BACK TO
TOP
Πολιτικές

Καταδίκη κομμάτων για την τρομοκρατική επίθεση στο ΣΚΑΙ

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

SKAI

Μαρία Γιουρουκέλη

5
0

Για επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων που έχουν ως στόχο την ίδια τη Δημοκρατία, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωση καταδίκης του για την τρομοκρατική επίθεση σε ΣΚΑΙ.

Δεν πρόκειται, όμως, να πετύχουν το στόχο τους. Ούτε να τρομοκρατήσουν, ούτε να αποπροσανατολίσουν, συμπλήρωσε και εξέφρασε «την ειλικρινή μου συμπαράσταση στους δημοσιογράφους και στους εργαζόμενους του σταθμού», ανέφερε.

«Νομίζω ότι είναι αυτονόητη η απόλυτη καταδίκη. Και απόλυτη καταδίκη σημαίνει και περιθωριοποίηση και μη εργαλειοποίηση αυτής της αποτρόπαιης πράξης στην πολιτική αντιπαράθεση» υπογράμμισε από την πλευρά του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».Αυτό που συνέβη σήμερα δεν είναι απλώς καταδικαστέο, αλλά χρήζει επείγουσας δράσης τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη.

«Η Δημοκρατία, η πολυφωνία και η ελευθεροτυπία δεν φιμώνονται και δεν τρομοκρατούνται από κανέναν» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως είναι απαραίτητο οι τρομοκράτες να βρεθούν αμέσως και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. «Το παραπάνω είναι ευθύνη της κυβέρνησης και της αστυνομίας», σημείωσε.

Σε ανακοίνωση για την έκρηξη βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό "Σκάι" το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες. Λειτουργούν, εκτός των άλλων, ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής και βοηθούν αντικειμενικά εκείνους που θέλουν να επιβληθεί κλίμα φόβου και σιγή νεκροταφείου στον λαό».

Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής  Στ. Μαλέλης. «Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ. Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται. Η κυβέρνηση οφείλει να βρει τους δράστες και να τους στείλει στη Δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενοι όρθιοι θα συνεχίσουν τον αγώνα της ενημέρωσης. Είμαστε στο πλευρό τους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μαλέλης.

Τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους και στη διοίκηση του ΣΚΑΪ εκφράζει το Ποτάμι, σε ανακοίνωσή του.

Το Ποτάμι τονίζει ότι η βομβιστική επίθεση εναντίον Μέσων Ενημέρωσης είναι επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας και προσθέτει ότι είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να καταδικάσουν την επίθεση, επισημαίνοντας ότι η τρομοκρατία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας.

 «Οι αρχές πρέπει να ανακαλύψουν τους ενόχους και όλοι πρέπει να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές και να ενισχύσουμε το κλίμα διαλόγου αποφεύγοντας την ακραία πόλωση και τη στοχοποίηση ανθρώπων και Μέσων» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία