BACK TO
TOP
Διεθνή

Εθνική πρόκληση για FrieslandCampina, Rabobank και Lely η μείωση αζώτου στις γαλακτοκομικές φάρμες

Γαλακτοκομικές φάρμες νέας εποχής δρομολογούν FrieslandCampina, Rabobank και Lely, οι οποίες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μειώσουν τις εκπομπές αζώτου στις αγελαδοτροφικές μονάδες συνάπτοντας εταιρική σχέση για την εγκατάσταση 96 συστημάτων «Lely Spheres», που θα διασκορπίζονται σε όλες τις ολλανδικές επαρχίες.

lely_0004_jpg__2000x900_q70_crop-smart_subject_location-846_756_subsampling-2_upscale

139
0

Εκτός από την καινοτομία στη μείωση του αζώτου, η μείωση των αερίων του θερμοκηπίου (συμπεριλαμβανομένου του μεθανίου) βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των τριών μερών και τη θεωρούν σημαντικό επόμενο βήμα για να γίνει η γεωργία πιο βιώσιμη.

Το Lely Sphere είναι μια εγκατάσταση που μειώνει τις εκπομπές αζώτου έως και 70% στον αχυρώνα μιας φάρμας γαλακτοπαραγωγής. Πρόκειται για ένα κυκλικό σύστημα αχυρώνα που διαχωρίζει τη στερεά κοπριά και τα ούρα και μετατρέπει τις εκπομπές αζώτου σε πολύτιμο λίπασμα. Αυτά μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν από τον αγρότη για λίπανση ακριβείας στη γη.

Η FrieslandCampina θα παράσχει οικονομική συνεισφορά στα αγροκτήματα, η Lely θα δίνει έκπτωση στην αγορά του συστήματος και η Rabobank θα προσφέρει δάνειο με ευνοϊκούς όρους.

Με αυτή τη συνεργασία η FrieslandCampina, η Rabobank και η Lely θέλουν να κάνουν την επένδυση στο σύστημα «Lely Sphere» προσβάσιμη για τους αγρότες. Επιπλέον, τα μέρη πιστεύουν ότι αυτή η πρωτοβουλία θα ενθαρρύνει επίσης τις περιφερειακές και εθνικές αρχές να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την τόνωση της βιώσιμης γεωργίας μέσω της καινοτομίας και να διαθέσουν τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους. Μάλιστα τα τρία μέρη ελπίζουν ότι μετά από αυτό το πιλοτικό έργο η ιδέα θα εφαρμοστεί σε ευρύτερη κλίμακα στον τομέα.

«Πάντα κοιτάμε πώς μπορούμε να συμβάλουμε στο να κάνουμε τον τομέα πιο βιώσιμο μέσω της τεχνολογίας», δήλωσε ο Hein Schumacher, Διευθύνων Σύμβουλος της FrieslandCampina. «Με το Lely Sphere επιτυγχάνουμε άμεση και αποδεδειγμένη μείωση του αζώτου. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια πιο βιώσιμη και μελλοντική λύση για την Ολλανδία από ένα ακριβό πρόγραμμα εξαγοράς. Με αυτό θέλουμε να ενθαρρύνουμε την κυβέρνηση να υιοθετήσει αυτήν την προσέγγιση και να επενδύσει σε αγρότες που θέλουν να κάνουν τη διαχείριση των αγροκτημάτων τους πιο βιώσιμη».

«Μαζί με τη FrieslandCampina και τη Rabobank, θέλουμε να συμβάλουμε σε εναλλακτικές λύσεις για τα τρέχοντα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με την εθνική πρόκληση για το άζωτο», δήλωσε ο André van Troost, Διευθύνων Σύμβουλος Lely. «Αντί να μειώσουμε τα ζώα και να αποζημιώσουμε τους γαλακτοπαραγωγούς για αυτό, πιστεύουμε στην επένδυση της έρευνας και της καινοτομίας για την τόνωση της κυκλικής κτηνοτροφίας και την ενίσχυση της βιώσιμης γεωργίας. Με αυτή τη συνεργασία κάνουμε την επένδυση στο Lely Sphere πιο προσιτή για τους αγρότες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εργαστούν για ένα βιώσιμο μέλλον για την επιχείρησή τους».

«Η καινοτομία είναι σημαντική για τους αγρότες, προκειμένου να γίνουν πιο βιώσιμοι και να συνεχίσουν τη γεωργία», πρόσθεσε η Martine Boon, αναπληρώτρια διευθύντρια Τροφίμων και Γεωργίας στη Rabobank. «Αυτή η πρωτοβουλία δεν είναι μόνο μια εξαιρετική συνεργασία αλλά και μια από τις λύσεις για το τρέχον πρόβλημα με το άζωτο. Η Rabobank είναι στην ευχάριστη θέση να συμβάλει σε αυτό, στην προκειμένη περίπτωση προσφέροντας έκπτωση επιτοκίου και περίοδο χάριτος για τον αγρότη. Αυτό τους δίνει περισσότερο οικονομικό χώρο για να γίνουν πιο βιώσιμοι».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία