BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Στα μεγαλύτερα ασιατικά χρηματιστήρια συνεχίζονται οι απώλειες

Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της περιοχής Ασίας – Ειρηνικού κατά την τέταρτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς το επενδυτικό κλίμα επηρεάζεται τόσο από τις αδύναμες ενδείξεις για την οικονομία της Κίνας όσο και την προοπτική για υψηλότερα επιτόκια από τη Fed.

k2_items_src_1d93fae69bd22c191362269729bfa01a

3
0

«Με τον πληθωρισμό να είναι ακόμη πολύ πάνω από τον στόχο της Επιτροπής και με την αγορά εργασίας να παραμένει σφιχτή, οι περισσότεροι συμμετέχοντες συνεχίζουν να βλέπουν σημαντικό ανοδικό ρίσκο για τον πληθωρισμό, κάτι που θα απαιτήσει περαιτέρω σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής», επισημαίνεται στο κείμενο των πρακτικών.

Την ίδια ώρα, οι ανησυχίες για την Κίνα παραμένουν. Η ύφεση της αγοράς ακινήτων στη χώρα μπορεί να είναι χειρότερη από ό,τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία. Μία από τις μεγαλύτερες σκιώδεις τράπεζες της Κίνας λέγεται ότι σχεδιάζει να αναδιαρθρώσει το χρέος της και προσέλαβε την KPMG LLP για να διενεργήσει έλεγχο του ισολογισμού της.

Σε αυτό το κλίμα, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,75%. Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε πτώση 0,65%, εν όψει της ανακοίνωσης του ποσοστού ανεργίας στη χώρα για τον Ιούλιο.
Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 διολίσθησε κατά 0,44% και ο Topix έχασε 0,34% , καθώς η χώρα είδε το εμπορικό της ισοζύγιο να διολισθαίνει σε έλλειμμα τον Ιούλιο.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 0,28%, αλλά ο Kosdaq κόντρα την ευρύτερη τάση και κέρδισε 0,95%.

Το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας στην Αυστραλία σκαρφάλωσε στο 3,7% τον Ιούλιο, από 3,5% που ήταν τον Ιούνιο και υψηλότερο από το 3,6% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Οι εξαγωγές εκτός πετρελαίου της Σιγκαπούρης μειώθηκαν κατά 20,2% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, ο δεύτερος ταχύτερος ρυθμός που καταγράφηκε φέτος μετά την ετήσια πτώση κατά 25% που σημειώθηκε τον Ιανουάριο.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Τσιανγκ δήλωσε την Τετάρτη ότι η χώρα θα εργαστεί για να επιτύχει τους οικονομικούς της στόχους για το 2023, σύμφωνα με επίσημη ανάγνωση.

Οι δηλώσεις του ήρθαν μία ημέρα μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών στοιχείων από την Κίνα για τον Ιούλιο, γεγονός που ώθησε ορισμένους οικονομολόγους να προειδοποιήσουν για αυξανόμενους καθοδικούς κινδύνους για τον ακαθάριστο εγχώριο στόχο της χώρας για ανάπτυξη περίπου 5%.

Το εμπορικό ισοζύγιο της Ιαπωνίας διολίσθησε σε ελλειμματικό έδαφος τον Ιούλιο, ένα μήνα μετά την καταγραφή του πρώτου πλεονάσματος σε περίπου δύο χρόνια τον Ιούνιο.

Το εμπορικό έλλειμμα της χώρας τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στα 78,7 δισ. γεν, αντιστρέφοντας το πλεόνασμα των 43 δισ. γεν τον Ιούνιο και χαμηλότερο από το πλεόνασμα των 24,2 δισ. γεν που ανέμενε δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ οικονομολόγων.

Πηγή: newmoney.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία