Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Χρηματιστήριο

nikkei-record

Σε νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε ο ιαπωνικός Nikkei 225 σήμερα, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του από τον Δεκέμβριο του 1989, καθώς τα ισχυρά αποτελέσματα του αμερικανικού κολοσσού Nvidia έδωσαν ώθηση στον τεχνολογικό κλάδο.

wall_2

Πτώση άνω του 1% για όλους τους δείκτες, κυρίως τον Nasdaq - Ανοδικά οι αποδόσεις των ομολόγων - Οι επενδυτές αγωνιούν για την αυριανή ομιλία του Τζερόμ Πάουελ στο Τζάκσον Χολ και την έκβαση της επικείμενης συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας

frankfurt-stock-exchange-1280x776

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρώπης κατά την τέταρτη συνεδράιση της εβδομάδας, ακολουθώντας τις αγορές σε Ασία και ΗΠΑ, καθώς η υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων μείωσε το παγκόσμιο κόστος δανεισμού.

1480359-wall_street_930_2

Ισχυρή άνοδος για τον τεχνολογικό δείκτη μετά από τέσσερις σερί πτώσεις. Οριακά χαμηλότερα κινήθηκε ο Dow Jones. Σε νέο υψηλό 16 ετών η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Πτώση για πετρέλαιο και χρυσό. Πιέσεις στο δολάριο.

k2_items_src_1d93fae69bd22c191362269729bfa01a

Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της περιοχής Ασίας – Ειρηνικού κατά την τέταρτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς το επενδυτικό κλίμα επηρεάζεται τόσο από τις αδύναμες ενδείξεις για την οικονομία της Κίνας όσο και την προοπτική για υψηλότερα επιτόκια από τη Fed.

Cassidy-Stock-Market_2

Οι αριθμοί δείχνουν ότι ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης επιβραδύνεται, κάτι που είναι αναγκαίο κακό για να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός, αλλά η οικονομία των ΗΠΑ δεν θα πέσει σε ύφεση, ενώ απομακρυνεται και το ενδεχόμενο στασιμοπληθωρισμού.

xrimatistirio-ne-episimo-1-1

Οι δύο λόγοι που η αγορά φαίνεται να υποδέχεται με ικανοποίηση το σενάριο ιδιοκτήτες εισηγμένων να μειώσουν τα ποσοστά τους. Ενδεικτικές περιπτώσεις και το σπάσιμο του φαύλου κύκλου.

a74d07391aa3415c9183796fc2e6c85d

Την ανοδική τους πορεία συνεχίζουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, μετά τα στοιχεία της Τετάρτης που έδειξαν μεγαλύτερη του αναμενομένου αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, γεγονός που οδήγησε S&P και Nasdaq σε υψηλά άνω του ενός έτους.

News-Market-Stock-Volatility

Οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν μικρή πτώση το πρωί της Δευτέρας, καθώς οι επενδυτές αντιμετωπίζουν μια απροσδόκητα χαμηλή ένδειξη για τον κινεζικό πληθωρισμό και αναμένουν τα βασικά στοιχεία για τις ΗΠΑ και τα εταιρικά κέρδη αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία