Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Πολιτικές

Υποψήφια για το βραβείο World Economic Forum η AeroFarms

Ο όμιλος, AeroFarms, που κατασκευάζει τη μεγαλύτερη παγκοσμίως κάθετη φάρμα στο Νιού Τζέρσει είναι υποψήφιος για το βραβείο World Economic Forum (WEF), καθώς προωθεί την κυκλική οικονομία χωρίς να απειλούνται οι φυσικοί πόροι. Σημειώνεται ότι η απονομή του βραβείου θα γίνει στο Νταβός της Ελβετίας, αργότερα μέσα στον Ιανουάριο.

Υποψήφια για το βραβείο World Economic Forum η AeroFarms

1
0
Η εταιρία χρησιμοποιεί μια τεχνολογία κλειστού συστήματος, όπου το νερό ανακυκλώνεται και τα θρεπτικά στοιχεία έχουν σχεδόν μηδενικές απώλειες, δίδοντας στις ρίζες των πράσινων λαχανικών στοχευμένη λίπανση, νερό και οξυγόνο. Αυτό το σύστημα αεροπονίας χρησιμοποιεί 95% λιγότερο νερό, από ότι στη γεωργία σε χωράφια και 40% λιγότερο από τα υδροπονικά θερμοκήπια και καλλιεργούνται τέλεια λαχανικά πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, χωρίς τη χρήση εντομοκτόνων.

Η AeroFarms έχει αναπτύξει επίσης κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ανακυκλωμένα υφάσματα πολλών χρήσεων ως μέσο για σπορά, βλάστηση, καλλιέργεια και τη συγκομιδή. Τα μόνα απόβλητα από αυτή τη διαδικασία τα στελέχη και οι ρίζες των φυτών, ωστόσο η AeroFarms ήταν σε θέση να αναπτύξει πρόσθετες εφαρμογές για την προστιθέμενη αξία των προϊόντων αυτών όπως μέσω της κομποστοποίησης«Στις Ηνωμένες Πολιτείες, περίπου το 70% του νερού πηγαίνει στη γεωργία. Περίπου το 70% της μόλυνσης του νερού προέρχεται από τη γεωργία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος AeroFarms, David Rosenberg, σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας

«Αν θέλετε να αντιμετωπίσετε το ζήτημα του νερού, θα πρέπει να εξετάσουμε τη γεωργία. Η AeroFarms είναι σε θέση να αναπτύξει τον ίδιο σπόρο, όπως οι μεγάλες συμβατικές καλλιεργητές, με 95% λιγότερο νερό σχεδόν στο μισό χρόνο»

Η AeroFarms ήταν η πρώτη εταιρεία του αγροτικού κλάδου επιλέχθηκε να αποτελέσει μέρος της Ellen MacArthur Foundation κυκλικής οικονομίας 100, μια παγκόσμια πλατφόρμα που φέρνει σε επαφή τις κορυφαίες εταιρείες για την επιτάχυνση της μετάβασης σε μια κυκλική οικονομία και που έχουν μεγαλύτερες θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον

(Πηγή: freshfruitportal.com)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία