BACK TO
TOP
Διεθνή

Στο ρωσικό μονοπάτι βαδίζει η Λευκορωσία που ανακοίνωσε 6μηνο εμπάργκο σε εισαγωγές τροφίμων από τη Δύση

Η Λευκορωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι από τις αρχές του νέου έτους έως το τέλος Ιουνίου 2022 θα απαγορευτεί η εισαγωγή τροφίμων από πολλές δυτικές χώρες, σε αντίποινα για τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα, η οποία κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε τη μεταναστευτική κρίση στα σύνορα με την Πολωνία.

lukashenko-putin

166
0

Σύμφωνα με το διάταγμα No.700 της 6ης Δεκεμβρίου  «Για την εφαρμογή ειδικών μέτρων σχετικά με συγκεκριμένους τύπους αγαθών» ανακοινώνεται πως εισαγωγές ενός ευρύ φάσματος τροφίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Βρετανία, τη Νορβηγία, την Αλβανία, την Ισλανδία, τη Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο και την Ελβετία θα απαγορευτούν από την 1η Ιανουαρίου 2022.

«Ελήφθησαν αντίποινα, λαμβάνοντας υπόψη τις επαναλαμβανόμενες απόπειρες της Δύσης να ασκήσει, συλλογικά, παράνομη πίεση με στόχο την εφαρμογή κυρώσεων στη χώρα μας», ανέφερε η κυβέρνηση.

Το εμπάργκο θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου και θα είναι διάρκειας έξι μηνών ενώ ο Λουκασένκο διευκρίνισε ότι η απαγόρευση δεν θα ισχύσει για ορισμένα είδη, όπως τις παιδικές τροφές, ώστε «να μην θιγούν τα συμφέροντα» των Λευκορώσων πολιτών. «Οι εισαγωγείς, παρασκευαστές και διανομείς καλούνται να αντικαταστήσουν τα προϊόντα που δεν παράγονται στη Λευκορωσία με εμπορεύματα από φιλικά προσκείμενες χώρες», κλείνοντας το μάτι στη Ρωσία.

Παράλληλα από το 2014 η Ρωσία έχει σταματήσει να εισάγει τρόφιμα από τη Δύση, διαμαρτυρόμενη για τις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία