BACK TO
TOP
Διεθνή

Αύξηση 24% για την αξία της βιομηχανίας γάλακτος σε σκόνη έως το 2027, ανησυχία για πληθωριστικές τάσεις

Η υψηλή ζήτηση για τρόφιμα, σε συνδυασμό με μια ετήσια αύξηση των τιμών σε πληθώρα διατροφικών αγαθών έως και 50%, μπορεί να οδηγήσει τους καταναλωτές σε φθηνότερες κατηγορίες τροφίμων, απειλώντας τις αισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη της αγοράς γάλακτος σε σκόνη όπως αναφέρει η εταιρία-κολοσσός του κλάδου Agus.

gas_unit

212
0

Η βιομηχανία γάλακτος σε σκόνη αποτιμήθηκε σε 31,63 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 και προβλέπεται να αυξηθεί σε αξία αγγίζοντας τα 42,76 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2027, σύμφωνα με την Research & Markets, όμως την ανατίμηση αυτή  απειλεί ο αυξανόμενος πληθωρισμός, που θα μπορούσε να δράσει ως ένας σοβαρός ανασταλτικός παράγοντας στην ανοδική πορεία του κλάδου, όπως αναφέρει η Agus - ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην αγορά γάλακτος σε σκόνη στην Ευρώπη.

Τα τελευταία χρόνια, υπήρξε μια ανοδική τάση στην παγκόσμια ζήτηση για γαλακτοκομικά προϊόντα, με τον τομέα να επιδεικνύει υψηλή ανθεκτικότητα στις πανδημικές συνθήκες. Σε αυτό το πλαίσιο, τα οικονομικά αποτελέσματα και οι προβλέψεις της αγοράς γάλακτος σε σκόνη αποδείχτηκαν ιδιαίτερα ευοίωνα.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας από το Μάρτιο του 2020, η Agus έχει καταγράψει αύξηση πωλήσεων κατά 25%. Η εταιρεία είναι προμηθευτής μεγάλων εταιριών με διεθνές όνομα στην Αφρική, την Κεντρική Αμερική και τη Μέση Ανατολή (με μάρκες όπως Royal Milk, Olimp Milk, Diamond Milk, Imperial, Pride και Milmo).

Συγκεκριμένα, η επωνυμία Royal Milk της εταιρείας έγινε πραγματικό σύμβολο και σημείο αναφοράς στην κατηγορία γάλακτος σε σκόνη γεμάτο λιπαρά – σε σημείο που ακόμη και οι άμεσοι ανταγωνιστές αντέγραψαν με ποικίλους τρόπους τόσο την ονομασία όσο και την συσκευασία της.

Σύμφωνα με προηγούμενες αναλύσεις της Agus, η κύρια αύξηση στην ζήτηση για γάλα σε σκόνη θα λάβει μέρος στις αναπτυσσόμενες χώρες και γι’ αυτό οι πρόσφατες ανατιμήσεις και το παγκόσμιο κύμα πληθωρισμού σε είδη διατροφής έχουν θορυβήσει τον κλάδο, ο οποίος έχει αναγκαστεί να αυξήσει τις τιμές έως και 50% το τελευταίο χρονικό διάστημα παγκοσμίως, με τους καταναλωτές σε Αφρική, Κεντρική Αμερική και Μέση Ανατολή να πλήττονται ιδιαίτερα από αυτή την αύξηση και να διαμαρτύρονται συνεχώς.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, με το Ραμαζάνι να έρχεται σε λίγους μήνες, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος το ακριβό πλέον γάλα σε σκόνη να χάσει το μερίδιο αγοράς που απέκτησε με τόσο κόπο τα προηγούμενα χρόνια προς όφελος φθηνότερων εναλλακτικών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία