BACK TO
TOP
Διεθνή

Ασφάλεια τροφίμων, απάτη και έλεγχοι εισαγωγών στο 10λογο του πολυετούς προγράμματος ελέγχων της Κομισιόν 2021-2025

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η εκτελεστική απόφαση (ΕΕ) 2020/1550 της Επιτροπής της 23ης Οκτωβρίου 2020 για τη θέσπιση του πολυετούς προγράμματος ελέγχων για την περίοδο 2021-2025 που πρέπει να διενεργούνται από εμπειρογνώμονες της Επιτροπής στα κράτη μέλη για την εξακρίβωση της εφαρμογής της νομοθεσίας της Ένωσης για την αγροδιατροφική αλυσίδα.

Farm-to-table-Scenic-Rim-Farm-Box

3
0

Για την εν λόγω περίοδο η Επιτροπή προσδιόρισε ορισμένους τομείς προτεραιότητας όσον αφορά την ασφάλεια των τροφίμων και των ζωοτροφών, την ποιότητα των τροφίμων, την υγεία και την καλή μεταχείριση των ζώων, την υγεία των φυτών, τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα και την λειτουργία των εθνικών συστημάτων ελέγχου και των αρμόδιων αρχών.

Το πολυετές πρόγραμμα ελέγχων της Επιτροπής καλύπτει και άλλους τομείς που προβλέπονται στον εν λόγω κανονισμό, όπως η απάτη και οι έλεγχοι των εισαγωγών.

Το εν λόγω πολυετές πρόγραμμα ελέγχων συμβάλλει στον τομέα προτεραιότητας της Επιτροπής «Ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία» και στη στρατηγική «Από το αγρόκτημα στο πιάτο· μια στρατηγική για ένα δίκαιο, υγιές και φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα τροφίμων». Συμβάλλει επίσης στην παρακολούθηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής σύμφωνα με τους κανόνες πολλαπλής συμμόρφωσης που ορίζονται στον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 1306/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου. Οι έλεγχοι που προβλέπονται στο πολυετές πρόγραμμα ελέγχων επιτρέπουν στην Επιτροπή να εκπληρώνει τις νομικές υποχρεώσεις της όσον αφορά την εποπτεία της εφαρμογής του δικαίου της Ένωσης, εξακριβώνοντας ότι οι επίσημοι έλεγχοι στα κράτη μέλη στους σχετικούς τομείς είναι σύμφωνοι με τη νομοθεσία της Ένωσης.

Δείτε εδώ την απόφαση

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία