Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Διεθνή

Έως 21 Απριλίου υποβολές προτάσεων για ευρωπαϊκά προγράμματα προώθησης αγροδιατροφικών προιόντων

Στις 20 Ιανουαρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τις προσκλήσεις υποβολής προτάσεων 2022 για τα ευρωπαϊκά προγράμματα προώθησης αγροδιατροφικών προϊόντων, στην ΕΕ και σε τρίτες χώρες.

p4

98
0

Όπως και το προηγούμενο έτος, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και φέτος στην προώθηση προϊόντων και μεθόδων που υποστηρίζουν άμεσα τους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, όπως την προώθηση βιολογικών προϊόντων, φρούτων και λαχανικών και τη περιβαλλοντικά βιώσιμη γεωργία.

Για το πρόγραμμα θα διατεθούν 185,9 εκατ. ευρώ, με τα 176,4 να αφορούν τη συγχρηματοδότηση προγραμμάτων προώθησης που θα επιλεγούν από τις προτάσεις που ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις του σήμερα. Η υπόλοιπη χρηματοδότηση (9,5 εκατ. ευρώ) θα στηρίξει ευρύτερες πρωτοβουλίες της ΕΕ.

Η πολιτική προώθησης θα συγχρηματοδοτήσει εκστρατείες σύμφωνα με τις φιλοδοξίες της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, υποστηρίζοντας τους στόχους της στρατηγικής «Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο», το σχέδιο για την Βιολογική Γεωργία και την πρωτοβουλία ευρωπαίων πολιτών «End the cage age» για την ευζωία των κτηνοτροφικών ζώων.

Οι επιλεγμένες εκστρατείες θα πρέπει επίσης να προσβλέπουν υψηλά πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας, καθώς και την ποικιλομορφία και τις παραδοσιακές πτυχές των αγροδιατροφικών προϊόντων της ΕΕ και να είναι πλήρως εναρμονισμένα με τα ενδοκοινοτικά συστήματα ποιότητας.

Τέλος, για την προώθηση σε τρίτες χώρες, προτεραιότητα θα δοθεί σε αγορές με υψηλές δυνατότητες ανάπτυξης όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και ο Καναδάς, μέσω των οποίων αναμένεται να αυξηθεί τόσο ηκατανάλωση όσο και η ανταγωνιστικότητα των αγροδιατροφικών προϊόντων της ΕΕ βελτιώνοντας το προφίλ τους και αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς στη χώρα-στόχο.

Επιλέξιμο για υποβολή αίτησης για χρηματοδότηση είναι ένα ευρύ φάσμα νομικών φορέων και οργανώσεων, των οποίων οι προτάσεις θα αξιολογηθούν σύμφωνα με τους προαναφερθείς στόχους για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των κτηνοτροφικών ζώων και με τη στρατηγική «Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο».

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων ορίζεται η 21η Απριλίου 2022, 17:00 CET (Βρυξέλλες) μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πύλης. Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τις προτάσεις και θα ανακοινώσει τους δικαιούχους το φθινόπωρο του 2022, ενώ ο Ευρωπαϊκός Εκτελεστικός Οργανισμός Έρευνας (REA) θα παρέχει μια σειρά από εργαλεία για να βοηθήσει τους αιτούντες να υποβάλουν με επιτυχία τις προτάσεις τους.

Το διήμερο 1-2 Φεβρουαρίου 2022, η REA θα διοργανώσει μια ημερίδα αφιερωμένη στο προθητικό πρόγραμμα αγροδιατροφής. Η πρώτη ημέρα θα είναι αφιερωμένη σε πολιτικές πτυχές, ενώ η δεύτερη μέρα θα περιλαμβάνει τους τρόπους ανάπτυξη επιτυχημένων προτάσεων με επεξηγήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες εδώ


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία