Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Διεθνή

Βελτίωση κλίματος στη βιομηχανία γεωργικών μηχανημάτων τον Νοέμβριο

Ο γενικός δείκτης επιχειρηματικού κλίματος για τη βιομηχανία γεωργικών μηχανημάτων στην Ευρώπη σημείωσε την μεγαλύτερη μηνιαία βελτίωση μετά την απότομη πτώση κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα του ρωσικού πολέμου κατά της Ουκρανίας.

2022-11_Barometer

44
0

Αναλυτικότερα, τον Νοέμβριο ο δείκτης αυξήθηκε από τις 12 στις 23 μονάδες (σε κλίμακα από -100 έως +100).

Ο όγκος των παραγγελιών αντιστοιχεί πλέον σε μια περίοδο παραγωγής 6,8 μηνών, που είναι άλλο ένα υψηλό όλων των εποχών που έχει καταγραφεί ποτέ στο πλαίσιο αυτής της έρευνας.

Παρά το ύψος ρεκόρ σε παραγγελίες, οι κατασκευαστές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μια δυναμική πρόσληψη παραγγελιών, ειδικά τον Σεπτέμβριο.

Ταυτόχρονα, οι αυξήσεις των τιμών και τα σημεία συμφόρησης από την πλευρά των προμηθευτών συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα τον κλάδο, αν και παρατηρείται κάποια ελαφρά χαλάρωση, έτσι ώστε οι κατασκευαστές να είναι ολοένα και πιο ικανοί να πραγματοποιούν τις παραγγελίες τους.

Ως εκ τούτου, ο κύκλος εργασιών των κατασκευαστών αναμένεται να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο για τους επόμενους τουλάχιστον έξι μήνες. Σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες για την προσεχή λήψη παραγγελιών (δείκτης που δεν τροφοδοτεί τον γενικό Δείκτη Επιχειρηματικού Κλίματος), αντίθετα, ο σκεπτικισμός έχει παγιωθεί μεταξύ των εκπροσώπων του κλάδου.

Ολόκληρη η μηνιαία έκθεση της CEMA διαθέσιμη εδώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία