BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Πολιτική υπέρ των λιγότερο εύπορων οραματίζεται ο Τσακίρης

Ολοκληρώθηκε η τελετή παραλαβής παράδοσης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στον υπηρεσιακό Γιώργο Τσακίρη, νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 26 Μαΐου, με τον Γιώργο Γεωργαντά, να παραδίδει το χαρτοφυλάκιο της Βάθη στον καθηγητή που θα αναλάβει χρέη υπουργού μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

KAR_4324_3

3554
5

Ο απερχόμενος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωγαντάς στάθηκε στην πορεία 15 μηνών που είχε στο υπουργείο αναφέροντας μεταξύ άλλων πως: «Στη διάρκεια των 15 μηνών που είχα εγώ την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και συνολικά σε όλη την τετραετία και από τους προκατόχους μου έγινε πολύ σημαντικό έργο, το οποίο είχε θετικό αποτύπωμα στους αγρότες, οι οποίοι σε πολύ υψηλά ποσοστά στήριξαν την κυβέρνηση της Ν.Δ στις εκλογές. Οι προκλήσεις για το επόμενο διάστημα είναι πολλές και χρειάζεται η στενή συνεργασία όλων των θεσμικών παραγόντων και των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα για να συνεχίσουμε δυναμικά την πορεία προς το μέλλον».

 

Από την πλευρά του ο νέος Υπηρεσιακός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Τσακίρης  δήλωσε:

«Οφείλουμε να υπηρετήσουμε ένα κομμάτι του πληθυσμού μας που δεν είναι και το πιο εύπορο, άρα μας πέφτει η ευθύνη να μπορούμε να στηρίξουμε και την παραγωγή τους, αλλά και την  υπόστασή τους.

Ξέρω ότι αυτό το μήνα που θα είμαι μαζί σας δεν μπορούμε να κάνουμε μεγαλεπίβολα σχέδια. Μπορούν όμως να πραγματοποιηθούν κάποιες ιδέες.

 Θα εργαστώ λοιπόν με τις αρχές που υπάρχουν στο Υπουργείο για να πετύχουμε τους στόχους του ΥΠΑΑΤ. Θέλω τα πράγματα να κυλήσουν ομαλά, να μην εμποδίσουμε τίποτα απ΄ αυτά που γίνονται.

Η θέση μου – όπως γνωρίζετε- είναι έξω από τα κόμματα. Θεωρώ ότι η επιλογή μου είναι τεχνοκρατική. Ακούω όλες τις απόψεις και δεν θα είμαι συνδεδεμένος με μια συγκεκριμένη άποψη».

 
Νωρίτερα το Agronews έγραφε:
Ο Γιώργος Τσακίρης υπηρεσιακός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Ο Ομότιμος Καθηγητής Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Γιώργος Τσακίρης θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως υπηρεσιακός υπουργός, μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Στη δημοσιότητα δόθηκε η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα οδηγήσει την χώρα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, με τον καθηγητή Γιώργο Τσακίρη να αποτελεί, όπως όλα δείχνουν, προσωπική επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, μιας και η κατανομή ρόλων στην υπηρεσιακή κυβέρνηση έδινε στο ΠΑΣΟΚ τη δυνατότητα επιλογής στελέχους για τη συγκεκριμένη θέση. Βεβαίως, το γεγονός ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν θέλησε να αναζητήσει μια αξιόπιστη λύση επιστήμονα ή τεχνοκράτη με καλύτερη γνώση του αγροτικού χώρου αλλά σπεύδει να φέρει λύση από τον προσωπικό του κύκλο δεν αφήνει και τις καλύτερες εντυπώσεις για τα... πρώτα του βήματα. 
Η τελετή παραλαβής παράδοσης θα γίνει την Παρασκευή 15.00 το μεσημέρι στην πλατεία Βάθη. 

Όπως αναφέρεται πάντως στα βιογραφικά του σημειώματα, ο κ. Τσακίρης διαθέτει εμπειρία σε θέματα διαχείρισης υδατικών πόρων και έχει ιδιαίτερη  συμμετοχή του σε Εθνικά και Διεθνή Συνέδρια και Επιστημονικές Επιτροπές. 
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο, Κρήτης. Διπλωματούχος Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1973), Διδάκτωρ Μηχανικός του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Southampton Αγγλίας (1977) στην επιστημονική περιοχή των Εγγειοβελτιωτικών Έργων και Διαχείρισης Υδατικών Πόρων. Ειδικός επιστήμονας και Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (1980-1984), Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, ΕΜΠ (1984-1988). Καθηγητής στη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, ΕΜΠ, από το 1988

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης: 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΚΟΥΡΗΣ

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΕΛΑΓΙΔΗΣ

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΕΛΕΝΗ ΛΟΥΡΗ

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΣΚΑΡΕΛΗΣ

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΙΤΤΑΣ

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΠΑΤΡΙΝΑ ΠΑΠΑΡΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΤΑΝΙΔΟΥ

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΠΡΟΣ

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΑΛΟΥΣΗΣ

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΛΙΑΣ

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΠΑΝΟΥ

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΔΑΝΙΗΛ ΕΣΔΡΑΣ

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΛΙΑΡΗΣ

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΙΩΑΝΝΑ ΔΡΕΤΤΑ

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥΡΝΑΣ

 

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ:

ΗΛΙΑΣ ΣΙΑΚΑΝΤΑΡΗΣ

Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή

Σχόλια (5)
Προσθήκη σχολίου

01-06-2023 08:48Νίκος

Δεν παίζεστε με τίποτα ρε προπαγναδιστές. Ο Γεωργαντάς τι σχέση είχε με τον αγροτικό κόσμο; Επειδή μέχρι τα 18 άρμεγε τις προβατίνες του πατέρα του; Ο Βορίδης τι σχέση είχε; Ο υπηρεσιακός θα λύσει τα λάθη του Γεωργαντά; Όξω ρε όλοι σας...κηφήνες.

Απάντηση

26-05-2023 13:48ΓΕΩΠΟΝΟΣ

O κ. Τσακίρης έχει διατελέσει – Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Διαχείριση των Υδατικών Πόρων (ECOWARM) (1986-1992) – Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διαχείριση των Υδατικών Πόρων (ΕΕΔΥΠ) (1986-2007) – Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υδατικών Πόρων (EWRA) (2002- ) – Εθνικός εκπρόσωπος της International Association Hydrological Sciences (IAHS) (2001-) – Υπεύθυνος Έκδοσης του Διεθνούς Επιστημονικού Περιοδικού Water Resources Management (1986-) Η διαχείριση υδάτινων πόρων ειδικότερα σήμερα που βιώνουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, καθόλου άσχετη δεν είναι με τη γεωργία

Απάντηση

26-05-2023 10:16ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Απο τον Τσαυταρη καλυτερος θα ειναι!! Ομως το οτι ο Ανδρουλακης διαλεξε καποιο ασχετο, απλα και μονο οτι ειναι φιλος του, δειχνει οτι η νοοτροποια ΠΑΣΟΚ καλα κρατει.... Βλεπω ΝΔ στο 60%!!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία