BACK TO
TOP
Πολιτικές

Οι επτά εντολές για ακλόνητη παραγωγική διαδικασία 

Οι παραγωγοί µας είναι η κοινωνική τάξη που καλείται να εξασφαλίσει τα τρόφιµα όλων µας.  Άρα η διαχείριση της παραγωγικής διαδικασίας, µε στόχο την απτόητη συνέχειά της πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα στους πολιτικούς σχεδιασµούς της παγκόσµιας κοινότητας αλλά και κάθε κράτους χωριστά, τονίζει ο ο καθηγητής-λέκτορας του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων, Λάµπρος Χατζηζήσης.

38a

13
0

Ο ίδιος παραθέτει µια σειρά από προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση:

■  Την αποθεµατοποίηση κυρίως τυριών και ελαιολάδου. Το µέτρο αυτό θα βοηθήσει στην εξασφάλιση της επάρκειας των τροφίµων, αλλά και στην παρότρυνση της συνέχειας της παραγωγικής διαδικασίας. Θα δηµιουργήσει αποθέµατα προϊόντων που θα πουληθούν την κατάλληλη στιγµή, όταν δηλαδή η αγορά τα ζητήσει και σίγουρα όχι κάτω του κόστους. Αυτονόητο είναι πως η πολιτεία θα πρέπει να πριµοδοτήσει εξ ολοκλήρου το κόστος αποθήκευσης, συντήρησης και χρηµατοοικονοµικής διαχείρισης στην παραπάνω διαδικασία.

■  Τη χορήγηση χρηµατοδοτήσεων µε ενέχυρο ή εγγύηση το υπάρχων εµπόρευµα. Είναι λογικό, φυσική λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας, τα εµπορεύµατα να παράγονται για να καταναλωθούν. Όταν αυτό δυσχεραίνει και χρονικά καθυστερεί, για να µην µειωθεί ο ρυθµός παραγωγής ώστε να πληρώνεται στην ώρα της η πρώτη ύλη, πρέπει να υπάρξει χρηµατοδότηση της παραπάνω µορφής.

■  Η µείωση της φορολογίας από µόνη της αποτελεί αναπτυξιακό µέτρο. Στην περίπτωση των γεωργοκτηνοτρόφων είναι οι συνθήκες ιδανικές προκειµένου να ενθαρρυνθούν στην παραγωγική διαδικασία, να τους δοθεί αφορολόγητο πετρέλαιο. Εκτιµάται ότι θα είναι το µέτρο, αφορµή να µην µείνει ούτε στρέµµα στη χώρα µας ακαλλιέργητο.

■  Η επιβράβευση της ποσοτικής και ποιοτικής παραγωγής ανέκαθεν αποτελεί κίνητρο για την παραγωγική διαδικασία. Μία γενναία χρηµατική ενίσχυση στην ανά κιλό παραγόµενη γεωργοκτηνοτροφική ποσότητα είναι ένας καλός λόγος για τον παραγωγό να πάρει θάρρος και να εισέλθει στον ανταγωνισµό της περισσότερης και καλύτερης παραγωγής.

■  Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι κύριος στόχος είναι η αυτάρκεια των γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων και άρα η επάρκεια σε τρόφιµα. Προφανώς για να ενισχυθεί όλη η καταναλωτική αλυσίδα θα πρέπει να καλλιεργηθεί η προτίµηση από τον καταναλωτή Ελληνικών Προϊόντων. Ο καταναλωτής µε προωθητικές ενέργειες µέσο διαρκούς ενηµέρωσης και παρότρυνσης πρέπει να προτιµάει αν όχι αποκλειστικά, κυρίως τα ελληνικά προϊόντα.

■  Η πραγµατική οικονοµία πρέπει να χαλαρώσει όσον αφορά τον παραγωγικό ιστό. Με στόχο τη συνέχεια της παραγωγικής διαδικασίας ας κυκλοφορήσουν για τους παραγωγούς πιο εύκολα, πιο γρήγορα, περισσότερα χρήµατα. Θα εξασφαλίσουµε την παραγωγή των τροφίµων µας, που σε τελική ανάλυση είναι ανεκτίµητη.

■  Τέλος είναι ευκαιρία να ενισχύσουµε τη σηµασία των ΠΟΠ τυροκοµικών προϊόντων και άρα των ποιοτικά και διατροφικά ανώτερων τυριών ελέγχοντας και την τεχνολογία παραγωγής τους η οποία τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής πρέπει να συνάδει και να θυµίζει την παραδοσιακή τεχνολογία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία