Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Διεθνή

Η Ευρωβουλή καταδικάζει τις τουρκικές ενέργειες στα Βαρώσια

Με συντριπτική πλειοψηφία (631 ψήφους υπέρ, 3 αρνητικές και 59 αποχές) εγκρίθηκε χθες μη δεσμευτικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που καταδικάζει τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια και ζητεί την επιβολή κυρώσεων κατά της Αγκυρας.

download_42

31
0

To ψήφισμα «καταδικάζει τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας» στην Αμμόχωστο, με το μερικό άνοιγμα των Βαρωσίων, που «υπονομεύει την αμοιβαία εμπιστοσύνη και τις προοπτικές για μια ολοκληρωμένη λύση του κυπριακού προβλήματος», υιοθετώντας τη λογική της διχοτόμησης του νησιού.

Ζητείται από την Τουρκία «να αντιστρέψει την απόφαση αυτή και να αποφύγει μονομερείς ενέργειες». Παράλληλα, καλεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να παραμείνει ενωμένο απέναντι στην Αγκυρα και «να επιβάλει αυστηρές κυρώσεις ως απάντηση στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας».

Οι κυρώσεις, σημειώνεται στο ψήφισμα, «μπορούν να αποφευχθούν μόνο μέσω διαλόγου, ειλικρινούς συνεργασίας και συγκεκριμένης προόδου επί του πεδίου», μέσα από διαπραγματεύσεις για την επανένωση της Κύπρου υπό την αιγίδα του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή: kathimerini.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία