BACK TO
TOP
Διεθνή

Πλήγμα σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις από τις φονικές πλημμύρες στη Δ. Ευρώπη

Μαζί με τις ανθρώπινες απώλειες, μεγάλη οικονομική καταστροφή σε αγροτικές περιοχές με ζημιές σε εξοπλισμό και καλλιέργειες περιλαμβάνει ο απολογισμός της Copa Cogeca έπειτα από τις πλημμύρες που δοκίμασαν το προηγούμενο διάστημα τη Γερμανία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία.

Merkel_plimmires_Reuters

17
0

Με επιστολή προς το Συμβούλιο της ΕΕ το αγροτικό λόμπι της Ευρώπης περιγράφει ένα δυστοπικό σκηνικό που αφήνει πίσω της η καταστροφή, η οποία αποδίδεται σε ακραία κλιματικά φαινόμενα για τα οποία η ΕΕ θα πρέπει να αρχίσει να ετοιμάζεται με μεγαλύτερη συνέπεια. Όπως υπογραμμίζει η Copa Cogeca, γκρεμίστηκαν αποθήκες αγροτικών εκμεταλλεύσεων, ενώ εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργειών βρέθηκαν κάτω από τόνους νερού και λάσπης.

Με τη ζημιά να έχει και ένα βαρύ κόστος ανθρώπινων ζωών, μεταφέρεται από το αγροτικό λόμπι το αίτημα η Κομισιόν να συνδράμει ταχέως προς την στήριξη όλων των πολιτών, αγροτών και περιοχών που δοκιμάστηκαν από αυτό το ακραίο κλιματικό φαινόμενο.

 Εν τω μεταξύ, η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε με κυβερνητικό κλιμάκιο περιοχές της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας που επλήγησαν και δεσμεύτηκε για άμεσες αποζημιώσεις στου πληγέντες.

Καταστράφηκαν οινοποιητικές επιχειρήσεις στην κοιλάδα Ahr από τις φονικές πλημμύρες

 Μια σειρά αεροφωτογραφιών αποτυπώνει τον καταστροφικό αντίκτυπο από τις πρόσφατες φονικές πλημμύρες στη Γερμανία, που προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε επιχειρήσεις, με τους οινοπαραγωγούς της κοιλάδας Ahr να πλήττονται ιδιαίτερα.

Σύμφωνα με μια έκθεση του Γερμανικού Ινστιτούτου Οίνου, τα νερά της πλημμύρας ήταν ιδιαίτερα καταστροφικά για τους οινοπαραγωγούς του Ahrweiler και των γύρω χωριών Mayschoss και Dernau.

Σε αυτές τις περιοχές, τα βαρέλια, τα μπουκάλια κρασιού και τα μηχανήματα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά καταστρέφοντας ολόκληρες τις οινοπαραγωγικές επιχειρήσεις, ενώ πλήρης εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών σε ολόκληρη την περιοχή Ahr, και τα 563 εκτάρια αμπελώνων της, θα υπάρξει σε μερικές εβδομάδες.

Η διευθύνων σύμβουλος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οίνου (DWI), Monika Reule, δηλώνει έκπληκτη από τις εικόνες και το μέγεθος της καταστροφής  που έχει συντελεστεί και για την τύχη των ανθρώπων που ζουν εκεί και που τώρα αγωνίζονται για τα προς το ζην. Μάλιστα, έχει δημιουργήσει έναν τραπεζικό λογαριασμό για να δέχεται δωρεές υποστήριξης στους πληγέντες.

Εκτός από την οικονομική βοήθεια, οι αμπελουργοί από όλη τη Γερμανία έχουν προσφέρει υποστήριξη σε εκείνους που πλήττονται σοβαρότερα από τις πλημμύρες, με μηχανήματα και ανυψωτικά, για να σώσουν ό, τι μπορεί να σωθεί στους αμπελώνες για να μη χαθεί η επερχόμενη σοδειά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία