BACK TO
TOP
Διεθνή

Οι καταναλωτές ζητούν διαφάνεια στα τρόφιμα, 10,2% ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης ιχνηλασιμότητας

Η απαίτηση των καταναλωτών για ολοένα και περισσότερη διαφάνεια στην αγορά τροφίμων μετά την πανδημία και την ραγδαία τεχνολογική πρόοδο οδηγεί σε ισχυρή ανάπτυξη την παγκόσμιας αγορά ιχνηλασιμότητας που αναμένεται να σημειώσει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 10,2% τα επόμενα χρόνια.

undfoodlabels-hero-desktop-min

153
0

Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς ιχνηλασιμότητας τροφίμων άγγιξε τα 4,54 δις δολάρια το 2020 και αναμένεται να ανέλθει στα 9,75 δις δολάρια έως το 2028, σύμφωνα με νέα μελέτη της Emergen Research.

Αυτή η αύξηση μεγέθους οφείλεται στην αυξανόμενη ζήτηση για ολοκληρωμένα συστήματα ιχνηλασιμότητας, τα οποία αποδεικνύονται στη πράξη πολύ χρήσιμα εργαλεία ασφάλισης της ποιότητας αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.

Οι ανησυχίες για την ασφάλεια τροφίμων αυξάνονται συνεχώς σε εξωκοινοτικές χώρες, ειδικά εκείνες με έλλειψη προτύπων, κανονισμών και αυστηρών διατάξεων. Η έλλειψη των προτύπων αυτών έχει επιτρέψει έως τώρα σοβαρές εκπτώσεις στον χειρισμό βρώσιμων αγαθών, με την επιείκεια αυτή να εκθέτει τον τελικό καταναλωτή δυνητικά σε σοβαρό κίνδυνο.

Στην έκθεσή της, η Emergen Research αναγνωρίζει πως με αφορμή την πανδημία ένας αρκετά μεγάλος αριθμός καταναλωτών παγκοσμίως έχει αναπτύξει μία σοβαρή φοβία και ανησυχία για την τροφή που αγοράζει, ενώ τον ενδιαφέρει περισσότερο από ποτέ να μάθει τι τρώει και ποιος ήρθε σε επαφή με το προϊόν που καταναλώνει,

Η διαπίστωση αυτή έχει οδηγήσει αρκετές εταιρείες στον κλάδο της ιχνηλασιμότητας να επενδύσουν περισσότερο με στόχο την εγκαθίδρυσή τους στο παγκόσμιο επιχειρηματικό στερέωμα του κλάδου και να αυξήσουν τα έσοδά τους, ενώ οι νέες αυτές επενδύσεις έχουν γεννήσει με την σειρά τους μεγαλύτερη ζήτηση από συγκεκριμένους κλάδους της εφοδιαστικής αλυσίδας

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω και της ραγδαίας προόδου της τεχνολογίας, η παγκόσμια αγορά ιχνηλασιμότητας τροφίμων αναμένεται να σημειώσει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 10,2% τα επόμενα χρόνια με τα έσοδα να αναμένεται να αυξηθούν κατά 215%, από 4,54 δις δολάρια το 2020 σε 9,75 δις δολάρια το 2028.

Με πληροφορίες από newfoodmagazine.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία