληγείσες περιοχές από τον μεσογειακό κυκλώνα «ΙΑΝΟ», δικαιούχοι είναι όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες οι οποίοι παρουσίασαν έσοδα τουλάχιστον 300 ευρώ το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχει στη διάθεση του το υπουργείο Οικονομικών, ο μεγαλύτερος αριθμός των ωφελούμενων είναι :

  • υπηρεσίες που παρέχονται από καφετερία, 5.60
     
  • υπηρεσίες ταξί ή αγοραίων, με οδηγό ιδιόκτητη, 4.64
     
  • υπηρεσίες παροχής γευμάτων με πλήρη εξυπηρέτηση εστιατορίου, 3.75
     
  • νομικές υπηρεσίες (δικηγόρου), 3.57
     
  • υπηρεσίες παροχής γευμάτων από ψητοπωλεία, 3.56
     
  • υπηρεσίες παροχής γευμάτων από εστιατόριο/ταβέρνα, 3.51
     
  • υπηρεσίες που παρέχονται από καφέ-μπαρ, 3.44
     
  • υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο, 3.31
     
  • υπηρεσίες ενοικίασης επιπλωμένων δωματίων ή διαμερισμάτων, 3.991.

Η πλατφόρμα MyBusinessSupport θα παραμείνει ανοικτή έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου. 

Παράλληλα, με τρεις κοινές υπουργικές αποφάσεις, παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021 η προθεσμία για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για τις επιχειρήσεις που έλαβαν οικονομική ενίσχυση μέσω των τριών πρώτων κύκλων Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Στους δύο πρώτους κύκλους η προθεσμία έληγε στις 30 Νοεμβρίου και για τον τρίτο κύκλο στις 30 Ιανουαρίου. Το Δεκέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει και ο πέμπτος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, αρχικού ύψους 700 εκατ. ευρώ. Όπως έχει ανακοινωθεί, η αποζημίωση που θα δοθεί θα είναι σε σχέση με τη μείωση του τζίρου το μήνα Νοέμβριο. Μελετάται μάλιστα να αφαιρεθεί το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι από τον 4ο κύκλο.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία