Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Χρηματιστήριο

b8ea1970-1b13-42d0-8199-1948ad562845

Ανοδικό κλίμα επικρατεί με την έναρξη της εβδομάδας στα βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στις «πλάτες» των κερδών που κατεγράφησαν την Παρασκευή, με την άνοδο στην Ιταλία, που κινείται σε τροχιά πολιτικής περιδίνησης, να είναι ηπιότερη.

jonson

Με κέρδη άνω του 1% κινούνται στην έναρξη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη 6 Iουλίου σε μια ανοδική αντίδραση μετά τις βαριές απώλειες της Τρίτης, με τις πολιτικές εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο να μονοπωλούν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

analytics62b1b90887eef_source_

Ανοδικά κινούνται το πρωί της Τρίτης 28 Ιουνίου τα βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η επενδυτική διάθεση ανάληψης κινδύνου φαίνεται να ανακάμπτει, έστω και πρόσκαιρα, μετά τις ανακοινώσεις της Κίνας ότι χαλαρώνει τους περιορισμούς για την Covid-19 και μειώνει τον χρόνο καραντίνας για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

1582662371776

Η Μαύρη Παρασκευή των μεγάλων εκπτώσεων στο λιανεμπόριο χτύπησε και τις διεθνείς χρηματαγορές και τα χρηματιστήρια εμπορευμάτων μετά την ανακοίνωση της νέας μετάλλαξης του κορωνοιού από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

sxolio-xrimatistirio-athinon-xa_5

Σε ρυθμούς Alpha Bank κινείται το πρωί της Δευτέρας 25 Μαΐου το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να αποτιμά θετικά το περίγραμμα του σχεδίου της αύξησης κεφαλαίου της τράπεζας, «διορθώνοντας» τις αρνητικές υπερβολές της περασμένης Παρασκευής.

spyrou_agrotikos_oikos_vamvaki

Σε συνέχεια της μεταφοράς από τη Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 των μετοχών της εταιρείας "ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ Α.Ε.Β.Ε." στη κατηγορία Επιτήρησης του ΧΑ, οι μετοχές της εταιρείας αφαιρούνται από τη σύνθεση του δείκτη FTSE/ΧΑ Τρόφιμα & Ποτά χωρίς άμεση αντικατάσταση, όπως ανακοίνωσε η ΕΧΑΕ.

jonhson_5

Με το βλέμμα στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο για την εμπορική τους σχέση στη μετά-Brexit εποχή, κινούνται την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, καταγράφοντας ανοδική πορεία.

Boerse_Stuttgart

Με απώλειες διαπραγματεύονται για δεύτερη διαδοχική ημέρα οι ευρωαγορές, καθώς η Μεγάλη Βρετανία και η ΕΕ καταβάλλουν προσπάθειες για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας στη μετά το Brexit εποχή αυτήν την εβδομάδα.

1-1-80

Παρά την αρχική επιφυλακτικότητα που σημειώθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με αρκετές πιέσεις και κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε μεγάλο μέρος του ταμπλό, στα μισά της συνεδρίασης περίπου το κλίμα άλλαξε, με τον Γενικό Δείκτη να καταλήγει να διατηρεί το ανοδικό σερί του, το οποίο μετράει ήδη δέκα ημέρες.

χρηματιστηριο_Αθηνων

Ο Δεκέμβριος ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς το ράλι και η bull market που ξεκίνησαν τον Νοέμβριο δεν κατέβασαν ταχύτητα στην πρώτη συνεδρίαση του τελευταίου μήνα του έτους, αντιθέτως η έντονη κινητικότητα των επενδυτών οδήγησε τον Γενικό Δείκτη μια ανάσα από τις 760 μονάδες.

Why-Is-the-Dow-Jones-Industrial-Average-Considered-Outdated-588d08543df78caebce0ef23

Ο βιομηχανικός Dow Jones καταγράφει τον καλύτερο μήνα για πάνω από 33 χρόνια μετά τις ανακοινώσεις κολοσσών όπως η AstraZeneca, η Pfizer και η Moderna ότι τα εμβόλια τους κατά της νόσου Covid-19 έχουν πετύχει ποσοστά αποτελεσματικότητας πολύ πάνω από το 90%, ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

images__50_

O αγοραστικός πυρετός της Τρίτης αποκλιμακώθηκε ώς ένα βαθμό στα διεθνή χρηματιστήρια, διότι οι επενδυτές προβληματίζονται με τα τελευταία οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ και το ενδεχόμενο επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας.

xrimatistiria-agores-dowjones-ape__1_

Ημέρα ήπιας ανόδου στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αλλά διόρθωσης στον τραπεζικό δείκτη, ήταν η χθεσινή, με τον τζίρο να υποχωρεί και την αγορά να δείχνει πως η περιοχή των 700 μονάδων αποτελεί ένα «οχυρό» που δεν θα πέσει εύκολα, αρκεί να υπάρχει στήριξη από τη συναλλακτική δραστηριότητα και, φυσικά, το διεθνές κλίμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία