BACK TO
TOP
Πολιτικές

Δείγμα για την πολιτική ΝΔ στους συνεταιρισμούς ο αποκλεισμός Κοντού

Μέχρι τελευταία στιγμή ο πρώην υπουργός πάλευε για την υποψηφιότητά του στην Ξάνθη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.

46-47_5

Γιάννης Πανάγος

18
2

Καινούργιο τοπίο στα αγροτικά και συνεταιριστικά πράγµατα διαµορφώνουν οι εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, ιδιαίτερα µετά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να µην εντάξει στις λίστες των υποψηφιοτήτων της Νέας ∆ηµοκρατίας τον πρώην υπουργό, επί χρόνια βουλευτή Ξάνθης και τελευταία πρόεδρο του ΣΑΣΟΕΕ, Αλέκο Κοντό. Σηµειωτέον ότι ο πρώην υπουργός Γεωργίας και µέχρι κάποια στιγµή µέλος του στενού κύκλου του Κώστα Καραµανλή, έδωσε µέχρι την τελευταία στιγµή σκληρή µάχη για να µην κοπεί από το ψηφοδέλτιο της Ξάνθης, ενώ ταυτόχρονια ενηµέρωνε τους φίλους του... ότι είναι µέσα!

Τι σηµαίνει αυτή η εξέλιξη; Πρώτα απ’ όλα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να έχει καλή γνώση, τόσο των κινήσεων Κοντού γύρω από τα συνεταιριστικά πράγµατα όσο και των τεκτενόµενων ευρύτερα στον αγροτικό χώρο. Όποιος έβλεπε ποιοι υποστήριζαν µετά πάθους τον κ. Κοντό στην προσπάθειά του να επιστρέψει στα κοινοβουλευτικά έδρανα, καταλάβαινε τι θα µπορούσε να εκφράσει µε την πολιτική του δράση την επόµενη µέρα.

Η ηχηρή απουσία του συνεταιριστικού υπαλλήλου, διευθύνοντος µάλιστα της ΣΕΚΕ, από τις λίστες, πιστοποιεί την απόφαση του αρχηγού της Νέας ∆ηµοκρατίας να προχωρήσει η ανανέωση του κόµµατος -εκτιµάται ότι τα ψηφοδέλτια είναι ανανεωµένα κατά 72%. Ειδικότερα στον αγροτικό χώρο, δείχνει επιλογή να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των συνεταιριστικών θεσµών, µε αποµάκρυνση όσων φέρουν την κύρια ευθύνη του σηµερινού διχασµού. Εξίσου σηµαντικό, βέβαια, είναι να µπει τέλος στο φαύλο σύστηµα των τροφίµων του ΟΣ∆Ε, του οποίου βραχίονας υπήρξε αυτά τα χρόνια ο ΣΑΣΟΕΕ και του οποίου ο κ. Κοντός παραµένει πρόεδρος.

Η απόφαση του προέδρου της Νέας ∆ηµοκρατίας να γυρίσει την πλάτη στον πρώην υπουργό και τους συνδαιτυµόνες µε τους οποίους ταυτίστηκε, ως πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ, δείχνει να βάζει τέλος σε µια µακρά περίοδο ταλαιπωρίας του αγροτικού χώρου από ετερόκλητα συµφέροντα που µε προκάλυµα έναν ψευδεπίγραφο συνεργατισµό, συνέβαλαν ποικιλοτρόπως στην υπονόµευση κάθε προσπάθειας αποκατάστασης του κύρους των συνεταιρισµών.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 22 Ιουνίου, μαζί με το περιοδικό Wine Trails.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

24-06-2019 06:48νεκταριος

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΕΞΩ Ο ΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ (ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΥ) ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ;

Απάντηση

23-06-2019 14:28Κακος

Ενώ οι της νέας πασεγες δε φέρουν καμία ευθύνη για τη κατάντια των συναιτερισμων ε ρε... Που σας χρειάζεται ειδικά των καυευθυνομενων αρθρογράφων που τα παίρνουν από Αγρίνιο μεριά τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια... Μη κόψετε το σχόλιο αν έρχεται κοτσια

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία