BACK TO
TOP
Διεθνή

Ανάγκη αύξησης της παγκόσμιας διαθέσιμης καλλιεργητικής γης σύμφωνα με Αμερικανική εταιρία

Οι αγρότες έχουν ανάγκη περισσότερης γης παγκοσμίως για να ανταποκριθούν στις αυξημένες παραγωγικές ανάγκες της υφηλίου και ταυτόχρονα να συμβάλλουν στην επίτευξη της ενεργειακής βιωσιμότητας, ανέφεραν εκπρόσωποι της Αμερικανικής συμβουλευτικής εταιρείας AgResource την περασμένη Τρίτη κατά την διάρκεια εκδήλωσης στην Γενεύη.

χωραφι

65
0

Σύμφωνα με την εταιρία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσπαθεί με συντονισμένες κινήσεις να αυξήσει τη  χρήση ανανεώσιμων καυσίμων στην χώρα, κάτι που θα οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση της κατανάλωσης σογιέλαιου, δίνοντας την δυνατότητα στην Κίνα να παίξει ολοένα και σημαντικότερο γεωπολιτικό ρόλο στο άμεσο μέλλον, όντας η χώρα με την μεγαλύτερη παραγωγή σογιέλαιου στον κόσμο.

Παράλληλα, τα τελευταία 5 χρόνια δεν παρουσιάζεται αύξηση της παγκόσμιας καλλιεργητικής γης για τις πιο σημαντικές καλλιέργειες, ενώ η ζήτηση για τρόφιμα παρουσιάζεται υψηλότερη από ποτέ για έναν πληθυσμό, που αναμένεται υψηλότερος από ποτέ, με μετριοπαθείς εκτιμήσεις να αναμένουν 10 δισεκ. Πληθυσμό το 2050.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας απλώς δήλωσε πως «απλώς χρειαζόμαστε περισσότερα εκτάρια καλλιεργητικής γης», τα οποία σύμφωνα με εκείνον δε θα βρεθούν στις ΗΠΑ. «Οι περιοχές που διαθέτουν γη ικανή να μετατραπεί σε καλλιεργητική είναι η Νότια Αμερική, κάποιες γεωγραφικές ζώνες στην Αφρική και η πολύ εύφορη περιοχή γύρω από την Μαύρη Θάλασσα.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία