Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Mαζική ρευστοποίηση μετοχών εντοπίζουν οι αναλυτές της BoA

Η ρευστότητα εγκαταλείπει κάθε κατηγορία περιουσιακών στοιχείων και η φυγή των επενδυτών βαθαίνει καθώς βιάζονται να φύγουν από τίτλους όπως η Apple Inc., σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές της Bank of America, οι οποίοι εκτιμούν πως οι αγορές δεν έχουν δει ακόμη τα χαμηλά τους.

agores

77
0

Οι μετοχές, τα ομόλογα, τα μετρητά και ο χρυσός σημείωσαν εκροές την εβδομάδα που έληξε στις 11 Μαΐου, όπως σημειώνουν οι αναλυτές στρατηγικής της BofA επικεφαλής τον Michael Hartnett, επικαλούμενοι στοιχεία της EPFR Global. Οι μετοχές της τεχνολογίας υπέστησαν τις μεγαλύτερες εκροές τους μέχρι στιγμής φέτος οι οποίες άγγιξαν το 1,1 δισ. δολάρια, δεύτερες μετά τις τράπεζες, οι οποίες έχασαν 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

"Ο ορισμός της αληθινής συνθηκολόγησης είναι οι επενδυτές να πουλούν αυτό που αγαπούν", τονίζει ο Hartnett, αναφέροντας την Apple, μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, το δολάριο και τα ιδιωτικά κεφάλαια. Η κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων και της τεχνολογίας ανταγωνίζεται τώρα τη συντριβή της φούσκας του dot-com και την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση,όπως τονίζει.

Η Apple, η οποία ήταν μεταξύ των κορυφαίων μετοχών που οδήγησαν τους κύριους δείκτες της Wall Street σε νέα υψηλά μετά το sell-off που προκλήθηκε από την πανδημία το 2020, διαπραγματεύεται τώρα σε bear market, χάνοντας 10% μόνο αυτή την εβδομάδα. Πριν από έξι εβδομάδες, κινούνταν κοντά σε ιστορικό υψηλό. Ο δείκτης Nasdaq 100 οδεύει επίσης στην έκτη συνεχή εβδομάδα πτώσης, το μεγαλύτερο σερί από τον Νοεμβρίου του 2012. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία εβδομάδα οι εκροές από μετοχές άγγιξαν τα 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια, με μια μικρή εισροή στις αμερικανικές μετοχές να αντισταθμίζεται από κεφάλαια που έφυγαν από την αγορά της Ευρώπης και τις αναδυόμενες αγορές. Συνολικά 11,4 δισεκατομμύρια δολάρια ήταν οι εκροές στα ομόλογα, ενώ 19,7 δισεκατομμύρια δολάρια ήταν οι εκροές από τις θέσεις σε μετρητά και 1,8 δισ. δολάρια αποχώρησαν από χρυσό.

Πηγή: Capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία