BACK TO
TOP
Διεθνή

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το σχέδιο του «υπερταμείου» της ΕΕ

Καθώς η παρουσίαση του προϋπολογισμού της ΕΕ κρατάει σε εγρήγορση τις Βρυξέλλες, οι ενώσεις αγροτών συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη 16 Ιουλίου έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή τους στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συγχώνευση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής με το Ταμείο Συνοχής της ΕΕ σε ένα ενιαίο «υπερταμείο».

COLDIRETTI-BRUSSELLES-7534

28
0

Αγροτικοί σύλλογοι από διάφορα κράτη μέλη της ΕΕ πραγματοποιούν πορεία προς τον κυκλικό κόμβο Schuman στις Βρυξέλλες, πραγματοποιώντας διαμαρτυρία μπροστά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η διαδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες και πανό, συμπεριλαμβανομένου ενός από την κεντρική οργάνωση Copa & Cogeca που θα αναφέρει: «Χωρίς προϋπολογισμό > Χωρίς ΚΑΠ > Χωρίς αγρότες > Χωρίς ασφάλεια».

Η ομάδα ελπίζει ότι το μήνυμα θα στείλει ένα σαφές μήνυμα αποδοκιμασίας για τις προτεινόμενες περικοπές και την αναδιάρθρωση της γεωργικής χρηματοδότησης της ΕΕ.

Περίπου 100 μέλη του ισχυρού ιταλικού αγροτικού λόμπι Coldiretti συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Λουξεμβούργου, κουνώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Η Ευρώπη δεν είναι η Χώρα της Vonderland», σε μια ευθεία επίθεση στην Πρόεδρο της Επιτροπής Ursula von der Leyen.

«Σε κάθε μέρος του κόσμου, κάθε κράτος αυξάνει τους πόρους για τη γεωργία, επειδή η γεωργία είναι μια κοινωνική κατάσταση. Στην Ευρώπη, μειώνουμε τους πόρους και επίσης δημιουργούμε μια κατάσταση πολύ επικίνδυνη για εμάς, επειδή εντάσσουμε την ΚΑΠ σε ένα ενιαίο ταμείο με τη συνοχή και τον αλιευτικό τομέα», δήλωσε στο Euractiv ο Ettore Prandini, πρόεδρος της Coldiretti.

«Για εμάς, αυτό είναι ταυτόχρονα επικίνδυνο και απαράδεκτο και θέλουμε να το αλλάξουμε», πρόσθεσε. Σύμφωνα με την Coldiretti, στη διαδήλωση συμμετείχαν επίσης 200 με 300 διαδηλωτές από πολλά κράτη μέλη.


Σχετικό βίντεο μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία