Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Χρηματιστήριο

1-1-80

Παρά την αρχική επιφυλακτικότητα που σημειώθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με αρκετές πιέσεις και κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε μεγάλο μέρος του ταμπλό, στα μισά της συνεδρίασης περίπου το κλίμα άλλαξε, με τον Γενικό Δείκτη να καταλήγει να διατηρεί το ανοδικό σερί του, το οποίο μετράει ήδη δέκα ημέρες.

xrimatistirio-7

Χαράς ευαγγέλια ήταν για τα διεθνή χρηματιστήρια τα νέα σχετικά με την πρόοδο για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού των φαρμακευτικών Pfizer και BioNTech, με αποτέλεσμα οι δείκτες στη Γηραιά Ηπειρο και στη Γουόλ Στριτ να εκτιναχθούν σε πρωτοφανή επίπεδα ρεκόρ των τελευταίων μηνών. 

960x0__3_

Μια ανάσα ανοδική ήταν το ξεκίνημα στις ασιατικές αγορές στην πρώτη σύνοδο που οι αγοραίοι γνωρίζουν τον επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ. Βέβαια οι δείκτες στην Ασία είχαν πολύ σημαντικά κέρδη μετά από κλιμάκωση της ζήτησης και τα futures για τους Ευρωπαϊκούς ειδοποιούν για άνοδο παρακολουθώντας τα futures για αυτούς των ΗΠΑ μετά από την εκτίναξη των δεικτών την εβδομάδα της διεξαγωγής των εκλογών στη μεγαλύτερη οικονομία.

wallstreet-be6e21ad26e546dd8b015d7be5d71528

Ανοδικά κινούνται τα futures στην προ-αγορά της Wall Street, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι τα πηγαίνει σαφώς καλύτερα απ’ ό,τι ανέμεναν οι περισσότεροι, όπως προκύπτει από τα πρώτα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ.

xrimatistirio_4

Με αρνητικό κλίμα ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας για τις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς τα αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοϊού που έχουν οδηγήσει σε νέα περιοριστικά μέτρα σε πολλές χώρες και η ανικανότητα συναίνεσης στις ΗΠΑ για το νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας, έδωσαν σήμα για μαζική οπισθοχώρηση.

eu--2-thumb-large

Πτωτικά κινήθηκαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την απόφαση Ιταλίας, Ισπανίας και Βρετανίας να επαναφέρουν μερικώς τους περιορισμούς για την ανάσχεση της πανδημίας και την ανακοίνωση της Ιρλανδίας ότι επιβάλλει τους πιο αυστηρούς κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και προστασίας. Η επαναφορά των περιορισμών εμπνέει απαισιοδοξία και ανησυχία για τον αντίκτυπο που θα επιφέρουν εκ νέου στη χειμαζόμενη ευρωπαϊκή οικονομία και τον κίνδυνο διπλής ύφεσης.

AP_20257526994421

Υπό την πίεση των πωλητών βρίσκεται το ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να θέτει σε δοκιμασία τις 640 μονάδες, αποδεικνύοντας ότι τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας ήταν… εντελώς εύθραυστα.

sxolio-xrimatistirio-athinon-xa_4

Υπεραπέδωσε χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς δείκτες, σημειώνοντας ισχυρά κέρδη λόγω και της… αφύπνισης των τραπεζικών μετοχών οι οποίες αντέδρασαν μετά τις πιέσεις που είχαν δεχθεί το προηγούμενο διάστημα. Αν και στα μέσα της ημέρας οι ευρωπαϊκές αγορές γύρισαν στο κόκκινο, ο Γενικός Δείκτης δεν έχασε τις δυνάμεις του, αντίθετα τις ενίσχυσε και κινήθηκε προς τις 645 μονάδες, ωστόσο ο τζίρος παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα. Οι αγοραστές είχαν τα ηνία της αγοράς σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, οδηγώντας αρκετά blue chips σε σημαντικά κέρδη.

images__1__4

Αντίδραση έπειτα από αρκετές ημέρες πτώσης σημείωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας τα βήματα των διεθνών αγορών και την αισιοδοξία που έφεραν στην επενδυτική κοινότητα τα σημάδια ενίσχυσης της οικονομικής ανάκαμψης στην Κίνα, αν και η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων και οι φόβοι για νέα lockdowns παραμένουν στο ραντάρ των διεθνών χαρτοφυλακίων. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί ωστόσο είναι πως στο τελευταίο δίωρο της συνεδρίασης εμφανίστηκαν κάποιες πιέσεις οι οποίες απομάκρυναν τον Γενικό Δείκτη από τα υψηλά ημέρας.

images__36_

Ο κατήφορος των μετοχών συνεχίζεται, καθώς η προειδοποίηση της Federal Reserve για την ανάγκη πρόσθετης «τόνωσης» στην οικονομία ήρθε να εντείνει τις ανησυχίες των επενδυτών για τις προοπτικές της ανάκαμψης. Ο Σεπτέμβριος αποδεικνύεται ταραχώδης μήνας για τις μετοχές, ευνοώντας τη στροφή στο δολάριο. 

sxolio-xrimatistirio-athinon-xa-genikos-deiktis-ellinika-xrimatistiria-exae

Οι κινήσεις μείωσης εξόδων από τις εισηγμένες στο ξέσπασμα της πανδημίας, βελτίωσε την εικόνα πολλών εταιρικών αποτελεσμάτων εξαμήνου και συγκράτησε την υποχώρηση των κερδών έναντι της προηγούμενης περιόδου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία