BACK TO
TOP
Διεθνή

Ο γίγαντας ADM επενδύει για την κατασκευή της μεγαλύτερης μονάδας ζωοτροφών με έντομα

Η ADM επενδύει στη γαλλική εταιρεία βιοτεχνολογίας Innovafeed και ανακοινώνει σχέδια για την κατασκευή του μεγαλύτερου εργοστασίου πρωτεϊνών εντόμων στον κόσμο στο Decatur του Ιλινόις.

admf

85
0

Σύμφωνα με το Reuters, η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω της αύξησης των παγκόσμιων τιμών των σιτηρών ζωοτροφών και της σύσφιξης των προμηθειών και καθώς περισσότερες εταιρείες εργάζονται για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των δραστηριοτήτων τους. Τα έντομα θεωρούνται ως βιώσιμη εναλλακτική λύση για τα ιχθυάλευρα και άλλες τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες.

Το εργοστάσιο θα παράγει 60.000 τόνους πρωτεΐνης ζωοτροφών ετησίως από την Hermetia Illucens, έναν εξαιρετικά θρεπτικό τύπο μύγας, μαζί με 20.000 τόνους έλαιων για μερίδες πουλερικών και χοίρων και 400.000 τόνους λιπάσματος, ανέφεραν οι εταιρείες σε κοινή τους ανακοίνωση.

Η κατασκευή της εγκατάστασης στο Decatur πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο έτος, εν αναμονή αδειών και εγκρίσεων, χωρίς ωστόσο να γίνεται γνωστό το ύψος της επένδυσης.

Η εγκατάσταση θα κατασκευαστεί δίπλα στο τεράστιο συγκρότημα επεξεργασίας καλαμποκιού της ADM και θα χρησιμοποιεί υποπροϊόντα καλαμποκιού ως τροφή για τα έντομα, καθώς και απόβλητα θερμότητας και ατμού από το εργοστάσιο επεξεργασίας καλαμποκιού. Το συνεργατικό σχέδιο θα εκπέμπει 80% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα από μια αυτόνομη εγκατάσταση, ανέφεραν οι εταιρείες.

«Τα προϊόντα της ADM Decatur με βάση το καλαμπόκι θα ανακυκλωθούν τοπικά για να τροφοδοτήσουν έντομα μέσω υποδομής που είναι συνδεδεμένη στην τοποθεσία. Αυτό το μοντέλο παραγωγής θα επιτρέψει επίσης στην InnovaFeed να χρησιμοποιήσει 27MW υπολειμματικής ενέργειας που δεν είχε ανακτηθεί προηγουμένως», αναφέρει η  InnovaFeed.

Η InnovaFeed εγκαινίασε επίσης την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου μια εγκατάσταση παραγωγής πρωτεϊνών εντόμων στο Nesle της Βόρειας Γαλλίας, τη μεγαλύτερη σήμερα στον κόσμο, με χωρητικότητα 15.000 τόνων πρωτεΐνης εντόμων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία