Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Διεθνή

Σε κατάσταση λειψυδρίας και επισήμως η Ολλανδία λόγω έλλειψης βροχοπτώσεων

Η Ολλανδική Κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι υπάρχει έλλειψη νερού στη χώρα, μετά από ένα ασυνήθιστα ξηρό καλοκαίρι χωρίς πρόβλεψη βροχοπτώσεων για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

ezgif-5-38f0f16bb2

93
0

Βάναυσοι καύσωνες έπληξαν μεγάλες περιοχές της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών τον περασμένο μήνα, προκαλώντας εκκλήσεις για περισσότερες προσπάθειες στην αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, κάτι που σύμφωνα με τους επιστήμονες κάνει πιο συχνές και θανατηφόρες τις περιόδους ακραίου καύσωνα.

Με τα δύο τρίτα του ολλανδικού πληθυσμού να ζει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, η ξηρασία μπορεί γρήγορα να γίνει οξύ πρόβλημα, οδηγώντας σε παρεμπόδιση της υδάτινης κυκλοφορίας και σε άλλες οδυνηρές επιπτώσεις. Ενας περαιτέρω πονοκέφαλος προκύπτει από το στέγνωμα των αναχωμάτων.

Αυτή τη στιγμή, μαούνες στον κάτω Ρήνο - μια σημαντική διαδρομή για τη μεταφορά άνθρακα από την ενδοχώρα του Ρότερνταμ προς τις γερμανικές χαλυβουργίες και παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας - λειτουργούν με λιγότερη από τη μισή χωρητικότητα.

Το ολλανδικό υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε ότι από την Τρίτη, το νερό έρεε μέσω του Ρήνου με 850 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο στο Λόμπιτ (σ.σ. την ανατολική πόλη από όπου εισέρχεται στην Ολλανδία), ένα «εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό για την εποχή του χρόνου».

Η IJselmeer, μια μεγάλη τεχνητή λίμνη γλυκού νερού στο βόρειο τμήμα της χώρας, είναι αρκετά γεμάτη και μπορεί να παρέχει νερό στην επαρχία του Χρόνινχεν. Ωστόσο, τα επίπεδα των υπόγειων υδάτων πέφτουν κατακόρυφα και «είναι πολύ χαμηλά κατά τόπους στο νότο», ανέφερε το υπουργείο, οδηγώντας σε πολλαπλασιασμό των φυκιών και θάνατο ψαριών. Το πόσιμο νερό δεν επηρεάζεται.

Οι περιοχές με υδάτινους πόρους καλούν τους ανθρώπους να εξοικονομήσουν νερό, ζητώντας τους ακόμη και να περιορίσουν το πότισμα - ένα μέτρο που επηρεάζει τους αγρότες.

Πηγή: Huffington Post

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία