BACK TO
TOP
Διεθνή

Αποζημίωση 23,5 δισ. σε αγρότες ΗΠΑ που πλήττονται από κορωνοϊό

Πρόσθετο πακέτο 23,5 δισ. με αποζημιώσεις και ενισχύσεις εξασφάλισε η αμερικανική κυβέρνηση για την στήριξη του αγροτικού της τομέα που πλήττεται από τον κορωνοϊό, όσο αλλού η πρόβλεψη ειδικών μέτρων για αγρότες και κτηνοτρόφους αδυνατεί να συγχρονιστεί με τις έκτακτες παρεμβάσεις για τους υπόλοιπους παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας.

rawImage

29
1

Το νομοσχέδιο ανακούφισης από τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού των Η.Π.Α. θα προσθέσει 14 δισ. δολάρια στις επιτρεπόμενες δαπάνες του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ για το Ειδικό Ταμείο Πίστωσης των Καλλιεργειών (CCC), ενώ επιπλέον 9,5 δισ. δολάρια θα διατεθούν για άμεσες αποζημιώσεις Αμερικανών αγροτών που πλήττονται από τα μέτρα που εφαρμόζονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας.

Το νομοσχέδιο των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που ενέκριναν Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, αποσκοπεί στην άμβλυνση των καταστροφικών οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας των κοροναϊών και σε αυτό προβλέπονται τα παραπάνω κονδύλια συνολικής αξίας 23,5 δισ δολαρίων για την αμερικανική ύπαιθρο.

Η Commodity Credit Corp (CCC), που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης πριν από περίπου έναν αιώνα, έχει αξιοποιηθεί από τη διοίκηση Τραμπ για τα σχεδόν 30 δισ. δολάρια που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει στους αγρότες ως ενίσχυση λόγω των εμπορικών πολέμων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Τα επιπλέον 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν ειδικά τους κτηνοτρόφους που έχουν πληγεί από την πανδημία, όπως οι κτηνοτρόφοι βοοειδών και οι κτηνοτρόφοι και οι γαλακτοπαραγωγοί.

Επίσης, είναι επιλέξιμοι οι παραγωγοί φρούτων, λαχανικών και άλλων λεγόμενων «ειδικών καλλιεργειών» και εκείνοι που πωλούν μέσω αγροτικών αγορών και άλλων τοπικών συστημάτων διατροφής που έχουν υποστεί φραγή ή έχουν επηρεαστεί οικονομικά από την πανδημία.

"Έχουμε ήδη υποστεί ζημιές λόγω των ανησυχιών που σχετίζονται με το COVID 19. Αυτά τα νέα οικονομικά εμπόδια έρχονται ως συνέχεια δύο πολύ δύσκολων ετών κατά τα οποία το χοιρινό κρέας υπέστει σημαντικές απώλειες", δήλωσε ο Χάουαρντ Ροθ, αγρότης από το Wisconsin και πρόεδρος της εμπορικής ομάδας του Συμβουλίου Εθνικών Παραγωγών Χοιρινών.

Οι αγροτικές εμπορικές ομάδες έχουν ασκήσει πιέσεις στο Κογκρέσο και τη διοίκηση Trump τις τελευταίες εβδομάδες για βοήθεια, από την παροχή οικονομικής βοήθειας στους παραγωγούς στην προσπάθεια εξασφάλισης εποχιακών εργαζομένων από το Μεξικό να μπορούν να πάρουν τις θεωρήσεις εγκαίρως για να ωριμάσουν τα ωάρια και τα λαχανικά στις ΗΠΑ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Εθνικός Σύνδεσμος Βοοειδών βοοειδών (NCBA) απέστειλε επιστολή στους νομοθέτες, λέγοντας ότι οι τιμές των βοοειδών μειώνονταν καθώς οι τιμές των βασικών προϊόντων έπεσαν εν μέσω αυξανόμενων φόβων για την πανδημία. Ζήτησαν από το Κογκρέσο να αυξήσει την δανειοδοτική αρχή του CCC στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια και να διασφαλίσει ότι οι εκμεταλλεύσεις βοοειδών και οι κτηνοτρόφοι θα καταβληθούν ως μέρος του νομοσχεδίου για την τόνωση.

"Υπήρχαν πολλές διαφορετικές ομάδες που χρειάζονταν βοήθεια και ανησυχούσαν για τις επιμέρους βιομηχανίες τους, δεδομένου του γεγονότος ότι ξεδιπλώνονταν", δήλωσε ο Ethan Lane, αντιπρόεδρος των κυβερνητικών υποθέσεων του NCBA.

Η πρόσθετη πρόβλεψη δαπανών στο CCC, η οποία αναπληρώθηκε ήδη από το τρέχον οικονομικό έτος με τον τρέχοντα ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα για το Τμήμα Γεωργίας να πραγματοποιήσει ένα τρίτο γύρο πληρωμών του Προγράμματος Διευκόλυνσης Αγοράς ή εμπορικής βοήθειας φέτος.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

13-07-2021 18:15Snoxore

<a href=http://vsprednisonev.com/>prednisone no script canadian</a>

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία