Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Διεθνή

Καθορίστηκαν τα αλιευτικά όρια για το 2022 στην Βαλτική Θάλασσα

Την Τρίτη 12/10, τα Υπουργεία Γεωργίας και Υδατοκαλλιέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε συμφωνία αναφορικά με τον αριθμό επιτρεπόμενης αλίευσης ανά χώρα για τα δέκα σημαντικότερα είδη ψαριών στην Βαλτική Θάλασσα.

AGRICULTURE_AND_FISHERIE_COUNCIL

23
0
Η συμφωνία δεν καθορίζει μόνο τις επιτρεπόμενες ποσότητες  αλίευσης ανά είδος, αλλά και συγκεκριμένες προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται από τα αλιευτικά σκάφη στην ευρύτερη περιοχή της Βαλτικής
 
Συγκεκριμένα, εξαιτίας της συνεχούς αλίευσης και μείωσης του πλυθησμού της,  η ποσότητα ρέγγας που επιτρέπεται να αλιευθεί μειώθηκε κατά 50% στην Βαλτική και 45% στην Κεντρική Βαλτική Θάλασσα, ενώ απαγορεύτηκε για το 2022 η κατά στόχο αλίευσή της. Επίσης,  εξαιτίας της μη αύξησης του πλυθησμού μπακαλιάρων, η ΕΕ διατήρησε τους περιορισμούς της στην επιτρεπόμενη ποσότητα  αλιευμένου μπακαλιάρου, ενώ ο ίδιο έκανε και για τον σολωμό, αν και η επιτρεπόμενη ποσότητα αλίευσης του αυξήθηκε οριακά στον Φιλανδικό κόλπο. 

Στον αντίποδα, αυξήθηκαν τα όρια αλίευσης για γλώσσα και σαρδαλόρεγγα (παπαλίνα) κατά 25% και 13% αντίστοιχα

Οι αποφάσεις για τις επιτρεόμενες αλιευόμενες ποσότητες πάρθηκαν μετά από ενημέρωση των Υπουργών από τον ICES (Διεθνή Οργανισμό Εξερεύνησης των Θαλασσών) . Επίσης εκπροσωπούν και τους στόχους της CFP (Κοινή Αλιευτική Πολιτική) και τα σχέδια συνδιαχείρισης του φυσικού πλούτου της Βαλτικής Θάλασσας. Πέραν των προαναφερθέντων, οι χώρες της Βαλτικής συμφώνησαν  σε συγκεκριμένα μέτρα ώστε να αυξηθεί ο πλυθησμός του μπακαλιάρου στην Βαλτική, όπως  την απαγόρευση αλιευτικής δραστηριότητας σε περιοχές αναπαραγωγής του είδους

Συζητήθηκαν επίσης τα όρια αλίευσης για το Νορβηγικό μπακαλιαράκι, αλλά καθώς οι δικαιοδοσίες αλίυεσης για την χώρα συμπίπτουν με εκείνες του Ηνωμένου Βασιλείου,  τα όρια θα διαμορφωθούν έπειτα από συνδιαμόρφωησ με το Ηνωμένο Βασίλειο στο τέλος του έτουςΣχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία