Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Διεθνή

Πρόσθετοι δασμοί από ΕΕ σε 15άδα οπωρολαχανικών αν υπερβούν όγκο εισαγωγών

Με στόχο την μη διατάραξη του εισαγωγικού εμπορίου στην ΕΕ η Κομισιόν ενεργοποιεί από την 1η Ιανουαρίου και για τα έτη 2022 και 2023 τους όγκους ενεργοποίησης πιθανών πρόσθετων εισαγωγικών δασμών για ορισμένα οπωροκηπευτικά.

ntomates_5

43
0

Οι όγκοι βασίζονται σε στοιχεία για τις εισαγωγές και την εγχώρια κατανάλωση κατά τα προηγούμενα τρία έτη και αφορούν στα εξής προϊόντα: ντομάτες, αγγούρια, αγκινάρες, κολοκύθια, πορτοκάλια,κλημεντίνες, μανταρίνια, λεμόνια, επιτραπέζια σταφύλια, μήλα, αχλάδια, βερίκοκα, κεράσια (εκτός από βύσινα), ροδάκινα (συμπεριλαμβανομένων και των νεκταρινιών) και δαμάσκηνα.

Ο πρόσθετος αυτός εισαγωγικός δασμός πρέπει να επιβάλλεται εάν η ποσότητα των προϊόντων που τέθηκε σε ελεύθερη κυκλοφορία για οποιαδήποτε από τις περιόδους εφαρμογής που ορίζονται στο παράρτημα υπερβαίνει τον όγκο ενεργοποίησης των εισαγωγών ανά έτος για το εν λόγω προϊόν. Δεν επιβάλλεται πρόσθετος εισαγωγικός δασμός εάν δεν θεωρείται πιθανόν να διαταραχθεί η αγορά της Ένωσης από τις εισαγωγές ή εάν τα αποτελέσματα θα ήταν δυσανάλογα προς τον επιδιωκόμενο στόχο.

Αναλυτικά ο εκτελεστικός κανονισμός (ΕΕ) 2021/2140 της Επιτροπής της της 2ας Δεκεμβρίου 2021 διαθέσιμος εδώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία