Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Διεθνή

Νέα «πράσινα» λιπάσματα θα διαθέσει η Yara στην αγορά από το Γενάρη του 2023

Εμπορική συμφωνία για τη διάθεση «πράσινων» λιπασμάτων που θα παράγονται δίχως την χρήση ορυκτών καυσίμων και αυστηρά με ανανεώσιμες πηγές από το 2023 ανακοίνωσαν Yara και Lantmännen.

lipasi-kalliergeion-stin-ellada

1210
0

Για την παρασκευή του νέου προϊόντος, δεν χρησιμοποιούνται ορυκτά καύσιμα (όπως το ακριβό πλέον φυσικό αέριο) για την παραγωγή αμμωνίας, καθώς τα πράσινα λιπάσματα  παράγονται με αμμωνία που παρασκευάζεται κάνοντας χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η υδροηλεκτρική ενέργεια στα Νορβηγικά Φιόρντ. Η νέα διαδικασία παρασκευής οδηγεί στην διάθεση λιπασμάτων με 80 έως 90% χαμηλότερο ανθρακικό αποτύπωμα.

Οι Yara και Lantmännen ξεκίνησαν να δοκιμάζουν τα λεγόμενα «πράσινα» λιπάσματα από το 2019 με κοινό στόχο να φέρουν στην αγορά πρώτοι ένα προιόν θρέψης που να πληροί τις νέες περιβαλλοντικές προδιαγραφές. Η συνεργασία αυτή κατέληξε σε μια εμπορική σύμβαση παραγωγής «πράσινων» λιπάσματα, τα οποία θα παράγονται από τη Yara και θα διατίθενται στην αγορά μέσω του αντιπροσώπου Lantmännen πρώτα στη Σουηδία αρχής γενομένης από το 2023.

«Η συνεργασία μας με τη Lantmännen για να φέρουμε τα νέα πράσινα λιπάσματα στην αγορά είναι ζωτικής σημασίας για την σταδιακή απαλλαγή της αλυσίδας αξίας των τροφίμων  από τον άνθρακα. Η μεταμόρφωση του αγροτροφικού συστήματος είναι επιτακτική ανάγκη για να υλοποιήσουμε τη Συμφωνία του Παρισιού, η οποία θα απαιτήσει τη συνεργασία ολόκληρη της τροφικής αλυσίδας. Η συνεργασία Yara-Lantmännen είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για το πώς μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτό», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Σβέιν Τορ Χολσέθερ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Yara.

Από την πλευρά της η Lantmännen, υποστηρίζει πως η υιοθέτηση πράσινων λιπασμάτων είναι ένα σημαντικό βήμα στην επίτευξη μίας κλιματικά ουδέτερης γεωργίας.

«Η Lantmännen δείχνει το δρόμο προς τη γεωργία του μέλλοντος. Με τα πράσινα λιπάσματα από τη Yara στα ράφια, δίνουμε τη δυνατότητα στους Σουηδούς αγρότες να συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, προσφέροντας στους πελάτες μας προιόντα που σέβονται τους παγκόσμιους κλιματικούς στόχους. Με αυτήν τη συνεργασία, μπορούμε να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στην αυξημένη ζήτηση της αγοράς για περιβαλλοντικά βιώσιμα αγροτροφικά προϊόντα», δήλωσε ο Περ όλοφ Νίμαν, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Lantmännen.

Η Yara και η Lantmännen συνεργάζονται επίσης σε άλλα έργα για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος της γεωργίας στο χωράφι μέσω λύσεων θρέψης καλλιεργειών, καινοτόμων γεωργικών πρακτικών καθώς και εργαλείων στα πλαίσια της νέας ψηφιακής γεωργίας, επιτρέποντας τη μετάβαση σε μια αγροτροφική αλυσίδα αξίας χωρίς άνθρακα.

Με πληροφορίες από  worldfertilizer.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία