BACK TO
TOP
Διεθνή

Διαπραγματεύσεις Ρωσίας και Ουκρανίας με Τουρκία με σκοπό το άνοιγμα διαδρόμου για την εξαγωγή σιτηρών

Σε διαπραγματεύσεις βρίσκεται η Άγκυρα με το Κίεβο και την Μόσχα με απώτερο σκοπό το άνοιγμα ενός διαδρόμου μέσω Τουρκίας για να διοχτετευτούν στην παγκόσμια αγορά τα ουκρανικά σιτηρά που έχουν παγιδευτεί στη χώρα. όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

istockphoto-1197150274-612x612

175
0

Τα λιμάνια της Ουκρανίας στον Εύξεινο Πόντο έχουν αποκλειστεί από την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο και περισσότεροι από 20 εκατ. τόνοι σιτηρών έχουν κολλήσει σε σιλό εκεί. Η Ρωσία και η Ουκρανία αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο των παγκόσμιων προμηθειών σιταριού και η έλλειψη εξαγωγών από την Ουκρανία συμβάλλει σε μια αυξανόμενη παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

«Η Τουρκία διαπραγματεύεται τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Ουκρανία για την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία», ανέφερε αξιωματούχος, ζητώντας να κρατήσει την ανωνυμία του.

«Με έναν διάδρομο που θα ανοίξει μέσα από την Τουρκία, θα υπάρχει τρόπος ώστε αυτό το σιτάρι να φτάσει στις αγορές-στόχους τους. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται ακόμη», πρόσθεσε το πρόσωπο, μιλώντας στο Reuters.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο φέρεται να δήλωσε την Τετάρτη ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να παράσχει έναν διάδρομο για τα πλοία που μεταφέρουν τρόφιμα με αντάλλαγμα την άρση ορισμένων δυτικών κυρώσεων. 

Με πληροφορίες από Reuters

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία