BACK TO
TOP
Διεθνή

Βγήκαν και στο Βέλγιο τα τρακτέρ για τις τιμές στα δενδροκηπευτικά, μεγάλη απόκλιση των τιμών παραγωγού και των τιμών στη λιανική

Δεν περιορίζονται στον ελλαδικό χώρο οι διαμαρτυρίες του αγροτικού κόσμου για τις τιμές στα δενδροκηπευτικά, με πλήθος φρουτοκαλλιεργητών να οδηγούν τα τρακτέρ τους έξω από την εμπορική ομοσπονδία Comeos, στον δήμο του Auderghem στο Βέλγιο, ζητώντας «τίμιες τιμές για ένα τίμιο προϊόν».

70373959-a5ee-11ed-b07d-02b7b76bf47f

363
0

Η πορεία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου, με τους αγρότες να εντοπίζουν ολοένα και μικρότερο μερίδιο της τιμής παραγωγού στη τελική τιμή στο ράφι, ενώ οι ίδιοι αγωνίζονται να ανταπεξέλθουν στις διάφορες κρίσεις που έχουν πλήξει τη χώρα, καθώς και να απορροφήσουν τις ποσοτικές και ποιοτικές απώλειες της παραγωγής λόγω των ασυνήθιστων καιρικών συνθηκών κατά την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο.

Το συλλαλητήριο διοργανώνουν από κοινού οι συνεταιριστικές οργανώσεις Fruittelers και Cepifruit,ενώ συμμετέχουν περίπου 100 τρακτέρ.  

Ο Xavier Laduron, εκπροσωπώντας το αγροτικό μπλοκ ανάφερε πως «θέλουμε μια ειλικρινή τιμή για ένα τίμιο προϊόν» πριν προσθέσει ότι «στόχος μας είναι να μοιράζονται καλύτερα τα περιθώρια κέρδους σε όλη την αλυσίδα αξίας».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία