BACK TO
TOP
Διεθνή

Αγροτικά εμπορεύματα και αντιστάσεις εταίρων στο Συμβούλιο Γεωργίας ΕΕ

Οι διμερείς σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με εμπορικούς εταίρους και ιδίως οι ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί το τελευταίο διάστημα από αρκετούς εξ αυτών, με αφορμή τις αυστηρότερες προδιαγραφές που θέλουν να εισάγουν οι Βρυξέλλες στα εισαγώμενα τρόφιμα αναμένεται ότι θα απασχολήσουν τους Ευρωπαίους υπουργούς Γεωργίας που συναντούνται το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Μαρτίου στο καθιερωμένο μηνιαίο συμβούλιο.

96e350792085b82eebbafe5e352bd294

120
0

Από την ατζέντα των συζητήσεων δεν θα μπορούσε να λείπει η τρέχουσα κατάσταση της αγοράς, ιδίως υπό το πρίσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, με βάση πληροφορίες της Κομισιόν και των κρατών μελών.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη:

Οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις για τη νέα δέσμη μέτρων της Επιτροπής με στόχο την αύξηση της βιωσιμότητας και της ανθεκτικότητας του τομέα της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας της ΕΕ.

Κατάσταση της αγοράς

Οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις για την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς, ιδίως υπό το πρίσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, με βάση πληροφορίες της Επιτροπής και των κρατών μελών.

Θέματα γεωργίας που συνδέονται με το εμπόριο

Στο Συμβούλιο θα συζητηθεί η τρέχουσα κατάσταση των διεθνών γεωργικών αγορών. Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις σχέσεις με βασικούς εμπορικούς εταίρους, στις εμπορικές διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και στις προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένου του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Διάφορα

Πράξη για την αποκατάσταση της φύσης: πτυχές της γεωργίας και της δασοκομίας

Η Προεδρία θα παράσχει πληροφορίες σχετικά με τις επιπτώσεις της προτεινόμενης νομοθετικής πράξης για την αποκατάσταση της φύσης στη γεωργία και τη δασοκομία στην ΕΕ.

Μια νέα συμφωνία για τους επικονιαστές

Η Επιτροπή θα ενημερώσει τους υπουργούς σχετικά με την ανακοίνωση που δημοσίευσε πρόσφατα για την προστασία των ειδών επικονιαστών.

Έκθεση της ομάδας προβληματισμού για το χοιρινό κρέας

Η Επιτροπή θα ενημερώσει τους υπουργούς σχετικά με την έκθεση που έχει καταρτίσει η ευρωπαϊκή ομάδα προβληματισμού για το χοίρειο κρέας.

Το μέλλον του πρωτοκόλλου της ΣΣΒΑ ΕΕ-Μαρόκου

Η λετονική, η λιθουανική και η πολωνική αντιπροσωπία θα παρουσιάσουν πληροφορίες σχετικά με το μέλλον του πρωτοκόλλου της συμφωνίας σύμπραξης βιώσιμης αλιείας μεταξύ της ΕΕ και του Μαρόκου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία