BACK TO
TOP
Διεθνή

Τα δίνει όλα στους αγρότες ο Μπάιντεν για την ενίσχυση της παραγωγής στα τρόφιμα

Μήνυμα για στήριξη των αγροτών προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος επάρκειας τροφίμων έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την Τετάρτη 11 Μαίου κατά την διάρκεια επίσκεψης του σε οικογενειακή φάρμα στο Ιλινόις, τονίζοντας πώς ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία επηρέασε τις παγκόσμιες τιμές των τροφίμων.

president-joe-biden-farm-tour-illinois-01-ap-llr-220511_1652293928041_hpMain_16x9_992

2222
3

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε νέο πλάνο στοχευμένων ενεργειών την Τετάρτη με σκοπό να βοηθήσει τους αγρότες στις ΗΠΑ να ενισχύσουν την αγροτική παραγωγή και να μειωθούν οι πληθωριστικές τάσεις σε βασικά είδη τροφίμων, με τα μέτρα να περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων διπλασιασμό της χρηματοδοτικής υποστήριξης για την παραγωγή λιπασμάτων εντός ΗΠΑ από τα 250 στα 500 εκατ. δολάρια και αύξηση της τεχνικής βοήθειας για εργαλεία διαχείρισης προϊόντων θρέψης.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα αυξήσει επίσης τον αριθμό των κομητειών στις οποίες είναι εφικτή η διπλή ασφάλιση καλλιέργειας τόσο για εαρινές όσο και για χειμερινές σπορές στο ίδιο αγροτεμάχιο όπως συμπληρώνει στις ανακοινώσεις του ο Λευκός Οίκος.

Σε προηγούμενες δηλώσεις του τις τελευταίες μέρες ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι η καταπολέμηση του εγχώριου πληθωρισμού είναι η υπ’ αριθμόν 1 προτεραιότητα της αμερικανικής κυβέρνησης, δεδομένου ότι επαναλαμβανόμενες εθνικές δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν τον πληθωρισμό ως τη μεγαλύτερη ανησυχία τους.

Η επίσκεψη, όπως μεταδίδει το Reuters, πραγματοποιείται καθώς ο Λευκός Οίκος αγωνίζεται να συγκρατήσει τον πληθωρισμό σε πολλά μέτωπα, από τη βενζίνη μέχρι τα τρόφιμα. Οι τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ έφτασαν σε υψηλά ρεκόρ την Τρίτη και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου επιδείνωσε δραματικά τις προοπτικές για τις τιμές των τροφίμων.

Ο Οργανισμός Τροφίμων του ΟΗΕ ανέφερε πρόσφατα ότι οι τιμές των τροφίμων σημείωσαν ρεκόρ όλων των εποχών τον Φεβρουάριο και ξανά τον Μάρτιο. Η Ρωσία και η Ουκρανία αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου σιταριού και κριθαριού και τα δύο τρίτα των παγκόσμιων εξαγωγών ηλιελαίου που χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα.

«Ο Πρόεδρος θα μιλήσει στο Ιλλινόις για την υποστήριξη που πρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε στους αγρότες για να βοηθήσουμε να συνεχίσουν να παράγουν όλο και περισσότερο εγχώρια για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των ελλείψεων τροφίμων που βλέπουμε σε ορισμένα μέρη του κόσμου», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, την Τρίτη.

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

12-05-2022 23:12Kostas

Εμείς είμαστε πολύ προχωρημένοι! Δεν θα καλλιεργήσουμε χωράφια, γιατί τα φυτέψαμε φωτοβολταϊκά, για να έχουμε πράσινη ενέργεια και φθηνό ρεύμα, για να μας ζηλεύουν που είμαστε επιχειρηματίες, και για να πληρώνω 400 ευρώ ρεύμα (για 1200 κιλοβατώρες) από 120 ευρώ που ήταν πριν! ...

Απάντηση

12-05-2022 22:56Kostas

Ωραίος ο Αμερικανός! Κάνει ότι μπορεί για να αυξήσει την αγροτική παραγωγή της χώρας του! Εμείς εδώ ??

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία