BACK TO
TOP
Διεθνή

Η Βρετανία ζητάει 800 σφαγείς για να σώσει τον χοιροτροφικό της κλάδο

Η Βρετανία προσφέρει εξάμηνές έκτακτες βίζες σε 800 αλλοδαπούς σφαγείς, ώστε να σώσει τον χοιροτροφικό της κλάδο που παλεύει για την επιβίωση του, έπειτα από την μαζική φυγή εργατών από τα σφαγεία και τις μονάδες επεξεργασίας.

image_6

103
0

Σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο, αιτία της μαζικής φυγής εργατών είναι ο συνδυασμός των επιπτώσεων της πανδημίας και του Brexit, αφήνοντας περίπου 120.000 χοίρους σε οριακές ηλικίες για σφαγή, με ορατό το κίνδυνο τα ζώα να σφαγιαστούν έχοντας κρέας ακατάλληλο για επεξεργασία από τις μονάδες.

Μόνη προϋπόθεση για να αιτηθεί κάποιος την χορήγηση έκτακτης βίζας και να γίνει χασάπης στην Βρετανία είναι η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Η Εμπορική Ένωση Βιομηχανίας Χοίρων δηλώνει ικανοποιημένη με την εξέλιξη και πιέζει με κάθε τρόπο ώστε οι σφαγείς να φτάσουν στην χώρα «χθες». «Όσο πιο γρήγορα πιάσουν δουλειά, τόσες περισσότερες οι πιθανότητες να σωθεί η βρετανική χοιροτροφία» τόνισαν κύκλοι της Ένωσης.

Γενικές ελλείψεις εργαζομένων παρατηρούνται παντού στην Βρετανία σε πολλούς παραγωγικούς κλάδους και όχι μόνο στην χοιροτροφία. Τον προηγούμενο μήνα, η χώρα εξέδωσε ανακοίνωση για χορήγηση άμεσης βίζας σε 5.000 οδηγούς φορτηγών και 5.500 ανειδίκευτους εργάτες. Σύμφωνα με τον Βρετανικό Τύπο, η Κυβέρνηση αρνείται να παραδεχτεί την σοβαρότητα της κατάστασης και τις επιπτώσεις του Brexit, καθώς ανησυχεί πως μία τέτοια παραδοχή θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερα προβλήματα στην χώρα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία