Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Χρηματιστήριο

jonson

Με κέρδη άνω του 1% κινούνται στην έναρξη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη 6 Iουλίου σε μια ανοδική αντίδραση μετά τις βαριές απώλειες της Τρίτης, με τις πολιτικές εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο να μονοπωλούν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

jonhson_5

Με το βλέμμα στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο για την εμπορική τους σχέση στη μετά-Brexit εποχή, κινούνται την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, καταγράφοντας ανοδική πορεία.

Boerse_Stuttgart

Με απώλειες διαπραγματεύονται για δεύτερη διαδοχική ημέρα οι ευρωαγορές, καθώς η Μεγάλη Βρετανία και η ΕΕ καταβάλλουν προσπάθειες για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας στη μετά το Brexit εποχή αυτήν την εβδομάδα.

1-1-80

Παρά την αρχική επιφυλακτικότητα που σημειώθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με αρκετές πιέσεις και κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε μεγάλο μέρος του ταμπλό, στα μισά της συνεδρίασης περίπου το κλίμα άλλαξε, με τον Γενικό Δείκτη να καταλήγει να διατηρεί το ανοδικό σερί του, το οποίο μετράει ήδη δέκα ημέρες.

χρηματιστηριο_Αθηνων

Ο Δεκέμβριος ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς το ράλι και η bull market που ξεκίνησαν τον Νοέμβριο δεν κατέβασαν ταχύτητα στην πρώτη συνεδρίαση του τελευταίου μήνα του έτους, αντιθέτως η έντονη κινητικότητα των επενδυτών οδήγησε τον Γενικό Δείκτη μια ανάσα από τις 760 μονάδες.

Why-Is-the-Dow-Jones-Industrial-Average-Considered-Outdated-588d08543df78caebce0ef23

Ο βιομηχανικός Dow Jones καταγράφει τον καλύτερο μήνα για πάνω από 33 χρόνια μετά τις ανακοινώσεις κολοσσών όπως η AstraZeneca, η Pfizer και η Moderna ότι τα εμβόλια τους κατά της νόσου Covid-19 έχουν πετύχει ποσοστά αποτελεσματικότητας πολύ πάνω από το 90%, ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

images__50_

O αγοραστικός πυρετός της Τρίτης αποκλιμακώθηκε ώς ένα βαθμό στα διεθνή χρηματιστήρια, διότι οι επενδυτές προβληματίζονται με τα τελευταία οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ και το ενδεχόμενο επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας.

xrimatistiria-agores-dowjones-ape__1_

Ημέρα ήπιας ανόδου στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αλλά διόρθωσης στον τραπεζικό δείκτη, ήταν η χθεσινή, με τον τζίρο να υποχωρεί και την αγορά να δείχνει πως η περιοχή των 700 μονάδων αποτελεί ένα «οχυρό» που δεν θα πέσει εύκολα, αρκεί να υπάρχει στήριξη από τη συναλλακτική δραστηριότητα και, φυσικά, το διεθνές κλίμα.

wall_street_rally_getty

Με θετικά πρόσημα, παρά το γεγονός ότι για το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης έμοιαζαν παγιδευμένοι σε σπιράλ πτώσης, ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall, καθώς οι επενδυτές προτίμησαν να διευρύνουν την έκθεσή τους σε μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας, εν μέσω κλιμάκωσης της εξάπλωσης του κορονοϊού.

indexeuronext

Στο «κόκκινο» επέστρεψαν και πάλι χθες οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ, καθώς η αισιοδοξία που ενέπνευσε η προσδοκία για τα εμβόλια έδωσε για μία ακόμη φορά τη θέση της στην ανησυχία από την επιταχυνόμενη αύξηση των κρουσμάτων.

images__45_

Πτωτικά κινήθηκαν τα χρηματιστήρια στις δύο πλευρές του  Ατλαντικού, καθώς άρχισε να εξανεμίζεται ο ενθουσιασμός που προκάλεσε η ανακοίνωση περί του επιτυχούς εμβολίου της Pfizer. Τη θέση του πήρε η ανησυχία για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και τις επιπτώσεις που θα έχουν στις οικονομίες ανά τον κόσμο τα νέα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας.

xrimatistirio-7

Χαράς ευαγγέλια ήταν για τα διεθνή χρηματιστήρια τα νέα σχετικά με την πρόοδο για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού των φαρμακευτικών Pfizer και BioNTech, με αποτέλεσμα οι δείκτες στη Γηραιά Ηπειρο και στη Γουόλ Στριτ να εκτιναχθούν σε πρωτοφανή επίπεδα ρεκόρ των τελευταίων μηνών. 

960x0__3_

Μια ανάσα ανοδική ήταν το ξεκίνημα στις ασιατικές αγορές στην πρώτη σύνοδο που οι αγοραίοι γνωρίζουν τον επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ. Βέβαια οι δείκτες στην Ασία είχαν πολύ σημαντικά κέρδη μετά από κλιμάκωση της ζήτησης και τα futures για τους Ευρωπαϊκούς ειδοποιούν για άνοδο παρακολουθώντας τα futures για αυτούς των ΗΠΑ μετά από την εκτίναξη των δεικτών την εβδομάδα της διεξαγωγής των εκλογών στη μεγαλύτερη οικονομία.

wallstreet-be6e21ad26e546dd8b015d7be5d71528

Ανοδικά κινούνται τα futures στην προ-αγορά της Wall Street, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι τα πηγαίνει σαφώς καλύτερα απ’ ό,τι ανέμεναν οι περισσότεροι, όπως προκύπτει από τα πρώτα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία