BACK TO
TOP
Διεθνή

Μετά από 20 χρόνια η Κορέα ανοίγει τα σύνορά της στο γαλλικό και το ιρλανδικό βόειο κρέας

Οι παραγωγοί βοείου κρέατος από τη Γαλλία και την Ιρλανδία θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να εξάγουν τα προϊόντα τους στη Δημοκρατία της Κορέας, μετά την άρση των τοπικών περιορισμών για το βόειο κρέας της ΕΕ.

shutterstock_2378897577-800x450

9
0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω εντατικών διαπραγματεύσεων, κατάφερε να εξασφαλίσει την άρση αυτών των εμποδίων, προσφέροντας μια σημαντική ευκαιρία για την ευρωπαϊκή βιομηχανία βοείου κρέατος.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί σημαντικό ορόσημο, καθώς η Νότια Κορέα είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές εισαγωγής βοείου κρέατος παγκοσμίως. Η επίσημη ανακοίνωση της άρσης των περιορισμών ακολούθησε τις συνεπείς και αποτελεσματικές προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ειδικότερα, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Valdis Dombrovskis, είχε θέσει το θέμα της άρσης των περιορισμών κατά την επίσκεψή του στη Σεούλ τον περασμένο Νοέμβριο, όπου συζήτησε το ζήτημα με υπουργούς και βουλευτές της Νότιας Κορέας.

Η άρση αυτού του εμπορικού φραγμού όχι μόνο ανοίγει τον δρόμο για τις εξαγωγές βοείου κρέατος από τη Γαλλία και την Ιρλανδία στη Νότια Κορέα, αλλά αναδεικνύει επίσης τις συντονισμένες προσπάθειες συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και της Νότιας Κορέας για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της ποιότητας των εμπορευόμενων προϊόντων διατροφής. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει ότι σύντομα και άλλα κράτη μέλη της ΕΕ θα μπορέσουν να επωφεληθούν από αυτή τη νέα αγορά, ενισχύοντας περαιτέρω τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΕΕ και Νότιας Κορέας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία