BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η εγκατάσταση τερματικών LNG στην ΕΕ

Σε πλήρεις ρυθμούς εξελίσσονται τα νέα έργα υλοποίησης τερματικών LNG ανά την Ευρώπη προκειμένου να απεξαρτηθεί η ήπειρος από το ρωσικό αέριο.

ezgif-4-c66f8b4cea

150
0

Όπως αναφέρει το Platts, τα περισσότερα έργα ανά την Ε.Ε. αφορούν πλωτά τερματικά FSRU, όπως αυτό της Αλεξανδρούπολης, καθώς μπορούν να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν σε συντομότερο χρόνο από τα χερσαία έργα.

Μέσα στα επόμενα χρόνια προγραμματίζεται να λειτουργήσουν 25 νέα FSRU, με ορισμένα εξ αυτών να αναμένονονται ήδη από τα τέλη του φετινού έτους σε χώρες όπως η Γερμανία που σπεύδουν να τα ολοκληρώσουν εγκαίρως για το χειμώνα.

Χαρακτηριστικό της ταχύτητας είναι ότι η γερμανική διαχειρίστρια Open Grid Europe ανακοίνωσε ότι αυτό το μήνα ξεκίνησε την κατασκευή αγωγού για το τερματικό του Βιλχελμσάβεν τέσσερις εβδομάδες του προβλεπόμενου.

Η χώρα αυτή υλοποιεί πέντε FSRU συν άλλες δύο χερσαίες μονάδες εισαγωγής LNG.

Πέραν της Γερμανίας, η Ελλάδα έχει ξεχωριστή θέση στις ευρωπαϊκές επενδύσεις, καθώς σχεδιάζονται πέντε FSRU, ενώ η Ολλανδία σχεδιάζει άλλα δύο, όπως και η Ιρλανδία με την Ιταλία.

Επίσης, από μια μονάδα σκοπεύουν να κατασκευάσουν οι Γαλλία, Φινλανδία, Εσθονία, Κύπρος και Πολωνία.

Ο αναλυτής του Platts, Λουκ Κοτέλ, εκτιμά ότι η υλοποίηση των νέων τερματικών θα δώσει τέλος στο συνωστισμό που παρατηρείται στο δίκτυο του φυσικού αερίου και στην εφοδιαστική αλυσίδα του LNG, γεγονός που θα μπορούσε να έχει θετικά αποτελέσματα και στις τιμές, εφόσον όμως εξασφαλιστούν επαρκή φορτία.

Πηγή: Energypress.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία