Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Διεθνή

Σε προνομιακή θέση οι οίνοι του 2020 της Νέας Ζηλανδίας

Εξαιρετική χρονιά για τη ποιότητα των κρασιών της Νέας Ζηλανδίας το 2020, παρά τη μειωμένη παραγωγή.

newzeland

38
0

 Η ένωση Οινοποιών Νέας Ζηλανδίας (NZW) χαρακτήρισε το τρύγο του 2020 «εξαιρετικό» παρά τις αντίξοες συνθήκες Covid-19.

Ένα «εξαιρετικό καλοκαίρι» σε ολόκληρη τη χώρα είχε συμβάλει σε μια εξαιρετική παλαίωση σε όλα τα οινοποιεία της Νέας Ζηλανδίας, όπως ανακοίνωσε η ένωση οινοποιών Νέας Ζηλανδίας. «Αν και οι περιορισμοί Covid-19 είχαν τεράστιο αντίκτυπο στον τρόπο εκτέλεσης της συγκομιδής, δεν θα επηρεάσουν την ποιότητα του κρασιού και ανυπομονούμε πραγματικά για μερικά εξαιρετικά κρασιά που προέρχονται από τη φετινή παλαίωση», δήλωσε ο Philip Gregan, CEO της NZW.

Ωστόσο, η βιομηχανία ήλπιζε για μεγαλύτερη συγκομιδή φέτος, μετά από «μικρότερες από τις αναμενόμενες» καλλιέργειες τα τελευταία τρία χρόνια, για να υποστηρίξει τα τρέχοντα επίπεδα πωλήσεων και να ανοικοδομήσει τα αποθέματα, ανέφερε στην ανακοίνωση της η ένωση.

 

Φέτος, συνολικά στη Νέα Ζηλανδία συγκομίστηκαν 457.000 τόνοι σταφυλιών.

Ενώ η παραγωγή αυξήθηκε κατά 11% το 2019, η παραγωγή κρασιού εκτιμάται ότι είναι μικρότερη από 3% πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα πωλήσεων. Ως αποτέλεσμα, η αύξηση των πωλήσεων το επόμενο έτος θα ήταν «μέτρια, αν και υπάρχει περισσότερη αβεβαιότητα από το κανονικό λόγω του Covid-19».

Η NZW δήλωσε ότι ήταν πεπεισμένη ότι τα κρασιά του 2020 «θα ενισχύσουν τη διεθνή φήμη της χώρας, και ειδικά τα premium και τα οργανικά κρασιά».

«Η φήμη του κρασιού μας παραμένει ισχυρή στις βασικές διεθνείς αγορές μας και τα κρασιά μας συνεχίζουν να αντηχούν τόσο στους καταναλωτές όσο και στο εμπόριο. Ενώ, ο κόσμος έχει αλλάξει, αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι η αγάπη που έχουν οι άνθρωποι για το κρασί της Νέας Ζηλανδίας », δήλωσε ο Gregan.

Με τη Νέα Ζηλανδία να μπαίνει σε καραντίνα, ακριβώς την ίδια περίοδο με τη αρχή της οινοποίησης για το vintage 2020, η βιομηχανία «γνώριζε απόλυτα ότι ήταν σε απίστευτα προνομιακή θέση, που της επιτράπηκε και ολοκλήρωσε τις συγκομιδές στα σταφύλια», δήλωσε ο Gregan.

«Καθ 'όλη τη διάρκεια της καραντίνας, παρέμεινε η πρώτη μας προτεραιότητα - η διασφάλιση της ασφάλειας των ανθρώπων και των κοινοτήτων μας. Το γεγονός ότι η συγκομιδή ολοκληρώθηκε με ασφάλεια, μαρτυρεί πώς η βιομηχανία μας αγκαλιάστηκε πλήρως με τις προκλήσεις για την ικανοποίηση των αυστηρών απαιτήσεων Covid-19.»

Οι πωλήσεις κρασιού από τη Νέα Ζηλανδία για τους 12 μήνες έως τις 30 Ιουνίου 2020 εκτιμάται σε 334 εκατομμύρια λίτρα, αύξηση 4% το προηγούμενο έτος, με τις εξαγωγές να αυξάνονται κατά 6% το προηγούμενο έτος, και σήμερα εκτιμώνται στα 1,92 δισ. Δολάρια. Ο όγκος των εξαγωγών εκτιμάται σε 284 εκατομμύρια λίτρα, αύξηση 5%.

Το κρασί είναι το έκτο μεγαλύτερο εξαγωγικό προϊόν της Νέας Ζηλανδίας, με εξαγωγές σε περισσότερες από 100 χώρες.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η NZW κάλεσε το Ηνωμένο Βασίλειο να έρθει με «νέα στάση» καθώς ανακοινώθηκε η έναρξη των εμπορικών διαπραγματεύσεων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία