BACK TO
TOP
Διεθνή

Συνάντηση εμπειρογνωμόνων για την αφρικανική πανώλη στην ΕΕ

Συνάντηση υψηλού επιπέδου με θέμα τον συντονισμό σχετικά με την αφρικανική πανώλη των χοίρων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη πραγματοποιείται την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στη Σόφια της Βουλγαρίας, παρουσία του Ευρωπαίου Επίτροπου για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων Vytenis Andriukaitis.

vitenis

Agronews

5
0

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 14ης συνεδρίασης της μόνιμης ομάδας εμπειρογνωμόνων για την ΑΠΧ στην Ευρώπη και αναμένεται να οδηγήσει σε περαιτέρω τεχνικό συντονισμό, κατόπιν εισηγήσεων των επικεφαλής κτηνιάτρων των χωρών που έχουν πληγεί, καθώς και της Ρωσίας, της Λευκορωσίας, της Ουκρανίας και της Μολδαβίας.

Αναφορικά με το θέμα ο Επίτροπος Andriukaitis δήλωσε: «Θα προτρέψω τους υπουργούς να λάβουν ταχεία και συντονισμένη δράση προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα εισαγωγής - και ενδεχομένως περαιτέρω εξάπλωσης - σε όλες τις χώρες. Όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η επίδραση της ασθένειας: καταστροφική για την παραγωγή χοιρινού κρέατος με μακροχρόνιες κοινωνικές συνέπειες, που επηρεάζουν δραματικά τα ευπρόσβλητα αγροτικά εδάφη μας. Για το λόγο αυτό, πρέπει να λάβουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιορίσουμε τη διάδοση της νόσου και να ανοίξουμε το έδαφος για τη μελλοντική εξάλειψή της. Είναι σημαντικό όλες οι χώρες να εξασφαλίσουν υψηλό επίπεδο συνειδητοποίησης, ετοιμότητας και βιοασφάλειας στις εκμεταλλεύσεις τους. Οι εκστρατείες ενημέρωσης, σε διάφορες γλώσσες, σε όλους τους κύριους αυτοκινητόδρομους στην Ευρώπη είναι ένα πρακτικό εργαλείο που διευκολύνει τη διάδοση των γνώσεων σχετικά με τους κινδύνους στον δημόσιο τομέα».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία