Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Διεθνή

Κυριακή έδεσε Λίβανο το καράβι με τα ουκρανικά σιτηρά, καθοδόν άλλα 17

Tο πρώτο πλοίο που μεταφέρει δημητριακά από την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή πέρασε από διήμερη επιθεώρηση στην Τουρκία και έφτασε στον τελικό προορισμό του, την Τρίπολη του Λιβάνου την Κυριακή 9 Αυγούστου.

_126178964_mediaitem126178963

234
0

Το πλοίο επιθεωρήθηκε για απαγορευμένα εμπορεύματα από αξιωματούχους της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Τουρκίας και των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Οι υπηρεσίες παρακολούθησης της θαλάσσιας κυκλοφορίας εκτιμούν ότι το πλοίο έφτασε στην Τρίπολη  περίπου στις 10:00 το πρωί της Κυριακής 7 Αυγούστου.

Το Υπουργείο Υποδομών της Ουκρανίας επιβεβαίωσε ότι 17 πλοία έχουν φορτωθεί με σιτηρά και αναμένουν άδεια να εγκαταλείψουν τα λιμάνια της χώρας. Ο υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας Oleksandr Kubrakov δήλωσε: «Αυτό είναι το πρώτο πλοίο που ταξιδεύει κατά μήκος του «διαδρόμου σιτηρών» που συμφωνήθηκε με τον ΟΗΕ και την Τουρκία.».

Υπενθυμίζεται ότι η μεταφορά αυτών των εξαγωγών έρχεται μετά από συμφωνία που υπεγράφη από την Ουκρανία και τη Ρωσία στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Ιουλίου, για να επιτραπεί στα σιτηρά να φύγουν από τρία ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα.

Η συμφωνία οδήγησε στη δημιουργία ενός Κοινού Κέντρου Συντονισμού (JCC) στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο θα παρακολουθεί τη διέλευση πλοίων σιτηρών μέσω του «Ασφαλούς Ανθρωπιστικού Θαλάσσιου Διαδρόμου». Ο υπουργός Kubrakov χαιρέτισε την άφιξη του πλοίου στην Τουρκία την Τετάρτη και είπε: «Είμαστε ευγνώμονες στους εταίρους που, παρά τις δυσκολίες, δεν σταμάτησαν τις εργασίες προετοιμασίας των εξαγωγών», πρόσθεσε.

Κατά τα άλλα, ένα άλλο φορτηγό πλοίο γνωστό ως «the Osprey S.» διασχίζει τη θάλασσα του Μαρμαρά, με προορισμό το λιμάνι του Chornomorsk, όπου εκτιμάται ότι θα φτάσει νωρίς την Παρασκευή 5 Αυγούστου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία