BACK TO
TOP
Διεθνή

Υποχρεωτική για κράτη μέλη της ΕΕ η κατάθεση επίσημων στοιχείων για γεωργικό τομέα από το 2023

Ενόψει της νέας ΚΑΠ και της ανάγκης για στενή παρακολούθηση των επιπτώσεών της στην αγροτική παραγωγή, η ΕΕ έκανε επίσημη την απαίτηση από τα Κράτη Μέλη της για κατάθεση στοιχείων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

evrokoinovoulio-main

50
0

Στις 29 Νοεμβρίου, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ευρωκοινοβούλιο συμφώνησαν να επικαιροποιήσουν τα εργαλεία με τα οποία τα περιφερειακά γεωργικά στατιστικά στοιχεία αναφέρονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κίνηση αυτή, αποτελεί μέρος των προσπαθειών εκσυγχρονισμού του συστήματος γεωργικών στατιστικών της Ευρώπης, ώστε να συμβαδίζει με τις τομεακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της μεταρρυθμισμένης νέας ΚΑΠ.

Ο νέος κανονισμός τροποποιεί την υφιστάμενη νομοθεσία για τους γεωργικούς οικονομικούς λογαριασμούς επισημοποιώντας την απαίτηση για τα κράτη μέλη να καταθέτουν πρωτογενή  δεδομένα, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα δεδομένα θα αφορούν ποσότητα παραγωγής ανά προϊόν και στοιχεία προσόδου.  Ο κανονισμός αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από το 2023 και θα συμβάλει στην καλύτερη αξιολόγηση των καταστάσεων που θα προκύψουν εξαιτίας των ριζικών αλλαγών που επιχειρούνται μέσα από την ψηφισμένη πλέον νέα ΚΑΠ 2023-2027.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Ευρωκοινοβούλιο διεξήχθησαν από την Σλοβένα πρόεδρο της Ειδικής Επιτροπής για την Γεωργία, Σιμόνα Βρεντς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία