Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Πετυχημένο εργαλείο ο εξωδικαστικός λέει ο Χρήστος Σταϊκούρας

Πάνω από 3.320 οφειλέτες έχουν ρυθμίσει οφειλές προς το Δημόσιο και προς χρηματοδοτικούς φορείς μέσω του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για οφειλές συνολικού ύψους 1,08 δισ. ευρώ.

f618fc3385730d3e0ccc4d3cac959d94_XL

49
0

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το συνολικό ύψος των ρυθμισμένων οφειλών έφθανε τα 300 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρει ότι τα στοιχεία αποδεικνύουν ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών «λειτουργεί, πλέον, ικανοποιητικά».

«Η πρόοδος που έχει συντελεστεί είναι ιδιαίτερα σημαντική τους τελευταίους μήνες, καθιστώντας αυτό το εργαλείο το πιο επιτυχημένο των τελευταίων 12 ετών για την αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος του ιδιωτικού χρέους, μεταξύ αυτών που θέσπισαν διαδοχικές κυβερνήσεις», συνεχίζει για να υπογραμμίσει, ωστόσο, ότι τα στοιχεία δεν αποτελούν στοιχείο πανηγυρισμού

«Τα στοιχεία δεν αποτελούν στοιχείο πανηγυρισμού, αλλά απόδειξη ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι – κυρίως οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, και, δευτερευόντως, οι τράπεζες – διαθέτουμε τη δυναμική να κάνουμε πολύ περισσότερα, αυξάνοντας περαιτέρω το ποσοστό αποδοχής καθώς και το ύψος των ρυθμίσεων που υλοποιούνται», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία